Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, Bzduras napisał:

No dobra, skończyłem demko. Ten one shot to chyba ma służyć tylko rozgłosowi, bo wyrobiłem się w 18 minut i to chodząc powoli, zaglądając tu i ówdzie.

13 godzin temu, Wesker napisał:

EU pobiorę jutro i postaram się zrobić speedruna ile się da do końca bo za pierwszym podejściem liżąc ściany nie da się w 30min ukończyć dema. Dalej, to już tylko oczekiwanie do pełniaka ;).

?_?

Opublikowano (edytowane)

Demo można skończyć, jest cutscenka, wjeżdża napis "Dziękujemy za grę" i za chwilę grafika z podsumowaniem czasu. Z tym, że ja ścian nie lizałem, ain't my style

O, tu speedrun w niecałe 4 minuty przykładowo:

Edytowane przez Bzduras
Opublikowano

Graficznie gra nie robi szału, zaskakująco. Muzyka też biedna i tym bardziej beniz w pupę Capcomowi za oryginalny ost schowany w wersji Deluxe. 

Mimo tego gra się zayebiście, jak odyebałem głowę siedzącemu zombiakowi shotgunem, to jedynie popuściłem mocnego pierda.

• Minusik 1
Opublikowano

gdzie leży shotgun? ;) z tego co oglądałem screeny na resetera to można nim odstrzelić parę rzeczy :] albo urwać zombiaka w pół po staremu tzn tułów będzie dalej pełzał więc uwaga xd

Opublikowano

Gameplayowo świetnie. Tylko przyczepię się do 2 technicznych rzeczy. HDR spartolony, gra nie daje czerni, tylko szarość, mleko. No i mimo, że działa w 60 fps, to zapewne w celach optymalizacji, zombie oddalone od nas o ponad 5-6 metrów są animowane już tylko w 30 fps ;p. Grałem na ps4pro, dziś sprawdzę jeszcze na PC i zdecyduję na jaką platformę kupić.

Opublikowano
24 minuty temu, nero2082 napisał:

gdzie leży shotgun?

W pomieszczeniu z szafkami na szyfr na parterze. Musisz znaleźć Weapon Locker Card i otworzyć sobie z jej pomocą szafkę z shotgunem :)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, bocieque napisał:

Gameplayowo świetnie. Tylko przyczepię się do 2 technicznych rzeczy. HDR spartolony, gra nie daje czerni, tylko szarość, mleko. No i mimo, że działa w 60 fps, to zapewne w celach optymalizacji, zombie oddalone od nas o ponad 5-6 metrów są animowane już tylko w 30 fps ;p. Grałem na ps4pro, dziś sprawdzę jeszcze na PC i zdecyduję na jaką platformę kupić.

Wersja PC ma zabezpieczenie Denuvo, a słyszałem że to zabezpieczenie powoduje, ze gry chodzą z problemami. (Chyba ze to pomyłka, w tym przypadku przepraszam za wprowadzanie w błąd :) https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=112751

Edytowane przez metalcoola
  • WTF 1
Opublikowano (edytowane)

A to Denuvo jakoś uniemożliwia grę? Grałem już w tyle gier z tym zabezpieczeniem i żadnych problemów nie miałem. Ergo, całe to bóldupienie o ten DRM przy premierze każdej większej gry jest dla mnie cokolwiek niezrozumiałe.

Problemy z wydajnością? Chyba tylko w grach od Ubi, bo dokładają jeszcze własne mechanizmy, które razem z Denuvo mordują CPU (vide: VMware w nowych Asasynach)

Natomiast dobrze zaimplementowane Denuvo jest zupełnie nieodczuwalne 

Edytowane przez Frantik
Opublikowano
Teraz, Frantik napisał:

A to Denuvo jakoś uniemożliwia grę? Grałem już w tyle gier z tym zabezpieczeniem i żadnych problemów nie miałem. Ergo, całe to bóldupienie o ten DRM przy premierze każdej większej gry jest dla mnie cokolwiek niezrozumiałe.

Problemy z wydajnością? Chyba tylko w grach od Ubi, bo dokładają jeszcze własne mechanizmy, które razem z Denuvo mordują CPU (vide: VMware)

Jeśli tak, to bije się w pierś i przepraszam za powielanie nie sprawdzonych osobiście informacji. Ludzie na różnych forach mówią że Denuvo powoduje obniżenie wydajności w grach.

Opublikowano

Nie dałem rady ukończyć 30 minut to dla mnie za mało (lol) nawet nie wiem jak ten czas poleciał. Okropny niedosyt, tu człowiek chciałby dalej przeczesywać ten komisariat a musi czekać na premierę. Świetnie jest zobaczyć jeszcze raz te pokoje z perspektywy innej kamery i ogółem innej prezentacji (ciemność, deszcz na dworze itd). Ten niby specjalny materiał na końcu dema straszna pierdoła w sumie myśle, że mogłem nawet olać ściąganie tego i po prostu czekać na pełniaka na jedno wychodzi.

• Plusik 1
Opublikowano

Te 30 minut to mała żenada, oszczędzałem shotguna i nawet nie zdążyłem go użyć. Faktycznie gra jakaś dziwnie rozmazana, HDR daje szarość i te zombiaki z daleka mają pięć klatek animacji. Poza tym strzał nie powoduje wibracji pada a przeładowania już tak. Mam nadzieję, że to bug. Mimo wszystko czekam. 

Opublikowano (edytowane)

Antyaliasing też kuleje lekko, szkoda że na pc nie ma dema. Spróbujcie zmniejszyć jasność w telewizorze, mi trochę pomogło, sama gra Must Have! 

Edytowane przez easye
Opublikowano
6 godzin temu, bocieque napisał:

PS4 Pro nie trzyma stałej liczby klatek. Framerate skacze od 50 do 60. 

Opublikowano
15 minut temu, chris85 napisał:

PS4 Pro nie trzyma stałej liczby klatek. Framerate skacze od 50 do 60. 

Na xboxie x tez wiec nie wiem czy jest sens to poruszac w ogole

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

Gdzie dropi? Nie zauważyłem.

ESYM6ei.png

Generalnie zadna konsola nie trzyma 60. Na bieda wersjach framerate to jakas parodia