MierzejX 883 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 Jeśli chce zrobić backup gier zakupionych z eShopu a potem móc ewentualnie z tego skorzystać? Jest jakiś comprehensive guide gdzieś? Patrzyłem póki co teoretycznie i mam info jak wgrać CFW ale jak robić backup gry a później go użyć to tego nie znalazłem. Z tego co rozumiem to backup zrobi się w postaci pliku 3ds ale żeby to odpalić to musze go przerobić na format CIA i wgrać dopiero wtedy na kartę? Jeśli to pytanie jest poza regulaminem to proszę o usunięcie i zapomnienie o sprawie. Nie zamierzam rozprsztrzeniać tych romów (zresztą bez problemu można znaleźć je w necie) ale chce sobie zrobić backup biblioteczki eShop i mieć to gdzieś na penie jak zamkną już eShop. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 5 godzin temu, MierzejX napisał: chce sobie zrobić backup biblioteczki eShop i mieć to gdzieś na penie jak zamkną już eShop. To po prostu ściągnij te gry, które masz w swojej bibliotece w formacie cia i będziesz miał backup, po co kombinujesz? Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 1 hour ago, Meanthord said: To po prostu ściągnij te gry, które masz w swojej bibliotece w formacie cia i będziesz miał backup, po co kombinujesz? Dobra, może faktycznie przekombinowuje. Generalnie nie chcę ściągać żadnego software z interntu. Nie mówiąc już o tym, że nie bardzo wiem które strony z romami można uznać za "bezpieczne". Nie chodzi mi też o bezpieczeństwo cyfrowe bo nie spodziewam się, że policja by mnie ścigała za kilka pobranych tytułów tylko bardziej o przenoszenie wirusów. Trochę w międzyczasie poczytałem i chyba wiem jak to ogarnąć. Po kolei jednak zacznę od instalacji CFW. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 59 minut temu, MierzejX napisał: Generalnie nie chcę ściągać żadnego software z interntu. Po kolei jednak zacznę od instalacji CFW. Czytasz czasami swoje posty? 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 Godzinę temu, MierzejX napisał: Trochę w międzyczasie poczytałem i chyba wiem jak to ogarnąć. Po kolei jednak zacznę od instalacji CFW. Jeżeli nie boisz się instalować CFW to czemu boisz się o bezpieczeństwo romów w sieci? Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 (edytowane) Doprecyzuje - żadnego software poza tego które jest niezbędne do odpalenia CFW. Te zazwyczaj z oficjalnej stronki z której pochodzi mod są "bezpieczne". On 12/13/2021 at 9:01 PM, Dr.Czekolada said: Jeżeli nie boisz się instalować CFW to czemu boisz się o bezpieczeństwo romów w sieci? Ostatni raz miałem do czynienia z romami przy DSie dobre z 12-13 lat temu. Nie śledzę tematu. Wtedy jeszcze istniały strony typu Emuparadise - choć i stamtąd zdarzało się, że plik był zawirusowany. Obecnie nie mam pojęcia co jest względnie bezpieczne. Genralnie rozchodzi się raptem o 8 tytułów. Jak mi coś nie pyknie to może zaryzykuję z jakąś stronką. Edit: Ogarnięte. Edytowane 14 grudnia 2021 przez MierzejX Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Najlepszy sposób na przerobke? Niby mam wszystkie gry jak chciałem w pudełkach, ale fajnie wszystko mieć na jednej karcie, zamiast żonglować kartami. Przekonałem się już o tym z klasycznym ds. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 57 minut temu, Shen napisał: Najlepszy sposób na przerobke? Niby mam wszystkie gry jak chciałem w pudełkach, ale fajnie wszystko mieć na jednej karcie, zamiast żonglować kartami. Przekonałem się już o tym z klasycznym ds. https://3ds.hacks.guide 1 Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 3DS Hacks Guide - 3DS Hacks Guide Masz tu wszystko łopatologicznie krok po kroku, włącznie z linkami. Nic szczególnego poza kartą pamięci i PC nie potrzeba. Kilka dni temu nabyłem używanego 2DS właśnie w celu zabawy z CFW i innymi pierdołami i faktycznie, jest to banalnie proste, tak jak co niektórzy już pisali. Region lock zdjęty, emulacja, gry z karty, wszystko działa, a wręcz jest dodatkowo zbackupowane na wypadek bricka. Będę miał więcej czasu, to się pobawię resztą opcji i możliwości, jakie to oferuje. Już sam fakt zdjęcia region locka otwiera sporo możliwości, bo mam w pudełkach zarówno gry EU, jak i US, a teraz mogę dodatkowo rozejrzeć się za paroma Japończykami. Jedyne, czego nie stwierdzę, to czy nie gryzie się to z kontem Nintendo, jeśli ma się powiązaną konsolę. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 2 minuty temu, Suavek napisał: Już sam fakt zdjęcia region locka otwiera sporo możliwości, bo mam w pudełkach zarówno gry EU, jak i US, a teraz mogę dodatkowo rozejrzeć się za paroma Japończykami. . Specjalnie kupowałem drugiego 3ds w usa, bo kilka gier u nas tylko w cyfrze wyszło, a chciałem w pudle. Tylko wtedy przeróbka nie była taka banalna. DS przerobiłem, a raczej kupiłem programator i cała kolekcja ja jednej karcie, a pudełka sobie stoja dla ozdoby Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Ja w ogóle pierwszego 3DS sprowadzałem z US, bo wtedy jeszcze w EU w ogóle nie wychodziło sporo gier, nawet w cyfrze. Potem 3DS w wersji EU się trafił do kolekcji, ale wciąż miałem opory do przeróbki. Teraz nabyłem niedrogo 2DS właśnie do zabawy z CFW. Może przesada z ilością sprzętu, ale lubię mieć opcje i egzemplarze 'rezerwowe'. Na 3DS możesz odpalić również natywnie gry z DSa, a nawet i innych sprzętów. Mnie to również usatysfakcjonowało, bo akurat programatora DS nie posiadam, a teraz przynajmniej mogę pograć w kilka japońców z angielskim patchem, bez babrania się z emulacją. Aczkolwiek odpalenie TWiLight Menu na potrzeby gier DS w moim przypadku chwilę trwa. Nie wiem, czy karta kiepska, czy coś źle zrobiłem, ale błyskawiczne to nie jest, jak odpalenie zwykłego DSa. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 3 minuty temu, Suavek napisał: Na 3DS możesz odpalić również natywnie gry z DSa, a nawet i innych sprzętów. Mnie to również usatysfakcjonowało, bo akurat programatora DS nie posiadam, a teraz przynajmniej mogę pograć w kilka japońców z angielskim patchem, bez babrania się z emulacją. Wiem, ale wtedy nie było opcji przerobki 3ds, a chodzi o to, ze nie chcialem mi sie ciągle kart wymieniac jak gralem w pare gier jednoczesnie. Kupiłem pieknego ds lite białego japonczyka od pinga za 100zł, więc koszt zaden. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 13 maja 2023 Autor Opublikowano 13 maja 2023 przez chwilę pomyślałem o wgraniu tegoż, ale nie chce mi się z tym pierdzielić. W ogóle raz mój czytnik kart pozmieniał nazwy plików na chińskie znaczki i od tamtej pory, używam tylko ftpa, lub menadżera plików. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 A tymczasem Nintendo po cichu wypuściło aktualizacje, która uwala możliwość wgrania Lumy. Jeśli ktoś planuje to zrobić - nie aktualizować sprzętu! A swoją drogą to trochę lipa najpierw zamykać sklep, a potem odwalać coś takiego. Uwalili emulacje na Xboxie, a teraz uwalili na własnym sprzęcie. Chuj im w dupe. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 W sumie skoro ujebali eshop to nie ma sensu już aktualizować retro sprzętu. Scena na pewno za jakiś czas zrobi aktualizację. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 maja 2023 Autor Opublikowano 23 maja 2023 tylko co daje ta aktualizacja? "Ogólną poprawę systemu"? Bo nie ma żadnej nowej gry która wymaga tego softu. Ja mam chyba jeszcze wcześniejszy soft i wszystko hula poza jakimiś pokemonami, które stały się darmowe (f2p). Aktualizujecie w ogóle gry na CFW? https://hshop.erista.me/c/games tutaj jest zajebista stronka, łącznie z DLC ale pewnie musi być do konkretnego regionu. Można pobierać gry przez kod qr, więc nie trzeba nic wklepywać. Kiedyś strona miała więcej stuffu (dużo przerabianych gier np. z PSXa, albo jakieś modyfikacje mające dubbing japoński), ale z tego zrezygnowali Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Sonka też wypuszcza jeszcze updaty do ps3 z tego co wiem. Bóg wie komu to potrzebne ale co tam mogą dać poza łataniem CFW. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 (edytowane) Są metody niepatchowalne jak NTR Bootstrap czyli wgrywanie CFW przez specjalnie przygotowany kart z NDS. Tego nie da się załatać i działa dalej, taki plus. Spoiler Edytowane 23 maja 2023 przez NemoKOF Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 27 maja 2023 Opublikowano 27 maja 2023 W dniu 23.05.2023 o 14:17, grzybiarz napisał: tylko co daje ta aktualizacja? "Ogólną poprawę systemu"? Bo nie ma żadnej nowej gry która wymaga tego softu. Ja mam chyba jeszcze wcześniejszy soft i wszystko hula poza jakimiś pokemonami, które stały się darmowe (f2p). Aktualizujecie w ogóle gry na CFW? https://hshop.erista.me/c/games tutaj jest zajebista stronka, łącznie z DLC ale pewnie musi być do konkretnego regionu. Można pobierać gry przez kod qr, więc nie trzeba nic wklepywać. Kiedyś strona miała więcej stuffu (dużo przerabianych gier np. z PSXa, albo jakieś modyfikacje mające dubbing japoński), ale z tego zrezygnowali Erista jest spoko , można zainstalować na 3ds apkę i pobierać gry jak z nintendowego eshopa. 1 Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 4 czerwca 2023 Opublikowano 4 czerwca 2023 Właśnie zainstalowałem filtr redshift w lumie, dzięki niemu można dowolnie zmieniać saturacje kolorów na obydwu ekranach. Gorąco polecam wyciska wszystkie soki z ekranów TN. 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 czerwca 2023 Autor Opublikowano 4 czerwca 2023 W dniu 27.05.2023 o 21:41, Rezoo7 napisał: Erista jest spoko , można zainstalować na 3ds apkę i pobierać gry jak z nintendowego eshopa. Myslalem ze tylko maja stronę i pobieranie na konsole przez kod qr. Także trochę rzeczy pobrałem do testów - głównie virtual console. Ale spoko, ze eshopu nie ma, a na cfw jest Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 (edytowane) Z czego wynika max limit 32GB karty SD przy New 3DS z CFW? I czy da się ten limit ominąć skoro ten model obsługuje teoretycznie karty 128GB? Edit Karta 128GB exfat/64kB działa OK Edytowane 29 czerwca 2023 przez friedrich Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 No ale zagwozdka: z eshopu DLC i update instalowaly się automatycznie. Jak to wygląda z hshopem? Czy DLC i update po znalezieniu się konsoli z automatu połączą się z grą czy trzeba jeszcze coś zrobić? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Update'y ręcznie trzeba. DLC muszą być pod dobrą wersję jeśli był podział. Samo ci tego nie pościąga. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Ściągnąłem je na konsole patrząc by były z dobrego regionu. Ale nie wiem co dalej. Instalacja z FBI zawiesza system - Czarny ekran. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi