Skocz do zawartości

Halo Wars 2

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podobno historia z Halo Wars ma stanowić podwaliny pod Halo 6. Więc możliwe, że z uwagi na miałkość głównego przeciwnika w Halo 5 to Atriox przejmie tą rolę 

Opublikowano

Mam pierwsza czesc, ale jakos nie wciagala mnie. Za dzieciaka bardzo lubilem RTSy, ale z czasem coraz mniej mnie interesowaly.
Samo sterowanie padem w RTSie mnie nie pociaga za bardzo.
Kiedys moze obczaje, ale nie predko. Predzej poczytam o fabule czy obejrze cinematici by poznac historie niz zagram.

Opublikowano

Mi Blitz bardzo się spodobał, codziennie w czasie trwania bety grałem po kilka meczy multi. Połączenie RTS z karcianką to bardzo fajny patent. Na pewno kupię Halo Wars 2, ale póki co czeka mnie rehabilitacja której NFZ nie refunduje, więc wszelkie zakupy growe zawieszam na jakiś czas.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Czekam na kampanię i liczę na dobre story. Filmiki robione przez Blur pozwolą lepiej wsiąknąć w całą otoczkę. Podobno Atriox jest dobrze nakreślony, a fabuła ma się łączyć z Halo 6. Jutro mija embargo na recenzje i po cichu liczę, że trzymali w tajemnicy Prometean jako grywalną frakcję w muli/Blitz/skirmish/Firefight albo żeby chociaż pojawili się w DLC.

Gość DonSterydo
Opublikowano

DLC będą darmowe? na wzór Halo 5 i GoW 4? 

Nie. Jest season pass za $30 z tego co pamiętam. Obejmuje dodatek fabularny i jakieś inne DLC do multi.

Opublikowano

Oceny:

Polygon - 8/10

Techradar - Play It

Twinfinite - 4/5

Gamesradar - 3/5

WegotthisCovered - 4,5/5

Gaming Nexus - 9,5/10

Gaming Bolt - 9/10

Destructoid - 7/10

Gaming Trend - 6/10

Hardcore Gamer - 4/5

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś lubił pierwszą część, to polecam. Postarali się, by zróżnicować misje i nie wyglądały one schematycznie (zbuduj, narób jednostek, pokonaj przeciwnika), Blur jak zwykle dowiozło świetne przerywniki, a granie na padzie nie stwarza żadnych trudności. Trochę niedosyt w temacie historii, ale chociaż wyjaśnia nieco obecne wydarzenia i zapowiada coś większego.

Na heroicu, gdzie miałem ze trzy bardziej wymagające fragmenty, przy moim stylu grania (eksploracja, znajdźki, robienie wszystkich zadań w miarę możliwości) zeszło około 12h.

Edytowane przez wrog
Gość DonSterydo
Opublikowano

A jak wydajność gry, rozumiem, że finalny produkt dobrze chodzi na Xone? Szkoda, że nie ma Prometean. Czuję, że dojdą w DLC.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Wchodzę na Twitcha, a tam ponad setka streamów z Halo Wars 2 O_o Trochę mnie ta ilość zaskoczyła biorąc pod uwagę, że teraz mogą jedynie grać ludzie z preorderami na Ultimate i z kopiami spod lady. Na szczycie listy oczywiście jakiś azjatycki cyborg ;) Ja muszę do 20/21 czekać, chociaż i tak do kwietnia to pewnie tylko liznę.