Opublikowano 13 grudnia 20186 l Ale były piękne czasy jak ogrywałem RE 1,2,3 to dla mnie najlepsze części, choć 4 też nie była zła. 5 część w Afryce taka sobie, 6 nawet przyjemnie się grało. Mam nadzieję, że remake nie zniszczy tego wyidealizowanego świata resident evil jaki mam w świadomości
Opublikowano 13 grudnia 20186 l 2 godziny temu, milan napisał: Własnie, jedna z paru gier które zazdrosciłem xboksowcom, dino crisis 3 w kosmosie. Kupsztal jeszcze z jakimiś elementami platformowymi i schrzanioną kamerą.
Opublikowano 14 grudnia 20186 l Jak ktoś ma duży głód to z braku laku można ograć Dead Aim, częściowo z trzeciej osoby widzimy postać a i przemieszczanie się jeszcze trąci oldschoolem. Ktoś na poprzedniej stronie zapytał jak długi może być Remake. Wraz z nowymi lokacjach strzelam, że około 15h za pierwszym podejściem plus jakiś dodatek. Hunk i Tofu może po 1:30h ale to pewnie będą oddzielne DLC na przyszłość. W oryginale był jeszcze Extreme Battle Mode ale tutaj chyba nie będzie. Kolejne sekundowe filmiki od Capcomu: Anette Birkin https://youtu.be/qLETLFoiv4E Brian Irons https://youtu.be/NbQQThzK7MQ Sherry Birkin https://youtu.be/3baq0POaBX4 Edytowane 14 grudnia 20186 l przez Wesker
Opublikowano 16 grudnia 20186 l Trochę infa z nowego wywiadu https://www.resetera.com/threads/tons-of-new-tidbits-on-resident-evil-2-remake-from-various-japanese-interviews.87413/#post-16013374 -The corpses of zombies that the player has killed will remain the whole playthrough, even when you leave and return to locations, and it can be hard to know if a zombie is ever dead.
Opublikowano 16 grudnia 20186 l W dniu 13.12.2018 o 14:11, kanabis napisał: Mialem xboxa ale nigdy nie mialem okazji w to zagrac wlasnie. Choc dinozaury w kosmosie nie brzmi jakos mega zachecajaco i moze dlatego Gó.wno obesrane które pogrzebało marke.
Opublikowano 16 grudnia 20186 l 19 minut temu, XM. napisał: -The corpses of zombies that the player has killed will remain the whole playthrough, even when you leave and return to locations, and it can be hard to know if a zombie is ever dead. oby nie znowu to (pipi) z pierwszego remaka gdzie chcieli zebys latal z zapalniczka i kanisterkiem
Opublikowano 16 grudnia 20186 l Ja z przyjemnością jarałem zwłoki, chociaż było trochę roboty z bieganiem po benzinu
Opublikowano 16 grudnia 20186 l 2 godziny temu, XM. napisał: Trochę infa z nowego wywiadu https://www.resetera.com/threads/tons-of-new-tidbits-on-resident-evil-2-remake-from-various-japanese-interviews.87413/#post-16013374 -The corpses of zombies that the player has killed will remain the whole playthrough, even when you leave and return to locations, and it can be hard to know if a zombie is ever dead. Kozak, mnie sie podoba. Raz - mamy poczucie strachu, ze w kazdej chwili moze nas cos zaskoczyc, jezeli zostawilismy cos za soba. Dwa -nie bedzie bezsensownych respawn'ow. Normalnie ida w realizm Edytowane 16 grudnia 20186 l przez MEVEK
Opublikowano 17 grudnia 20186 l tyle ze jako leon powinnismy byc w stanie im zmiazdzyc glowy butem. zombiak bez glowy nie wstanie. W dniu 14.12.2018 o 09:25, Wesker napisał: Hunk i Tofu może po 1:30h ale to pewnie będą oddzielne DLC na przyszłość. Prawdopodobnie Hunk bedzie w DLC i bedzie potraktowany serio. Oby. Tofu byl tylko sprawdzianem dla detekcji kolizji, wiec jego powrot ma sens jedynie w formie jakiegos subtelnego easter egga.
