Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potwierdzone sa na razie 2 osobne scenariusze, i wydaje mi sie ze w trailerze slychac Hunka (fragment jak mowi "I'm waiting for extraction information" czy cos podobnego), wiec licze ze tez sie pojawi z nim jakis epizodzik.

Opublikowano

Podobno dlugo nie bylo znaków o grze bo mocno kombinowali z widokiem jak w starych czesciach, z FPP i łaczeniem wszystkich widoków i nie pykło.

Opublikowano (edytowane)

To będzie zupełnie nowe doświadczenie. Ślicznie to wygląda: świeże zombiaki, nowe animacje postaci, oświetlenie, odświeżona grafa i ten widok za barka. Nie mam więcej pytań. Wykładam kasę, tak sie jaram :fsg:

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

A, no i według leakow które mocno się potwierdziły wycieto walkę z aligatorem, a scanariuszy nie przechodzi się już jak w starym RE2 - po prostu dwie oddzielne kampanie, bez łączenia kolejności.

Opublikowano

Piękne czasy - znowu Capcom dostarcza świetne gry z wykorwista grafika. Czasy PS2 powracają. Jeszcze jakiś fan remaster God Hand, dać Kamiyi zrobić VJ3 i reboot Dino Crisis poproszę.

Opublikowano

kCdDmyY.jpg

o mój boże

To jakieś spełnienie marzeń.  Polecą 4 scenariusze z rzędu. Tylko mam dziwne przeczucie że pożegnamy  się z czerstwymi  dialogami, wszystko chyba idzie w stronę serious business, no  ale nieważne. Chcę jakieś fotki z laboratorium.

Opublikowano

Podobno krokodyl jest wycięty. Idąc tym tropem powinni wyciąć całe RE6. Ale dobrze, że w końcu rozumieją, że tamta gra to crap i cała seria zaczyna zataczać koło.

Opublikowano

Wiecie co wam powiem? Nigdy nie skończyłem RE 2, za gówn.niaka była to po prostu zbyt straszna gra dla mnie. Na ten REmake czekałem jak na gwiazdkę :banderas: 

Opublikowano

Niech po tym zrobią remake Dino Crisis to gwarantuję, że sprzedaż gierki poleci w kosmos. Na remake Nemesis bym poczekał, co by ostudzić zapał wylewu gier o zombiakach. 

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

Jak będą scenariusze 1ab 2ab biorę day one, oby tusze do maszyny nie były za prawdziwe pieniążki xd

Bardziej się bałem w re3 przez te gurwe nemesisa wyskakującego randomowo i otwierającego drzwi xd birkina chciałbym zobaczyć <3

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano
3 godziny temu, Popi napisał:

Podobno krokodyl jest wycięty. Idąc tym tropem powinni wyciąć całe RE6. Ale dobrze, że w końcu rozumieją, że tamta gra to crap i cała seria zaczyna zataczać koło.

No nie chce nic sugerować, ale trochę ten RE 2 przypomina mi pierwszy rozdział RE6 Leona.

Opublikowano

Tak na prawde to zaden remake tylko nowa gra na podstawie oryginalu z 1998

Widzieliscie cene pre-ordera ? 249zl :D . Za pre-ordera jedynki placiłem bodajze 84zl.

Pre-order deluxe edition zlozony na bogato , moja ulubiona seria a co ? :banana-santa:

Opublikowano

Analiza trailera z rozgrywką, spoty powyciągałem z filmiku, który zwłaszcza na początku w bardzo szybkim tempie zasuwa i trzeba Youtuba zwolnić, żeby pewne rzeczy wyłapać, no to lecimy:

Wjazd Leona do Raccoon
j5uuev.png

Wejście do sklepu, ciekawy napis na drzwiach o jednorazowym wejściu maks trzech studentów na raz :D
iqh741.png

Jerry, czyżby właściciel sklepu coś pokazywał? 
vdcn85.png

sfv3ft.png

Zombie wyglądają naprawdę kozacko
wuq7ue.png

Czyżby mutacja Birkina z ramienia?
rl9tsx.png

Hol komisariatu R.P.D z widocznymi zmianami, najbardziej w stosunku do oryginału rzucają się schody z tyłu, nie ma już przejścia górą na około. Przed statuą również widać rozciągnięty parawan.
nvwgfb.png

Ulice Raccoon City
8yz1ub.png

Szeryf?
2mpcqhf.png

ibymg7.png

Znany korytarz z również zabitymi oknami po lewej stronie z desek gdzie w oryginale wyskakiwały Zombie
zlaq93.png

1t60it.jpg

Znajome pomieszczenie gdzie leżał obok Marvin (2236 :D)

14si51f.jpg

Leon w deszczu wygląda konkretnie

jiky9h.jpg

The Last of Us? The Evil Within? Dying Light 2? Nie, to Remake RE2 :)

2le7apu.jpg

Kto to jest?

11ilbmh.jpg

Nowa sekcja?

2vt1jwn.jpg

LICKER! ;)

1gpq34.jpg

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

Jezu jakie to jest dobre, o taki Capcom walczyłem! Jeszcze tylko RE3 Nemesis i będzie komplet. A teraz wracam do telewizora bo gram w RE2 :) Po tych trailerach tak mnie naszło na starą gierkę że szok.

Opublikowano (edytowane)

Nie no, swietna sprawa. Mija 20 lat i będzie można zagrać w rimejk dwojki, który będzie dużo ladniejszy niż CGI. Pan X to będzie zapowiedź tego, co dostaniemy w Nemesis.

Do tego kozacko, ze obrażenia będę widoczne w "czasie rzeczywistym". Do pełni szczęścia brakuje, żeby Konami ogarnęło dupę.

Edytowane przez SlimShady