Opublikowano 7 listopada 20168 l Widzę, że Nintendo kolejny raz raczy nas jeszcze większą dawką stabilności. 11.2.0 dostępny. blakuś, aktualizowałeś już? Swoją drogą duży update Lumy wyszedł (6.5). Przede wszystkim pozwala odpalać CFW bez karty pamięci w urządzeniu. Nie wgrywałem bo i tak się nie bawie Eshopem.
Opublikowano 8 listopada 20168 l Autor Mógłby ktoś zrobić print screena roota zawartości swojej karty pamieci? Chodzi mi o to, że mam jakąś starą metodę, gdzie jakiś dziwny bootloader się odpala, a powinienem jużchyba skorzystać z tego?https://plailect.github.io/Guide/installing-arm9loaderhax Jak mam sięza to zabierać, to... myślałem, że może po prostu skopiuję od kogoś jakieś pliczki z roota karty:)
Opublikowano 20 listopada 20168 l Ogarnia ktoś jak save'y w Pokemonach działają? Zastanawiam się nad dwiema rzeczami: - czy można "wgrać" save'a z .cia który teraz mam do legitnej kopii jak już mi przyjdzie - czy można zgrać legitną grę do .cia z moimi własnymi, legalnymi headerami (żeby grać online) i grać za jej pomocą w save'a którego mam już teraz Nie wiem czy to gra przez headery nas identyfikuje w sieci czy może to jakieś połączenie danych z gry i savefile'a i nawet po transferze spalonego save'a do legitnej kopii wciąż ryzykuję.
Opublikowano 20 listopada 20168 l Z tego co czytam, to bez problemu można wgrać save'a z CIA do gierki na karcie. JK Save Manager się do tego nada. I z tego co czytam, to save nie trzyma informacji o headerach czy coś takiego, więc nie ma problemu z transferem z wersji przedpremierowej do legitnej. Aha, wersja we freeShopie już normalnie działa, wszak gra miała już oficjalnie premierę. Podobno lepiej mieć tą wersję (oznaczaną .16 dla Moon i .32 dla Sun) niż .0, bo niektórzy straszą, że ta .0 jakaś trefna. Inni mówią, że to po prostu nr wersji dumpu z normalnego, legitnego carta, ale wolę nie ryzykować i nie zaszkodzi mieć wersję z freeShop.
Opublikowano 20 listopada 20168 l Ale CIA nie mają właśnie headerów - one są tylko w kartach. https://www.reddit.com/r/3dshacks/comments/3alsu9/does_cia_games_need_private_header/?st=ivr1uzsv&sh=c6ef2c6f JK przerzuci ci save z karty do cia i odwrotnie. Robiłem tak z Ocariną - działa.
Opublikowano 20 listopada 20168 l Pokemony nowe sejwują na kartridżu? Bo np. Monster Hunter Generations trzyma sejwa na karcie SD.
Opublikowano 20 listopada 20168 l Właśnie cały pic polega na tym, że jak jak już masz CIA który trzeba ZAINSTALOWAĆ to generuje się jakiś identyfikator już lokalny. W headerze na karcie jest inaczej bo on jest przypisany już w fabryce i zawiera więcej informacji niż się wydaje jak np. dane dotyczące producenta chipów w samym karcie. Z CIA jest taki zgrzyt, że trzeba je jakoś zainstalować a na zwykłej konsoli tego nie zrobisz, musi być CFW. P.S. - nie sugeruj się WiiU - tam działa to inaczej :-) Edytowane 20 listopada 20168 l przez NemoKOF
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Czy ktoś bawił się/testował TWLoader? @blakuś? Nie, ponieważ na razie obłsuguje ino dema gier ( obrazy do 4 Mb ) czy uruchamianie starych flash kartów z DS.
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Odpalanie gier .nds bezpośrednio z 3DS-a bez pomocy carta to byłoby spełnienie marzeń Czekam z ch,ujem w łapie na rozwój wydarzeń
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Czy ktoś bawił się/testował TWLoader? @blakuś?Nie, ponieważ na razie obłsuguje ino dema gier ( obrazy do 4 Mb ) czy uruchamianie starych flash kartów z DS. Dziś czytam, że nowe wersje obsługują z 90% cartow + limit przeładowaniu z takowych nie musi obowiązywać (ale nie wiem czy dobrze rozumiem). Wersja 1.4.2 @kruczek - loader będzie chyba wymagał carta tak czy siak. Tylko nie trzeba odpalać jego menu i chyba celem jest trzymanie gier głównej karcie. Z opisu rozumiem, że aby coś odpalać sensownego to cart będzie musiał być w konsoli.
Opublikowano 5 grudnia 20168 l A to nie szkodzi i tak, te obleśne menu cartów mnie odrzucają wręcz od korzystania z nich . Więc zastąpienie ich tym domyślnym byłoby świetne.
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Tzn będziesz miał menu z TW_Loadera, nie będzie to działało bezpośrednio z menu 3DSa. No ale też bym tak wolał, wygodniej. Może uda się odpalić jednak kiedyś bez karty, była by to bajka.
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Autor Mi w ogóle gry z gba (vc), nie działają. Konsolka sie zwiesza. Dziwne bo inne platformy działają, a tu pobieram przez CIAangel i lipa. Ale... i tak mam w co grać.
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Mi gry z GBA działają jak podczas ładowania CFW (w moim przypadku ReiNand) przytrzymam A. Jest jakiś myk, że albo działają gry z GBA defaultowo bez niczego albo gry wymagające dużo ramu i ja mam ustawione że jak chce grac z GBA to trzymam przycisk. Nie pamiętam o co chodzi bo konsolkę przerabiałem bardzo dawno temu.
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Mi gry działają z GBA convertowane do CIA, ale kierowałem się tym: https://gbatemp.net/threads/release-agb_firm-signature-patcher-gba-rom-converter.390313/
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Autor Dobra zobaczę. Jeszcze widziałem specjalnie przerobione pliki CIA, z lepszymi kolorami, więc może zamiast z marketu, pobiorę z fileshare...
Opublikowano 5 grudnia 20168 l No właśnie ja używam specjalnie przygotowane .cia z grami na gba. Są proste programy do tego i masa gotowych gierek w sieci. Fanowskie tłumaczenia itp.
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Czytałem gdzieś, że jak podczas przeróbki coś się zrobi źle (Luma3DS) to właśnie gry GBA nie chodzą. Ale ponoć to można naprawić jakoś. Link w spoilerze, sprawdź Grzybiarz: https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/wiki/FAQ-and-Troubleshooting Edytowane 5 grudnia 20168 l przez NemoKOF
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Chciałem przerobić 3ds'a z najnowszym softem i jak przeczytałem poradnik to mi się czasy DS'a przypomniały i te całe przykładanie folii aluminiowej do spodu konsoli xd.
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Autor Rozwiń ragus z tą folią, bo nie pamiętam. Mi DSy Lite przerobił Kilu:)
Opublikowano 5 grudnia 20168 l początki szarej strefy, jeszcze przed m3/r4, gdy trzeba było jechać na takich cudach pamiętam jak przez mgłę, ale był motyw, że trzeba było rozkręcić obudowę i podczas flashowania przykładać aluminium do otworku przy baterii bo po, aby pasek procentowy flashowania się ruszył :] no a potem to sam wiesz jak było na skizo, złote czasy r4/m3/acekarda
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Ja nie pamiętam takich wygibasów, Acekard 2 tego menu nie przebije nic do dzisiaj
Opublikowano 5 grudnia 20168 l lepsze było m3 i jego podróba r4, która psuła karty sd. jedna kiedyś tak mi się w nim nagrzała, że po wyjęciu złamała się w palcach xd