Opublikowano 20 grudnia 20186 l O sprawdzi się czy warto wydać na to pieniądze Edytowane 20 grudnia 20186 l przez _Be_
Opublikowano 20 grudnia 20186 l Demo czasowe, ale zamiast 10 - 30 minut, to strasznie dużo, jak będzie to pełna gra, to wyczuwam niezłe speedruny. Edytowane 20 grudnia 20186 l przez milan
Opublikowano 20 grudnia 20186 l Gdzieś tam jest zazdrość, no ale bądźmy poważni. Ten produkt nie potrzebuje reklamy, ani nawet dema. Satysfakcja gwarantowana i bez tego Kto zagra wcześniej, ten po prostu nie będzie sypiał Edytowane 20 grudnia 20186 l przez MEVEK
Opublikowano 20 grudnia 20186 l Przez szum wokół remake'u skusiłem się na powtórkę klasyka z PSXa i wciągnęło mnie mocno, choć niektóre archaizmy są strasznie upierdliwe (miejsce w ekwipunku, skrzynia) i skutkują lataniem po 10 razy po tych samych lokacjach (chyba, że ktoś gra na pamięć i robi to sprawniej, ja ostatnio grałem z 10 lat temu, więc jadę prawie na świeżo). Nawet nie chodzi o samo ograniczenie, tylko o absurdy typu shotgun zajmuje tyle samo miejsca, co klucz. Mocno brakuje też znanego z RE3 szybkiego obrotu, bo to powolne przekręcanie się to nieporozumienie w trochę szybszych akcjach (których tu w sumie niewiele). 4h na Leona A i pewnie tyle samo na Claire B ( bardziej upierdliwy mi się wydaje, pewnie z racji tego, że powiększenie miejsca w "plecaku" wykorzystałem za pierwszym przejściem). Dobrze, że w nowej edycji ograniczają ilość tych scenariuszy do podstawowych dwóch perspektyw jednej historii. Generalnie wkręca się zajawka na serię, zaliczę pewnie jeszcze trójkę i zaczaję się na jakimś promo na Origins, po czym jestem gotowy na remake dwójeczki. Ale kampania marketingowa to w ogóle mi się nie podoba, chyba całą grę już pokazali, zero niespodzianek. Sam sprawdziłem dosłownie kilka minut materiałów i zdecydowanie nie podobał mi się fragment, jak Ada wyciąga jakiś gadżecik, żeby "odkryć" przełącznik do wentylatora (który po prostu wisi na ścianie obok xd). Oby nie za dużo takich zgodnych z obecnymi trendami patentów.
Opublikowano 20 grudnia 20186 l Demo miało być jeszcze w grudniu jak mówili na początku, gdzie jest na PS4 ja się pytam
Opublikowano 21 grudnia 20186 l Będzie można włączyć auto aim w grze. Postać wtedy automatycznie wyceluje w słabe punkty potwora. Cytat That being said, if you want to play the game closer to its original incarnation, there’s an optional “auto-aim” mode (that is off by default) which locks onto enemy weakpoints when aiming at them to make zombies take a more definite number of bullets, rather than you relying on your own ability. Dobrze, że za darmo ten auto a nie w DLC.
Opublikowano 21 grudnia 20186 l Hmmm, w takim razie klasyczna kamera ma rację powrotu. Niech to i hybryda klasycznego i nowoczesnego soundtracku zostanie odtajniona w wersji sprzedażowej i jesteśmy WSZYSCY w domu.
Opublikowano 26 grudnia 20186 l Jest gdzieś możliwość złożenia preordera na wersje deluxe na ps4? oprócz psstora?
Opublikowano 26 grudnia 20186 l Nikt nic nie wie o dostepnosci jakiejkolwiek wersji poza podstawowa, to jest jakis dystrybucyjny dramat, a do premiery mniej niz miesiac
Opublikowano 27 grudnia 20186 l Z kolekcjonerką to już w ogóle są jaja. Podobno sprowadzono tylko kilka sztuk.