milan 7 022 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zagadki w Putt Pucie były bardziej skomplikowane niż w re2 ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 no zgadzam sie, ale juz w CV dali rade i nie bylo to takie hop siup Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 W dniu 24.06.2018 o 12:59, XM. napisał: Jak możesz się martwić o zagadki których już w RE2 nie było. To nie "jedynka" ze można było się zaciac - tu leciało się jak przecinak z tymi pseudo zagadkami, tak samo w Nemesis. no już bez przesady; pozytywka w ratuszu, układanie probówek w fabryce, czy 3 obrazy z kamieniami szlachetnymi, mimo że proste, stały o 3 długości od tego crapu z dwójki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 na steam juz mozna preorder zrobic ale cena odstrasza Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 W tej samej cenie stoi też preorder chociażby nadchodzącego Tomb Raidera, czyli już mamy nowy standard. A odnośnie REmake 2: potwierdzono adaptacyjny poziom trudności, znany już z RE4 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) . . Edytowane 26 Czerwca 2018 przez II KoBik II Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Fajnie, że myślą o czymś innym niż tylko podbicie rozdziałki. Speedrunerzy będą zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Capcom przygotuje wzorem z klasycznych RE ograniczoną ilość Ink Ribbonów. Poziom Hard mógłby być zbliżony do Nightmare Mode z wersji na DreamCasta (ktoś sprawdzał?). Do tego wraca kompozytor ścieżki dźwiękowej oryginału, Shusaku Uchiyama który pracował także nad muzyką do REmake, Darkside Chronicles, RE4 i RE Damnation. Ale się nie mogę doczekać premiery tej perełki. Wraca gra mojego dzieciństwa. Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Wersja PC resident evil 2 tez ma hard mode odblokowywany po przejsciu ps. az sobie zainstalowalem znowu. ah ta nostalgia Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Gattz Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 A ja wam mówię, że przy dwóch scenariuszach przebieg gry bedzie się delikatnie różnił w zależności czy bedziemy grać scenariusze A->B, czy też B->A. Czyli żeby wyłapać wszystkie roznice/smaczki będzie trzeba przejść gierkę przynajmniej dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Pierwowzór też się różnił, więc czemu teraz miałoby być inaczej? EDIT: W zasadzie jeśli mówimy o przejściu gry Claire czy Leona to sprawa oczywista, ale scenariusze AB/BA nie zostały chyba potwierdzone. EDIT2: A jednak zostało to już wyjaśnione: Cytat "Uprościliśmy trochę kampanię, by była bardziej elegancka przez eliminację różnicy fabularnej A/B i przez swego rodzaju połączenie tego co dzieje się z postaciami w scenariuszach A i B w jednej opowieści (...) By gracze nie byli obciążania przesadną repetycją, zdecydowaliśmy się tylko na dwie kampanie, które pokazują jednak wszystkie wydarzenia z historii danego bohatera" - wyjaśnił producent Resident Evil 2 Remake. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez Dr1zzt Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 czyli jest tak jak obstawiałem. ciekawe kto bedzie miec a a kto b. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 15 minut temu, nobody napisał: czyli jest tak jak obstawiałem. ciekawe kto bedzie miec a a kto b. Obstawiam A dla Leona. Na rozgrywce to On wbija od frontu na komisariat. W scenariuszu b wchodzi się od tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Leon A , Claire B Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 no i sugerowało by to spotkanie Leona z Marvinem. z drugiej strony Ada nie chowała się na traillerze przed Mr X? może to zmiksują Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 cannonem zdaje sie jest claire A i leon B ale to moga zmienic jak chca Cytuj Odnośnik do komentarza
Masny 342 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Szczerze mówiąc nigdy Resident Evil 2 nie przeszedłem (za dzieciaka cykałem się tej gry jak ognia - a uczucie strachu pogarszała jeszcze hiperrealistyczna oprawa IMO) ale na rimejka czekam od lat. Kupie i zagram na bank, pytaniem jest tylko czy na ps4 czy na pc. Oby nie zepsuli tej gry jakimś głupim pomysłem, oby! Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 21 godzin temu, ListuniO napisał: Obstawiam A dla Leona. Na rozgrywce to On wbija od frontu na komisariat. W scenariuszu b wchodzi się od tyłu. Nie wiadomo czy to będzie w ogóle podział na A i B czy po prostu Leon i Claire. Owszem, Leon na trailerze wchodzi od przodu ale w oryginale nigdy nie wchodziliśmy przez bramę komisariatu (dało się ją przez chwilę zobaczyć po wykonaniu odpowiedniej ilości kroków od drzwi wejściowych). Leon tak naprawdę podąża tą samą ścieżką na komisariat co Jill w RE3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 No z tego co powidzieli wynika ze polacza Leon A i B po prostu w kampanie Leona. tak samo dla claire. ma to sens patrzac na zagadki w oryginale ktore praktycznie byly ctrl+c ctrl+v w a i b. obstawiam ze : claire dostanie swoja zabawe z szefem policji, birkinem i ratowaniem bachora a leon bedzie mial swoje z mr x i Ada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 ciekawe czy tym razem przedstawia bardziej realistyczne podejscie do "wyszkolenia oddzialow specjalnych", ktore w swiatku re od zawsze byly lamagami oraz ulubiona przekoska zombiakow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Wiecie jak ja widziałbym nowe zmiany? Chciałbym, żeby pojawiły się jakieś aktywności poboczne. Skoro wiadomo chyba, że hol będzie robił za główny hub to w komputerze moglibyśmy odczytywać maile z prośbą o pomoc w różnych zakątkach komisariatu (na gameplayu widać taki zamysł kiedy Leon patrzy w monitor i widzi tego policjanta wzywającego wsparcie). Nie mówię, że może tak być ale nie pogniewałbym się na takie coś. Albo jakieś kartki na biurku z niedokończonymi śledztwami po wybuchu epidemii. Pole do popisu jest duże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Można preorderować na wszystkie platformy. Oczywiście nie omieszkałem skorzystać, teraz byle do stycznia nie wpaść pod autobus i będę spełniony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Capcom ładnie pozamiatał. Remake 20 letniej gry został wybrany najlepszą gierką na E3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 bo capcom juz zrobil najlepszy remake na swiecie ktory jest swietlistym przykladem jak robic remake dla innych co mysla ze wystarczy podbic rozdzialke i mozna to samo (pipi) wypuszczac co generacje konsol sa wiec nadzieje ze uda im sie po raz drugi Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 4 godziny temu, Nemesis napisał: Wiecie jak ja widziałbym nowe zmiany? Chciałbym, żeby pojawiły się jakieś aktywności poboczne. Skoro wiadomo chyba, że hol będzie robił za główny hub to w komputerze moglibyśmy odczytywać maile z prośbą o pomoc w różnych zakątkach komisariatu (na gameplayu widać taki zamysł kiedy Leon patrzy w monitor i widzi tego policjanta wzywającego wsparcie). Nie mówię, że może tak być ale nie pogniewałbym się na takie coś. Albo jakieś kartki na biurku z niedokończonymi śledztwami po wybuchu epidemii. Pole do popisu jest duże. Pachnie mi to The Evil Within 2, ale skoro tam mi się podobało, to nie widzę przeszkód, by takie rozwiązanie znalazło się w RE2 - jeśli byłoby to zrobione z głową to wyszłoby grze tylko na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi