Kris77 434 Opublikowano 29 lipca 2017 Opublikowano 29 lipca 2017 (edytowane) Przecież dobrze się zapowiada. Fajnie ,że wydają wysokobudżetowego RTSa w tych czasach. DoW3 zawiódł za to Halo Wars 2 jest bardzo dobrym tytułem. Nikt tego nie neguje, owszem rozszerzenie zapowiada się bardzo dobrze. Ale z kolegami poczuliśmy się z deka wyhuśtani, że ten dodatek nie wchodzi w skład Season Pass... Edytowane 29 lipca 2017 przez Kris77 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 30 lipca 2017 Opublikowano 30 lipca 2017 No to ładne złodziejstwo z ich strony, jak dodatek wyjdzie w pudełku to może częściowo są usprawiedliwieni. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 30 lipca 2017 Opublikowano 30 lipca 2017 Macie nauczke by przestac kupowac te z(pipi)ane season passy :) Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 31 lipca 2017 Opublikowano 31 lipca 2017 Macie nauczke by przestac kupowac te z(pipi)ane season passy :) Sami dali w edycji Ultimate... :) Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 18 września 2017 Opublikowano 18 września 2017 Halo Wars 2 jest genialne jeśli chodzi o oprawę. Cudo, co do reszty się nie wypowiem bo za mało grałem. Jednak z tego co widzę to wielkich różnic względem jedynki to nie ma. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 19 września 2017 Opublikowano 19 września 2017 Ja wiem czy takie genialne. Z daleka ok ale na zbliżeniach tyłka nie urywa. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 19 września 2017 Opublikowano 19 września 2017 (edytowane) Chodzi chyba o styl oprawy dzięki któremu oprawa jest bardzo plastyczna i hmmm halowa. Duża w tym zasługa nowych ludzi odpowiedzialnych za design zatrudnionych w 343 Industries, którzy przywrócili ten klasyczny oryginalny sznyt, co spotkało się z bardzo ciepłym przyjęciem fanów https://www.youtube.com/watch?v=O3Ffl-dqi_w liczę na to że ten koncept będzie kontynuowany w Halo 6 Edytowane 19 września 2017 przez asax Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 19 września 2017 Opublikowano 19 września 2017 Podoba mi się styl jak i warstwa techniczna. Lubię RTSy i Halo Wars 2 jest obecnie najładniejszym na rynku. Pomijam fakt ,że dużej konkurencji nie ma. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Powiem wam ,że w pierwsze Halo Wars grało mi się dużo przyjemniej niż w drugą część. Jestem już chyba bliski końca kampanii i tak średnio w sumie. Niby wszystko jest ok, jednak historia nie jest porywająca. Wiadomo przerywniki filmowe miodzio jednak czegoś brakuje. Może RTSy faktycznie nie mają już racji bytu bo dawno zjadły swój ogon i formuła się przejadła. Ciężko stwierdzić jednak jest to tytuł na solidne 8/10. Mimo wszystko szacunek za wydanie wysokobudżetowej strategii w tych czasach. Chętnie zobaczę część 3 jednak bardziej rozbudowaną niż 2. Jedynka miała dużo ciekawsze misje, już leciwe Age of Empires 2 pokazało jak mega wciągające kampanie da się zrobić w RTSach. Tutaj chyba za dużo pary poszło w filmiki a za mało w różnorodność misji. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Oddałbym wszystkie pieniądze aby tylko Blur zrobiło pełnometrażowy film Halo Cytuj
kristoff_mk 54 Opublikowano 29 września 2017 Opublikowano 29 września 2017 Powiem wam ,że w pierwsze Halo Wars grało mi się dużo przyjemniej niż w drugą część. Jestem już chyba bliski końca kampanii i tak średnio w sumie. Niby wszystko jest ok, jednak historia nie jest porywająca. Wiadomo przerywniki filmowe miodzio jednak czegoś brakuje. Może RTSy faktycznie nie mają już racji bytu bo dawno zjadły swój ogon i formuła się przejadła. Ciężko stwierdzić jednak jest to tytuł na solidne 8/10. Mimo wszystko szacunek za wydanie wysokobudżetowej strategii w tych czasach. Chętnie zobaczę część 3 jednak bardziej rozbudowaną niż 2. Jedynka miała dużo ciekawsze misje, już leciwe Age of Empires 2 pokazało jak mega wciągające kampanie da się zrobić w RTSach. Tutaj chyba za dużo pary poszło w filmiki a za mało w różnorodność