Opublikowano 24 czerwca 20177 l Ale Blue nie jest taki wygodny. Pomarańczowy jest prosty tak jak r4 - karta w fat32 i wrzucasz pliki. Blue to programowanie programem, wrzucanie headerow. Łatwiejszy jest freeshop generalne.
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Chyba za te CFW to można bana też wychaczyć? Edytowane 24 czerwca 20177 l przez czapa
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Tak samo za granie online na programatorze. Musiałbyś zgrać sobie tzw header ze swojej gry.
Opublikowano 24 czerwca 20177 l To może ktoryś z szanownych kolegów chciałby mi zrobić softwerowy raj w zamian daje Sky3ds w wersji Blue ?
Opublikowano 24 czerwca 20177 l A to dupa. Na nowym sofcie jest dość ciężko. Lepiej znajdź kogoś kto to robi a sky wystaw za 100 zł żebyś jak najmniej stracił. To leci z wartością na łeb na szyję.
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Spoko, jak by ktoś inny chciałby się podjąć to poprszę, tyle tylko że na najnowszym sofcie chyba trzeba konsole rozbierac, czy się mylę ? Edytowane 24 czerwca 20177 l przez S_600
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Albo zrobić transfer z innej konsoli z kupionymi grami, które mają błędy, albo właśnie hardmod. Niedługo pewnie będzie możliwe to również przez niektóre karty z dsa ale na razie nie ma jeszcze informacji kiedy to się uda. Na razie nie wypuścili oficjalnie tej metody.
Opublikowano 30 czerwca 20177 l Autor A ja mam na CFW zainstalować najnowszy soft? Dawno nie włączałem konsolki, chciałem sprawdzić, czy mam bana, ale mam błąd przy wejściu na friend liste, by updejtować soft.---Ok mam:https://3dbrew.org/wiki/Main_Page Edytowane 30 czerwca 20177 l przez grzybiarz
Opublikowano 2 lipca 20177 l Wyszła nowa luma i chciałbym zrobić update. Odpalam updater i wskakuje komunikat "do you want to enable downloading boot.firm on ctr-nand". Co wyrbrać? :)
Opublikowano 2 lipca 20177 l Lepiej pojedz z poradnika. Jak masz upgrade że starej wersji i masz jeszcze a9hl to się nie włączy w ogóle.
Opublikowano 2 lipca 20177 l luma dla a9lh już nie jest obsługiwana - musisz wgrać B9S i wtedy dopiero Lumę.https://3ds.guide/a9lh-to-b9srobiłem niedawno i polecam
Opublikowano 3 lipca 20177 l Dokładnie o to mi chodziło. Polecenie z update'ra może spowodować, że nie będzie Luma działać i trzeba będzie szukać starej, wgrywać na kartę i i tak lecieć z tutoriala.
Opublikowano 3 lipca 20177 l Autor A9lh to jakaś stara metoda? Czym sie różni od b9s? Ja mam pewnie a9lh, a gdzieś to idzie sprawdzić?
Opublikowano 3 lipca 20177 l Mam normalnie b9s. Ogólnie na reddit piszą że normalnie można robić update lumy przez właśnie tą apke.
Opublikowano 3 lipca 20177 l Jeszcze b9s też musi być najświeższy więc się upewnij jaką masz wersję, czy masz 1.2. Jak tam to możesz Lumę 8.1 ściągać.
Opublikowano 3 lipca 20177 l Wgrałem go niecałe 2 tyg temu więc powinien być najnowszy. Da się to gdzieś sprawdzić?
Opublikowano 3 lipca 20177 l A9lh to jakaś stara metoda? Czym sie różni od b9s? Ja mam pewnie a9lh, a gdzieś to idzie sprawdzić? A9LH to już stara metoda - B9S stworzono po tym jak złamano zabezpieczenia od bootowania OS w 3DS, w skrócie można zrobić swoje CFW od podstaw i je podpisać, a konsola o ile da rade je wczyta. I polecam wszystkim przejście z A9LH na B9S - od Lumy 8.0 update tylko będą tylko dla B9S ( rozszerzenie .firm )
Opublikowano 3 lipca 20177 l Mnie się nie chce, chyba, że któraś tam z kolei Luma zaoferuje coś ekstra, ale wątpię.
Opublikowano 13 lipca 20177 l Dzień dobry Panowie :) Czy ktoś udzieli mi informacji odnośnie adresu strony, na której jest wyjaśnione co i jak z homebrew? Kilka lat temu bawiłem się psp i kilka sztuk przerobiłem, teraz siostrzenica ma fanaberię odnośnie jej new3dsxl i postanowiłem jej temat ogarnąć ale zanim się zabiorę do roboty chciałbym sobie poczytać aby się nie nadziać na niepotrzebne koszta, a wiem że głupiemu łatwiej się nadziać. Jest jakieś forum tematyczne? kiedyś była taka strona pspoland i tam informowali o wszystkim, jak to jest z 3dsem?
Opublikowano 26 lipca 20177 l Wiadomo już jak oni wykrywają b9s? Czy jak będę grać na oryginalnych kartach online przy tej modyfikacji mogę złapać bana?
Opublikowano 12 sierpnia 20177 l Nic nie wiadomo. Każda konsola z CFW jest narażona na bana. Odpaliłem wczoraj moje dwa 3ds'y, zaktualizowałem A9LH do B9S i zaktualizowałem system.. żaden nie złapał bana No ale zapewne przy okazji premiery nowych Pokemonów w listopadzie będzie kolejna fala, nie to żeby mnie to jakoś specjalnie bolało kiedy mam dostęp do eShopu i nie gram online. Wziąłem od siostry jej starego 3ds'a, który siedział na 6.2.0 i instalacja B9S to bajka, 10 minut i wszystko ogarnięte Pomyśleć, że kiedyś przy swoich spędziłem ponad 2h..