Skocz do zawartości

Pokemon - Karcianka

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 hours ago, Szwed said:

Ty pewnie pamiętasz jeszcze aplikację TCG Online, która była prostsza, ale do grania, organizowania turniejów itd. była dużo lepsza. Live najeżone jest bugami, niepotrzebnymi feature'ami, niektórych znowu brakuje (nie ma np. formatu unlimited bodajże, stare karty potrafią zbugować całą grę) itd. Pan Pokemon nie spieszy się, żeby ją połatać, bo cashflow najwidoczniej jakiś tam jest mimo to. Ogólnie to ta nowa apka Live to straszne gó.wno, ale nie ma innej oficjalnej możliwości ogrania PTCG i trenowania/brania udziału w turniejach, niż to.

A scena PTCG jest jednak coraz większa. W zeszły weekend odbyły się Regionalsy w Gdańsku, gdzie mieliśmy bodajże 1350 graczy, w tym 250 z Polski.

Na pewno grałem w starą wersję. Po zalogowaniu zdziwiłem się, że mam tyle kart odblokowanych, i to nie byle jakich, bo EX, V i innych na wypasie. Być może to kwestia sezonów, które pominąłem, jakieś wydarzenia itp. Nagrody chyba wpadały podczas gdy byłem nieaktywny?

Sama apka ok, fajnie że można na PC grać też z tego samego konta. Raz mi się zdarzyło, że karty Prize się nie wyświetlały po ich odebraniu i zostały w ręku w takim stanie do końca meczu. Odniosłem wrażenie, że przeciwnik , z którym grałem mógł być jakimś cziterem, bo dziwne rzeczy akurat działy się w momentach moich kluczowych ruchów. Poza tym błędy graficzne typu ubranka na awatarze przeciwnika nie wyświetlały się. Fajna sprawa, wciąga jak diabli.

Opublikowano
Godzinę temu, Masamune napisał(a):

Na pewno grałem w starą wersję. Po zalogowaniu zdziwiłem się, że mam tyle kart odblokowanych, i to nie byle jakich, bo EX, V i innych na wypasie. Być może to kwestia sezonów, które pominąłem, jakieś wydarzenia itp. Nagrody chyba wpadały podczas gdy byłem nieaktywny?

Konta były migrowane z Online do Live, więc możliwe, że po prostu też Ci przenieśli automatycznie (była opcja wczesnej migracji albo przy zamknięciu poprzedniej apki).

Te bugi o których mówisz to częste rzeczy akurat, tak samo jak np. zbugowany był ostatnio Ditto i po prostu robił bodajże timeout przeciwnikowi.

Opublikowano

Jakiś czas temu oddałem ponad 1000 kart córce kolegi, która aktualnie w podstawówce ma fazę na pokemony. Dzieci śmiały się, że ma mało kart, to już się nie śmieją :cool:

Ostały mi się tylko full arty i ex'y, tego oddawać nie będę bez przesady co nie:

IMG_1403.jpg

IMG_1404.jpg

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
5 hours ago, Szwed said:

Konta były migrowane z Online do Live, więc możliwe, że po prostu też Ci przenieśli automatycznie (była opcja wczesnej migracji albo przy zamknięciu poprzedniej apki).

Te bugi o których mówisz to częste rzeczy akurat, tak samo jak np. zbugowany był ostatnio Ditto i po prostu robił bodajże timeout przeciwnikowi.

Nie no kolejny raz, kiedy mam gośća pozbawić aktywnego Pokemona na którym opiera swój atak gra się zawiesza i nie mogę dokończyć ruchu. Dziwnym trafem zaczęło się tak dziać po wejściu do wyższej ligi, tej od chyba 140 pkt wzwyż. Co gorsza w grze nie ma opcji zgłaszania oszukujących graczy. Apka faktycznie ma poważne problemy.

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz w decku jakichś starych kart (najlepiej dawać te które są wydrukowane obecnie, stare wersje lubią bugować, np. nest ball tak robił). No, ale mówiłem, TCG Live to syf niestety :(