misji. cóż, mam zupełnie inne odczucia sporo ostatnio pogrywam w halo wars 2. ba, co drugi dzień gramy kilka meczów z kumplami. i właśnie dążę do tego że ta gra tak naprawdę świeci w multi. kampania to jedynie ciekawe urozmaicenie i porządny samouczek przed rozpoczęciem rozgrywek w sieci. kupiłem grę z season passem i jedynką w definitive edition i uważam, że poprzednia część wypada w prawie każdym aspekcie słabiej od sequela, ale to tylko moje odczucia aktualnie męczę z kolegą dodatek awakening the nightmare w coopie i bawię się świetnie Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 Właśnie ogrywam sobie jedynke, ale świetna produkcja na bank jak ukończę biorę sie za część drugą tylko chyba jestem lamusem bo na normalu mam problemy xD Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 No jedynkę również bardzo miło wspominam może to kwestia nostalgii ale uważam że pierwsze część jest znacznie lepszą grą od sequela, który moim zdaniem jest zbyt bezpieczny i mocno zachowawczy. Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 Czy jedyneczka działa prawilnie w 60 klatkach? HW2 w 30 klatkach wygląda słabo. Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 Ostatnio skończyłem HW2. IMHO tak samo dobre jak pierwsza część, z misji na misję akcja nabiera tempa. Chwilę odczekam, może będzie promo za jakiś czas na fabularne DLC w związku z wejściem gdy do Game Pass. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 stycznia 2018 Opublikowano 27 stycznia 2018 Właśnie skończyłem pierwsza część co tu dużo mówić po prostu Teraz czekam na dwójkę i ciśnie dalej:) Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 5 lutego 2018 Opublikowano 5 lutego 2018 Jedynkę grałem wieki temu i jej nie skończyłem, już raczej do niej nie wrócę. Natomiast dwójka wjechała za sprawą game passa i bardzo miłe zaskoczenie, sterowanie padem świetne, klimacik halo bardzo dobry, ciekawa fabuła. Jestem bodaj na 5 misji i czuję, że wciągnę się na dłużej. Pytanie do ludzi, którzy grali w dodatki. Opłaca się w nie inwestować? Ciekawe to to? Ile gry w tym jest? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 lutego 2018 Opublikowano 7 lutego 2018 Szkoda ze nie zamierzasz wrocic do jedynki bo imo poprzednia czesc duzo lepsza fabularnie, co prawda mam jeszcze 4 misje do konca dwojki, ale poki co jedynka robi to lepiej Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 7 lutego 2018 Opublikowano 7 lutego 2018 Takie jest i moje zdanie, dwójka jest jakaś pourywana bez żadnego związku przyczynowo-skutkowego, brak tutaj klasycznej trójaktowości co potęguje dodatkowo wrażenie dziwnego chaosu. Dodatkowo wydaję mi się że jedynka miała znacznie ciekawsze pomysły na misje, do dziś pamiętam walkę na kadłubie statku, walkę ze Scarabem, eskortowanie rdzenia pamiętam po dziś dzień, a z Halo Wars 2 mimo że kończyłem kilka tygodni temu pamiętam wyłącznie ostatnią misje, a i ta za miesiąc czy dwa wyleci z mojej głowy 1 Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 8 lutego 2018 Opublikowano 8 lutego 2018 No skoro tak mówicie... W sumie jedynka też jest w game passie Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 lutego 2018 Opublikowano 8 lutego 2018 No i skończyłem, jedynka dużo lepsza, chociaż tutaj rownież swietnie sie grało, warto brać dodatki ? Cytuj
Daddy 4 240 Opublikowano 27 marca 2018 Opublikowano 27 marca 2018 HW2 skończone, pograłem trochę w multi. + grywalność i przyjazny interfejs przygotowany pod pada + oprawa graficzna i przerywniki filmowe + desgin + świetne multi - rozczarowująca muzyka jak na Halo ale i tak jest bardzo odbra - fabuła początkowa zapowiada się dobrze ale później jest dosyć oklepana i chaotyczna - brak większych zmian gameplayowych/mało nowych jednostek - brak forerunnerów Mocne 8/10 Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 27 marca 2018 Opublikowano 27 marca 2018 Nowych jednostek jest akurat dużo, a z season passem cała masa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi