Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 Panie w RE? Tylko Ada Wong. Już dawno powinna dostać własną grę. Pogrywa z każdym, a jej prawdziwy cel zawsze pozostaje tajemnicą. 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 Jej cel to sianie japana wiochy i udawanie Batmana. Dla mnie słaba postać, porównywalna do człowieka pszczoły z którym walczyło się na moście w MGS 3. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 Jill > Ada > Claire >>>> slabe postacie z ostatnich x residentow, ktorych nikt nie pamieta. dobrze przynajmniej ze wsrod tej trojki nie wszystkie panie sa wyszkolone i chociaz Claire jest taka 'next door girl'. oparcie jakiegokolwiek story o jeden archetyp postaci to niezle rakowisko. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 #teamJill, od zawsze na zawsze w klasycznym stroju z RE1. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 3 godziny temu, Najtmer napisał: si, choc troche wyglada jakby komunie miala niedawno. najladniejsza byla w cinematic custscenekach do code veronice, taki troche bitch-type (wybaczta jakosc ziemniaczana, musialem zdjac to z jakiegos randomowego video, bo google wypluwal tylko ten gimnazjalny model ktorym sie sterowalo) ew Darkside Chronicles W RE2 Claire to młoda dziewczyna, pamiętajmy o tym, że akcja dzieje się w 1998 roku Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 (edytowane) no to plot twist - CV dzieje sie 3 miesiace po RE2. coz no, zapewne CGI byly moze outsourceowane, czy cos, stad ten przeskok. still, nawet gdyby miala 17 lat, dalo sie z niej zrobic lepszego szlaufa. nie jestem za oversexualizowaniem postaci zenskich w grach, i z reguly mam ubaw z mokrych snow stulejarzy, ale horrory bronia sie swoimi zasadami (like: kazdy moze byc w danej sytuacji, nie zas kazdy moze byc "zabojczo sexowna" sniper , czy jakas boginia machajaca cycem i mieczem, najlepiej w makijazu w czasach gdy ludzie co najwyzej byli pokryci blotem). z reszta RE2 i RE3 maja dosyc ostro gigerowe przekazy podprogowe, wspominajac chociazby zaplodnienie malego dziecka przez zmutowanego ojca ... wiec no.. why not? Edytowane 21 czerwca 2018 przez Najtmer Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 W zasadzie CV to prawdziwa "trójka", a Nemesis robi za spin offa. BTW, kto był zapłodniony w RE? Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 Birkin chciał wskoczyć córce do wanny. Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 Nie przypominam sobie. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 (edytowane) 41 minut temu, SlimShady napisał: W zasadzie CV to prawdziwa "trójka", a Nemesis robi za spin offa. BTW, kto był zapłodniony w RE? marynarzyk po wejsciu do kanalow wsysa ja odplyw, potem drugi raz i laduje na kupie smieci kolo spawnu aligatora. ojciec akurat przechodzil i stwierdzil "a chooy, stara i tak sie wkur.wi" kurde, fajnie gdyby uratowanie tego bachora bylo opcjonalne. nie wiem czy bym sie pokusil o 2 minutowy bieg po szczepionke. za duzo razy ten maly chu.jek kucal i trzeba bylo sie wracac. Edytowane 21 czerwca 2018 przez Najtmer Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 6 godzin temu, Bzduras napisał: Mam nadzieję, że będzie choć trochę mniej denerwująca niż w każdej poprzedniej części, nie kupuję jej jako postaci. Wzięła się z Puszczy Białowieskiej chyba w serii i tak już sobie wegetuje. Wzięła się jako fan service - siostra wielkiego Chrisa i takie tam - mi się ten zabieg podobał, no i w sumie nigdy nie myślałem nad nią dłużej - może dlatego, że obydwie postacie z RE2 miały głębię kałuży w środku lata (jak zresztą każdy bohater tej serii od praktycznie zawsze). Nie grałem jeszcze w RE Revelations 2, a z tego co widziałem, zaserwowano nam Claire w wersji dojrzałej i... niezbyt urodziwej (co w sumie jest bardzo ciekawym zabiegiem, zważywszy na wciąż niedojrzałe medium gierek). Muszę nadrobić. 5 godzin temu, Zwyrodnialec napisał: Panie w RE? Tylko Ada Wong. Już dawno powinna dostać własną grę. Pogrywa z każdym, a jej prawdziwy cel zawsze pozostaje tajemnicą. 5 godzin temu, Plugawy napisał: Jej cel to sianie japana wiochy i udawanie Batmana. Dla mnie słaba postać, porównywalna do człowieka pszczoły z którym walczyło się na moście w MGS 3. Zgadzam się z Plugawym, choć przyznaję, że jej wejścia zawsze niosły ze sobą trochę urozmaicenia, no i sekwencje w kanałach wentylacyjnych w RE6 uratowały dla mnie ten tytuł 5 godzin temu, Najtmer napisał: Jill > Ada > Claire >>>> slabe postacie z ostatnich x residentow, ktorych nikt nie pamieta. Nigdy nie zastanawiałem się nad rankingiem, bo tak jak pisałem wcześniej - dla mnie te postacie są bo są, równie dobrze mogą je zastąpić innymi. W każdym razie nie zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, bo np Mia z REVII zapadła mi w pamięć, a nawet się jej bałem momentami Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 (edytowane) Z RE4 pamiętam to ciągle "Ada, wait!" i "Ada, wait!" Leona xD Wiadomo, że Jill najlepsza i Regina ze wszystkich gier residento podobnych. Edytowane 21 czerwca 2018 przez Plugawy Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 7 godzin temu, Plugawy napisał: Jej cel to sianie japana wiochy i udawanie Batmana. Dla mnie słaba postać, porównywalna do człowieka pszczoły z którym walczyło się na moście w MGS 3. Proszę cię. Ada w dwójce była bardzo okej i bez Japan wiochy. Claire ujdzie. Jill najleprza z najleprzych - aż do trójeczki. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 szkoda ze caly motyw crimsonhead'ow poszedl do smieci. mam nadzieje ze bossowie wynagrodza wszelkie straty. przede wszystkim obysmy dostali jakies nowe watki, w stylu Lisy, nowych przeciwnikow. Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 31 minut temu, nobody napisał: najleprza z najleprzych 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 (edytowane) 12 godzin temu, nobody napisał: najleprza z najleprzych 11 godzin temu, Wredny napisał: Można preorderować na Steamie, wymagania takie same jak w przypadku RE7. Edytowane 22 czerwca 2018 przez Bzduras Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 22 czerwca 2018 Autor Opublikowano 22 czerwca 2018 Resident Evil 0 jest przecenienie na PSNie, to jedyna duża część w która nie grałem. Warto spróbować? Trochę mnie martwi ten brak skrzyni, którzy większość krytykuje. Sorry za offtop Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Oczywiscie, o ile jestes fanem klasycznych (czyli prawilnych) Residentow. Co do skrzyn to dla mnie to akurat byla mila odmiana i zaleta zwiekszajaca realizm i wymuszajaca koniecznosc planowania, no ale w dobie samograjow dla wielu moze to byc problem. Sprobowac na pewno warto. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 46 minut temu, chris85 napisał: Resident Evil 0 jest przecenienie na PSNie, to jedyna duża część w która nie grałem. Warto spróbować? Trochę mnie martwi ten brak skrzyni, którzy większość krytykuje. Sorry za offtop Polecam moją reckę z tematu "skonczyłem". Byłem również pełen obaw, podchodzilem 2 razy, a okazało się ze to jeden z najlepszych residentów. https://www.psxextreme.info/topic/96750-własnie-ukonczyłem/?do=findComment&comment=4192914 2 1 Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 19 godzin temu, Wesker napisał: 23 godziny temu, Najtmer napisał: si, choc troche wyglada jakby komunie miala niedawno. najladniejsza byla w cinematic custscenekach do code veronice, taki troche bitch-type (wybaczta jakosc ziemniaczana, musialem zdjac to z jakiegos randomowego video, bo google wypluwal tylko ten gimnazjalny model ktorym sie sterowalo) ew Darkside Chronicles W RE2 Claire to młoda dziewczyna, pamiętajmy o tym, że akcja dzieje się w 1998 roku Ja ją lubiłem w RE Degeneration 1 Cytuj
Mani 696 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 (edytowane) 3 godziny temu, chris85 napisał: Resident Evil 0 jest przecenienie na PSNie, to jedyna duża część w która nie grałem. Warto spróbować? Trochę mnie martwi ten brak skrzyni, którzy większość krytykuje. Sorry za offtop Grasz Billym (Rebecca jest słabsza), gnaty i ammo ma Billy, Rebecca robi za chodzące inventory plus jakiś podstawowy handgun. Edytowane 22 czerwca 2018 przez Mani Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 14 godzin temu, Wredny napisał: nie umiesz w internety Cytuj
Frantik 2 574 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Pojawiła się strona rimejku na Steamie... 249zł za preorder edycji standardowej 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 (edytowane) Zwyczajna cena nowej gry AAA na Steamie, niestety. Edytowane 22 czerwca 2018 przez Bzduras Telefon kochany Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi