Opublikowano 5 grudnia 20168 l Myk z folią aluminiową był przy robieniu FlashMe czyli zmodyfikowanego firmware'u. Good times. Chciałem przerobić 3ds'a z najnowszym softem i jak przeczytałem poradnik to mi się czasy DS'a przypomniały i te całe przykładanie folii aluminiowej do spodu konsoli xd. No na najnowszym niestety jest sporo yebania się, ale trzeba przyznać, że tutorial jest naprawdę porządnie napisany.
Opublikowano 6 grudnia 20168 l Najnowszy soft wymaga albo hardware'owego flashera, albo drugiej, już przerobionej konsoli. Baaaardzo dużo walenia z tym jest szczególnie, że dużo gier potrzebnych do tego (trzeba je kupić) znikają z eShopu (Ninny je zdejmuje). Na końcu trzeba zrobić system transfer więc jak to robisz ze wlasnym zakresie i na obu masz różne Network ID to będzie trzeba dzwonić do Nintedno :-( Mi się nie chciało, znalazłem gościa który to zrobił za ok 100 zł z przesyłką w 2 strony i mam z bani. Ja całkiem niedawno bawiłem się w łamacie vWii na WiiU - wymagało to gry (Smash na Wii), karty SD ale nie HC, XC itp (starej i nawet taką znalazłem) i wgrania jakichś lewych plansz. I... magia :-) Ja nie wiem jak oni znajdują takie rzeczy. Odpalilem Smasha, wywaliłem wszystkie customowe plansze które są na start, wszedłem jeszcze raz, exploit się uruchamia i masz homebrew channel za 30 sekund ;-) Edytowane 6 grudnia 20168 l przez NemoKOF
Opublikowano 6 grudnia 20168 l Przecież Smash już nie jest potrzebny Nawet wklejałem w odpowiednim dziale Kruczku. Edytowane 6 grudnia 20168 l przez blakuś
Opublikowano 6 grudnia 20168 l Tak jak blakuś pisze - już nic nie potrzeba. Ja to robiłem jak jeszcze nie było metody bez gier. Teraz już jest.
Opublikowano 6 grudnia 20168 l http://ithardware.pl/aktualnosci/nintendo_zaplaci_hakerom_za_pomoc-1395.html Nikogo się wkurzyło
Opublikowano 7 grudnia 20168 l Tak słabych zabezpieczeń to nie mają żadne inne konsole. Przypisanie pozycji do konsoli a nie do konta, archaizm totalny. Do tego możliwość pobierania z oficjalnych serwerów plików bez specjalnych problemów. Wyjście z pozycji "my jesteśmy NINTENDO i SAMI WSZYSTKO OGARNIEMY, nie będziemy się nikogo o nic pytać". To ich zgubiło. To już qva Vita jest lepiej zabezpieczona. Wii, WiiU i 3DS to śmiech na sali. @grzybiarz - dla nich to mogą być ogromne potencjalne straty, 3DSów jest dużo na rynku więc sporo jest możliwości do opychania gier. Muszą walczyć. Edytowane 7 grudnia 20168 l przez NemoKOF
Opublikowano 7 grudnia 20168 l Lepiej by się zabrali do tego, żeby ludziom nie chciało się piracić ich gier, (pipi). Jakieś sensowne promocje w eShopie na przykład i normalna usługa sieciowa, a nie cyrki z petycjami o przepięcie konta z konsoli na konsolę jak się chce swoją własną gierkę pobrać. Na PC można bardzo łatwo piracić a nie robię tego już od dobrych dwóch-trzech lat, bo prościej po prostu kupić gierkę za 20-50 zł czy nawet taniej jak jest w przeróżnych bundle'ach. Na konsolach jak PS3, X360 i X1 też zresztą nie chce mi się piracić, nawet nie zastanawiam się czy jest taka opcja. Mnóstwo promocji, tanie używane gry. Tylko Nintendo to speszal snołflejk z tymi swoimi cholernie drogimi grami i jeszcze droższymi cyfrówkami. Nawet mi ich nie żal.
Opublikowano 7 grudnia 20168 l Usługi sieciowe to są u nich bardzo słabe a to w sumie jest też świetne narzędzie do sprawdzania legalności. No i dobry online to zawsze niezły bat na piratów - zależy im żeby grać to kupują. Ninny pod tym względem to jest w opoce PS2 :-( Tak trochę na siłę dorzucili te eShopy.
Opublikowano 7 grudnia 20168 l Autor Tia, raz że majądrogie gry, a dwa: używane i tanie gierki na DSa, czy 3DSa, to pewnie podróbki
Opublikowano 7 grudnia 20168 l To dodatkowo świadczy o jakości zabezpieczeń, skoro są bez problemu dostępne podróbki i chodzą... Widzieliście PODRABIANE gry na inne platformy w dzisiejszych czasach?
Opublikowano 16 grudnia 20168 l witam, pokieruje ktoś ? zrobili mi cfw i nie wiem jak przekonvertować gry .3ds do .cia mam pełną kartę romów bo wcześniej korzystałem ze starego karta 3dsLink teraz nawet nie wiem z której strony mam ugryźć to całe cfw wiem tylko jak instalować .cia bo udało mi się znaleźć w sieci gierkę.
Opublikowano 16 grudnia 20168 l Autor Pobieraj od razu pliki CIA. Znajdziesz link w Google jak wpiszesz 3DSiso
Opublikowano 16 grudnia 20168 l Ewentualnie jeżeli masz A9LHax to freeshopa polecam, nie musisz używać stron
Opublikowano 16 grudnia 20168 l Autor Pobierz programik CIAangel, zainstaluj to jako CIAhttps://github.com/llakssz/CIAngel/releases/tag/v0.80I wpisujesz gierke i pobierasz z serwerów Nintendo.
Opublikowano 16 grudnia 20168 l dzięki, fajna sprawa... a czym się różnie .cia od legit cia ? Edytowane 18 grudnia 20168 l przez bibru
Opublikowano 18 grudnia 20168 l Autor Jeżeli chcesz odpalić oryginalne gry z innego regionu, to: https://smealum.github.io/ninjhax2/ Ale to trochę kombinacji.
Opublikowano 18 grudnia 20168 l Na Luma3ds nie trzeba nic specjalnego robić, ew. dograć config.cia: https://gbatemp.net/threads/luma-cfw-region-free.434571/
Opublikowano 25 grudnia 20168 l http://wololo.net/2016/12/25/nds-bootstrap-loader-released-run-commercial-ds-games-off-sd-card/ Doczekaliśmy się
Opublikowano 25 grudnia 20168 l Autor Ja mam za dwie dychy programator i na nim gierki z nds. Ale jak ktoś chce sie bawić...