Opublikowano 19 października 20177 l Wyje.bane. Ja na tym grać będę od wielkiego dzwonu w 2 gry na styk, a dziewczyna się jara ze będzie miała tyle gierek.
Opublikowano 19 października 20177 l Autor Ja już z tego wyszedłem. Konsolka leży na którymś CFW i się kurzy. Co chwilę jakieś nowe hacki wychodzą i utrudnienia. Nintendo tak się zabezpiecza? Czy po prostu nowsze gry wymagają nowszych CFW?Myślałem już nawet o sprzedaży konsolki, bo i tak leży w szufladzie:/
Opublikowano 20 października 20177 l No robisz b9s raz i potem update'ujesz sobie normalnie software jakby jutra nie było. Nie ma tutaj wielkiej filozofii ;).
Opublikowano 20 października 20177 l Dokładnie. Jest dziura w firmwarze na tak niskim poziomie, że bez nowej wersji sprzętu nie da się tego naprawić/spatchować a ma ten błąd nawet najnowszy New2DS XL. Także sky is the limit, hacki będą zawsze już. Nie wiem o jakich utrudnieniasz piszesz, skoro chodzi absolutnie każda gra? xD Edytowane 20 października 20177 l przez NemoKOF
Opublikowano 20 października 20177 l Warto tylko zrobić NAND backup (tak jak zresztą guide każe) od razu po zrobieniu b9s żeby mieć niską wersję systemu w razie potrzeby. I cokolwiek by się nie działo z samym systemem to dziury już nie załatają, a Ty zawsze możesz wrócić do punktu wyjścia. Cudowna sytuacja, lubię kiedy konsolki są tak prze,ruchane że można z nimi zrobić co się podoba (tak jak to powinno być zresztą, to ja jestem właścicielem tego sprzętu i powinienem mieć nad nim kontrolę).
Opublikowano 20 października 20177 l Ja taką sytuację muszę mieć w telefonie, w końcu tam jest system operacyjny. Nie ma możliwości otworzenia bootladera? Nie ma Roota? Nie biere ;-) Dlatego iPhone'a się dawno pozbyłem i nie wracam.
Opublikowano 21 października 20177 l Wszedłem na tę stronkę z ciekawości i tam je napisane, że mając najnowszy firmware trza albo mieć inną już zhackowaną konsolę, albo odpowiednie karty i magnesy używać, albo zacząć od etapu wymagającego doświaczenia w lutowaniu. Brzmi stosunkowo prosto, choć nie aż takie proste, jak za dawnych konsol... Jeśi dobrze rozumiem, dla laika najprostsza metoda wymaga użycia R4i i magnesu? Edytowane 21 października 20177 l przez ogqozo
Opublikowano 21 października 20177 l Odpowiedniego r4, lista jest na 3ds.guide. I tak, to najprostsza metoda.
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Autor I jak tam? Podobno Nintendo nowy soft wypuściło, miesza on coś? Ktoś tu jeszcze się bawi w "hackowanie" na 3DSie? Ja już się z tym pogubiłem. Edytowane 23 grudnia 20177 l przez grzybiarz
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Autor https://3ds.guide/a9lh-to-b9s.html zrobiłem to i tak się zastanawiam, po co? Dla updejtu lumy? Jaki programik się teraz używa dla najnowszych gier? Mam jakiś freeshop, ale tam najnowszą grą jest Mario MAker.
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Używa się CIAngel. Pobiera bezpośrednio z eshopu. Dsa zhackowałem tydzień temu przez flashcarda i zaktualizowałem normalnie do najnowszego softu. Wszystko śmiga. Jak aktualizujesz 3DSa to ważne żeby luma była najnowsza wersja. Wtedy nic się nie stanie.
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Autor A jak mi nagle R4 do gier z NDSa nie działa, to się gdzieś odblokowuje? @raven_raven coś takiego chyba kiedyś robiłeś?
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Mi już nie działa do gier odkąd przerobiłem go na hacking tool ale można to odwrócić wgrywając mu oryginalne oprogramowanie guide jest na https://3ds.guide/installing-boot9strap-(ntrboot) w sekcji 5 - Removing ntrboot. Ja tego nie robiłem bo mój r4 już będzie służył do hackowania konsol.
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Autor Już działa, miałem datę ustawioną na 2033 rok. I to było przyczyną - czyli jak wnuki znajdą kiedyś mojego 3DSa, to będą musieli cofnąć datę, bo inaczej gierki nie będą chciały się odpalić.
Opublikowano 28 grudnia 20177 l Pierwszy eshop przestał być rozwijany bo twórcę posadzili za... pedofilię. Teraz jest fork, Paul's Freeshop - działa dobrze.
Opublikowano 2 maja 20186 l Na karcie R4 można odpalić gierki z NES i SNES? Różnią się czymś te karty R4 na allegro?
Opublikowano 2 maja 20186 l Nie można. Karty służą do odpalania kopii gier z NDS tylko. W sensie te r4 i pochodne. Są jeszcze sky3ds ale drogie są bardzo. Edytowane 2 maja 20186 l przez NemoKOF
Opublikowano 2 maja 20186 l Autor No nie wiem, ja emu neo geo odpalałem. Chodzi płynnie, tylko gry trzeba przerobić, a i obraz trochę ucięty, lub nie naturalnie rozciągnięty. Wiec i z nesem nie powinno być problemu. Ze snesem jest, bo emulując ndsa, ten jest za słaby.
Opublikowano 2 maja 20186 l Pytanie czy jest emu na ndsa. Jak jest to ok. Ale 3ds ma więcej mocy. Lepiej Luma + retroarch.
Opublikowano 2 maja 20186 l Są takie carty, które mają swój procek i wbudowane emu np. SNES-a. Ale one są drogie i IMO nie warte zachodu.
Opublikowano 4 maja 20186 l Ciekawe. Oczywiście przy Lumie nie ma to obecnie żadnego sensu ale mimo wszystko - ciekawe.