Shen 9 634 Opublikowano 11 października 2015 Opublikowano 11 października 2015 Troche sie wkrecilem, ale spokojnie mozna grac bez płacenia. nick xShenx jak cos, ragusa chyba znalazłem Cytuj
Gość ragus Opublikowano 12 października 2015 Opublikowano 12 października 2015 Masz talię podstawowe i nimi grają. Woda, ogień trwawa itd. Trochę nimi pogramy a potem jak już dostaniesz trochę kart to robisz swoje. Maksymalnie 2 typy bo tyle polecają. w sensie ze moge tez zdobywac nowe karty bez kupowania boosterow, czy bede skazany na te startowe talie? Chetnie pogram, ale siano wole wydac na cos innego Edit: poczytałem ze niby bez placenia tez sie da grac, zainstaluje dzis i przypomne sobie zasady gdybym chcial zrobic jakis jednorazowy zakup na start to co sie oplaca najbardziej? Deck czy kilka boosterow? Najlepiej ze dwa decki żeby nałapać dobre trainery i uzupełniać boosterami. Ja gram na 14 pokemonki, 14 energy, a reszta to trainery. Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 12 października 2015 Opublikowano 12 października 2015 (edytowane) Jakis kod na deck znalazlem na necie, drugi kupilem za kase ktora dostalem za ukonczony tutorial. Robie sobie daily i walcze z npc zeby nalapac wprawy ;p a boostery do wersji online widzialem na allegro po 2zl Edytowane 12 października 2015 przez Shen Cytuj
Gość ragus Opublikowano 12 października 2015 Opublikowano 12 października 2015 Wpisz w reedem Flashfire to dostaniesz dodatkowy deck. Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 12 października 2015 Opublikowano 12 października 2015 Mozliwe ze to wlasnie ten o ktorym pisalem Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Żeby nie było, że trollowałem 3 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 ping182 Idę pograć trainer challenges. Jest zajawka, w jednym boosterze trafiłem LATIOS EX taki KOLOROWY FOIL Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 osz ty (pipi)aaa Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 JEST PIĘKNY. I to w pierwszym boosterze jaki otwarłem utrafiony Oprócz tego w TCG trafiłem wirtualną wersję: Ależ będzie grane jak już do tego usiądę. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Czyli za 15 lat? xDDDDD Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Tylko pamiętaj że aby użyć Mega pokemona, potrzebujesz najpierw basic rayquazę Ex. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 (edytowane) Dodałem pinga i guernicę. Guernica bo ja mam tam dwa konta i jednego nie używam, więc pewnie złe znalazłeś. Tak czy inaczej zapro ci wysłałem. Gramy coś? Velius też instaluj. Karty masz już w grze, dodatkowe boosterki albo po 3zł na Allegro/ebayach albo z saszetek, no albo z farmienia w grze (jak w HS tylko trochę łatwiej wpadają, bo im dłużej grasz w pojedynki w sezonie, tym więcej nagród dostajesz). Sklepy w Polsce to isa, dragonus, a także ziomek fosgen i best_produkt na Allegro. Teraz gra się na serie Black White (9 dodatków) oraz XY (7 dodatków, ośmy wychodzi w grudniu). Edytowane 15 października 2015 przez ragus Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 (edytowane) Musze ogarnac jaka talie chce i jakie boostery kupic. Mega Absola chcialem ale jeden kosztuje chyba 150zl w boxie. Mozna robic ustawki pod te daily questy? Ostatnio mialem takie na wygrana z zywym graczem ale mam chyba talie za słabe Edytowane 15 października 2015 przez Shen Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 (edytowane) Nie da rady robić ustawek. Jak masz wygrać z żywym graczem, to graj na theme decki, wtedy jest bez ex'ów i innych przeje,banych kart dla nowego gracza. Nie gra się tak fajnie jak swoją talią, bo theme decki mają za dużo pokemonów, za dużo energii, a za mało trainerów, ale na początek źeby zarobić na boosterki będzie w sam raz. No i warto korzystać z Trade. Nieotwarte boostery moźesz wymienić na coś, co ciebie i interesuje. I polecam robić decki na jeden typ, ewentualnie dodatkowo normal. Ja gram fighting+normal. Edytowane 15 października 2015 przez ragus Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Jakies must have karty ktore pasuja do kazdej talii mozesz polecic? Muscle band wydaje sie byc jedna z nich? Jakies potiony? Ostatni raz gralem jak byla tylko 1 generacja. Ja mysle o psychic, maja poison i inne wkurzajace statusy. Potem moze jak uzbieram to cos pod mega absola. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Wieczorem napiszę Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Ok dzieki, kupilem bare boosterow na allegro. Ide w dark i normal jednak. Absola musze dorwac ;p Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 No dobra, to tak. a)jakieś leczenie -Pokemon Center Lady -Super Potion (to samo co wyżej, ale zdejmuje jedną energię z leczonego pokemona) -Potion, leczy tylko za 30, ale raz, że nie zabiera energii, a dwa, że można używać kilku podczas jednej tury PKMN Center Lady jest niby lepsza od Super Potiona, ale jest to Supporter, więc rodzaj karty, której można użyć tylko raz w turze. Dlatego warto mieć po kilka z tych kart. Ja mam 4 Pokemon Center Lady, 2 Super Potiony i 3 Potiony. Tym leczę pokemony. b)dobieranie kart Tierno, Steven, Bianca i Cheren - tych kart będziesz miał pewnie na początku najwięcej. Ogólnie zasada jest taka - jak najmniej ich w talii ;p. Zamiast nich, lepiej posługiwać się: Birch Sycamore Shauna Proffesor's Letter No i uzupełniać Tierno i Biancą, jak już nie ma czego włożyć do talii. No ale dążymy do wywalenia tych kart z decku. Im więcej tych lepszych, tym lepiej. Z innych kart spoko jest Energy Retrieval do odzyskiwania energii, Ultra Ball (słabsze piłki to śmiecie), a także Lysandre i Team Flare Grunt do wkur,wiania przeciwnika. Oprócz tego jakieś fajne Pokemon Toole, jak Muscle Band, Rocky Helmet, czy Hard Charm. Moim zdaniem to są takie podstawowe trainery, ale wiadomo - sporo jest kart przystosowanych pod jakąś talię (np. Focus Sash czy Korrina dla fighting). No i można też pomyśleć nad Stadiumami. Poeksperymentuj, ale karty z podpunktów A i B traktuj jako szkielet. Reszta wedle uznania. Ja sam mam jeszcze daleko do tego, co zaplanowałem. No i trainerów trzeba mieć wbrew pozorom najwięcej. 30-40, bo to dzięki nim mamy kontrolę nad tym, co się dzieje na stole. Wracając potem do Theme Decków czuje się, jakbym grał w wojnę - taki mam wpływ na grę. Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Hmm umknął mi ten temat. Siedzę w ptcgo już od ponad roku, wciaż mam dużo radochy z grania i obecna meta nie jest mi obca. Początki są strasznie frustrujące, bo zdobywanie nowych kart potrafi trwać bardzo długo, tak jak ktoś wyżej pisał, warto pomęczyć się z graniem theme deckami, na obecny moment zdecydowanie najlepszą talią jest ta: Granie theme deckami, robienie daily challenges i versus laddera powinno na samym początku całkiem konkretnie pomóc w zbieraniu wszystkich potrzebnych kart. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 No właśnie czaje się na nią i powoli zbieram monetki, bo ma fajne trainery. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Hearthstone zaczyna mnie irytowac wiec chyba sie zainteresuje pokemonami. Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Polecam. Kupiłem 6 boosterów za 10zł ale guwno samo sie trafiło Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 Całkiem fajny zestaw decków wychodzi z dobrymi kartami http://www.pokebeach.com/2015/07/new-battle-arena-deck-mewtwo-vs-darkrai Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi