Gość ragus Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Terapeuta mi odradził Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zalogowałem się na swoje konto i odpalił mi sie tutorial, co jest (pipi)a ;/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Co Ty @Shen temu damianowi zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Nie wiem, musisz jego zapytać, nawet nie wiem co to za random. Odzyskałem konto, nie na ten nick się logowałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bud 12 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Jest tu może ktoś obcykany w temacie TCG? Znalazłem w piwnicy około 50 kart i z tego co widze mozna je dobrze sprzedac. Odpalilem aplikacje TCG Player i niektore karty wyceniła mi po 100 dolców :O mam tez pare wersji niemieckich, reszta angliki stan ideał lezały w piwnicy 20lat. Ktoś obeznany mialby mozliwosc cos podpowiedziec, tzn. czy sprzedawac czy trzymac, gdzie sie oglaszac itd itd? Mam tez cale kolekcje tazosów/kółeczek/kapsli z Poksami i nie wiem czy i to cos warte skoro na te karty taki szał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 O fizycznych kartach Pkmn nie powiem Ci wiele, bo TCG odpalam sporadycznie ma tablecie, ale mam pewne doświadczenie z handlu kartonikami Magic the Gathering. Najlepsze cenniki ma strona CardMarket, bo bierze pod uwagę rynki europejskie, a rozbieżność między Amerykami, Azją i Europą bywa naprawdę spora. Cenę sprzedaży najlepiej jest opierać pod aktualny trend (widać go po wyszukaniu konkretnego wydania na Card Market). Warto poszukać jakiegoś LGS (Local Game Store) który skupuje karcioszki i zapytać o wycenę - IMO warto spieniężyć za te 2/3 wartości niż kisić i nie mieć pewności czy ktoś je faktycznie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Wszystko zależy od stanu kart. Możesz mieć Blastoisa z pierwszej edycji ale jak jest w stanie 5/10 to nie będzie za dużo wart. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 O, najbardziej istotny punkt, a zapomniałem. W kolekcjonerstwie i tak największą wartos mają przedmioty po profesjonalnym gradingu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Nowa gra wychodzi, ale w PE pisali, że mozna przeniesc karty z obecnej, chyba skorzystam z okazji i zagram, o ile pamietam login https://www.ign.com/articles/pokmon-trading-card-game-live-preview-a-new-way-to-play-the-pokmon-tcg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 57 minutes ago, Shen said: Nowa gra wychodzi, ale w PE pisali, że mozna przeniesc karty z obecnej, chyba skorzystam z okazji i zagram, o ile pamietam login https://www.ign.com/articles/pokmon-trading-card-game-live-preview-a-new-way-to-play-the-pokmon-tcg o to będę musiał przenieść, mam kolekcje kart w obecnej bo syn zbiera fizyczne karty i dostaje od niego zawsze kody Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Znowu sie wkreciłem przez jednego forumowicza i kupiłem juz chyba z 300 paczek xd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Otworzyłem ostatnio boostera z Pokemon Go Fajny koncept z ditto, gdzie karta kryje się pod naklejka zwykłego pokemon-a (w prawym górnym rogu jest karta ditto) Edytowane 28 Czerwca 2022 przez Labtec Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Grasz czy kolekcjonujesz? Słyszałem, że Poki są wpierw collectable a dopiero później game. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Granie w fizyczna wersje, gdzie niektore karty to setki złotych Do tego twoimi przeciwnikami są 10 latki. Granie online jest dobre, boosterki chodza srednio po 40-50gr, mozna je wymieniac na konkretne karty. Topowa talie dzis zlozylem i mnie kosztowała z 10zł max. Ogolnie gdyby ktos chcial zaczac, to polecam teraz, bo w nowej wersji maja wyjebac trade. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Godzinę temu, Shen napisał: Do tego twoimi przeciwnikami są 10 latki. Chyba nie byłeś nigdy w sklepie hobbystycznym. xd W te poki i yugioh grają goście że średnia wieku 30-40 lat których stać na talie, a uwierz mi że nawet lokalnie raczej nikt na poważnie nie gra budżetowymi deckami. Ja oczywiście też tylko wersja online, za biedny jestem aby ogrywać dwie karcianymi w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Obserwowałem jeden sklep/gralnie, niestety upadli chyba przez pandemie, to sporo dzieciarni tam grało wlasnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 LootQuest? Przeniesli się do Wejherowa. LootQuest? Przeniesli się do Wejherowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 4 hours ago, Paolo de Vesir said: Grasz czy kolekcjonujesz? Słyszałem, że Poki są wpierw collectable a dopiero później game. Kolekcjonerko tylko, tak naprawdę to syn zbiera, wydaje kieszonkowe na to....a ja dokładam i raz na jakiś czas tez sobie kupie kilka paczek młody teraz na wakacjach, jak wróci to czeka na niego prezent od ojca 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Godzinę temu, Labtec napisał: Kolekcjonerko tylko, tak naprawdę to syn zbiera, wydaje kieszonkowe na to....a ja dokładam i raz na jakiś czas tez sobie kupie kilka paczek młody teraz na wakacjach, jak wróci to czeka na niego prezent od ojca a nie chciałbyś zaadoptować 32 latka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 (edytowane) Dzisiaj takie coś wpadło Charizard 25th Anniversary (wartosc 70-80$) Starmie V (35$) i 4 najładniejsze karty z Dark Phantasma seta (set bazowany na Hisui/Arceusie) Edytowane 6 Lipca 2022 przez Labtec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 21 godzin temu, Labtec napisał: Dzisiaj takie coś wpadło Charizard 25th Anniversary (wartosc 70-80$) Starmie V (35$) i 4 najładniejsze karty z Dark Phantasma seta (set bazowany na Hisui/Arceusie) Wpadło w sensie z boosterka czy kupiłes od kogos karty? Ja znowu z 400 boosterow kupilem w online xd ale to chyba koniec, mam 3 topowe decki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 13 hours ago, Shen said: Wpadło w sensie z boosterka czy kupiłes od kogos karty? Ja znowu z 400 boosterow kupilem w online xd ale to chyba koniec, mam 3 topowe decki. w sensie wpadło poczta, kupione pojedynczo, boostery tylko w dużej ilości otwieram jak coś nowego wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 W dniu 6.07.2022 o 17:07, Labtec napisał: Dzisiaj takie coś wpadło Charizard 25th Anniversary (wartosc 70-80$) Starmie V (35$) i 4 najładniejsze karty z Dark Phantasma seta (set bazowany na Hisui/Arceusie) Ja zamawiałem znowu kody do online, sprzedawca miał tez fizyczne karty i wziąłem jedna co mi ostatnio wpadła online i grafika mi sie spodobała. Bedzie zakładka do książek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MilkyKarcher 0 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Jestem totalnie zielony jeżeli przychodzi co do kart, czy ktoś orientuje się ile mogą być warte i gdzie je sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 4 minuty temu, MilkyKarcher napisał: Jestem totalnie zielony jeżeli przychodzi co do kart, czy ktoś orientuje się ile mogą być warte i gdzie je sprzedać? https://www.cardmarket.com/en/Pokemon A sprzedac np na grupie handlowej na facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi