Bartolinsky 1 776 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 (edytowane) 12 minut temu, Gumiś_JaGoDa napisał: Chyba graliśmy w inne gry. Gdzie w RE4 strzelałeś podczas chodzenia? Swoją drogą, dla mnie strzelanie w miejscu jest esencją RE. Nie wyobrażam sobie grać w inny sposób. Panie to był sarkazm. Nie mam pojęcia gdzie Ryo-san widzi zbliżony gameplay do oryginalnej częsci, jak i przytyk jakoby ta gra była drewnem. Bagnetem ciacha się przyjemniej jak np porównywane RE4 i tak, można strzelać w ruchu co chyba dowodzi, że gra jest na pewno mniej drewniana od czwórki. EDIT: Z mojej strony minusem jest to, że itemki i rzeczy do interakcji podczas podejscia dają o sobie znać w durny sposób. Mogli zachować znane ze starych res'ów błyszczenie się ich, bądź spamowanie x'em przy każdej możliwej scianie. Taki remejk to ja rozumie. No cóż, casualizacja Edytowane 12 stycznia 2019 przez Bartolini 2 Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 2 godziny temu, mozi napisał: Niby Wszystko fajnie ale strzelanie nie ma tego fajnego feelingu z re4. Grafa to poziom poprzedniej generacji imo. Poczekam jednak na recki pelnej wersji bo nie jestem przekonany do zakupu. Nie przesadzaj z tą słabą grafiką. Kiedy ostatnio grałeś w RE4? Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 (edytowane) No grafika np w Dead Space jest dużo lepsza niż w RE2R. Geometria jest oczywiście lepsza na silniku Capcomu ale ogólne wrażenie i kolory lepsze ma DS, a to przecież mroczny ciemny kosmos z poprzedniej generacji: Edytowane 13 stycznia 2019 przez devilbot Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 Nie wiem chodzi o odczucia z odbioru oprawy wydaje mi się po prostu średnia. Nie jest brzydko ale dla mnie np re5 robił mocno na premiere a tutaj po prostu imo nie postarali się. 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 (edytowane) 30 minut temu, Bartolini napisał: Drewno straszne. Czemu nie można strzelać w ruchu jak to było w RE4? Nie chodzi o strzelanek w ruchu ale o ten archaiczny gameplay, który zajeżdża końcówką lat 90tych. Przecież Leon rusza się jak wyciosana kłoda drewna. W RE4 co prawda już dawno nie grałem ale tam(jak pamiętam) wyglądało to bardziej dynamiczniej. Jestem zdeka rozczarowany i trochę zniesmaczony tym drewnianym gameplay'em Edytowane 12 stycznia 2019 przez Ryo-San 2 1 3 2 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 Jakby chcieli to zrobiliby movement jak w Vanguishu, Dywizji albo w Gearsach ale w Resident Evil 2 R chyba nie o to do końca chodzi. 4 Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 11 minut temu, Ryo-San napisał: Nie chodzi o strzelanek w ruchu ale o ten archaiczny gameplay, który zajeżdża końcówką lat 90tych. Przecież Leon rusza się jak wyciosana kłoda drewna. W RE4 co prawda już dawno nie grałem ale tam(jak pamiętam) wyglądało to bardziej dynamiczniej. Jestem zdeka rozczarowany i trochę zniesmaczony tym drewnianym gameplay'em No nie wiem, jak tak nie odczuwam i dla mnie jest git. Cieszy mnie też to, że nie ma żadnych półobrotów i innych stevenów seagali, bo w czwórce może miało to rację bytu, ale tutaj w ogóle, by to nie pasowało. 1 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 Napiszę pokrótce o tym co rozumiem z Waszych wcześniejszych wypowiedzi, a czego nie. Rozumiem narzekanie na oprawę. Po wcześniejszych materiałach spodziewałem się czegoś o wiele spektakularniejszego. Tymczasem jest przeciętnie. Potencjału koksa nie wykorzystano z całą pewnością. Wyblakłe kolory? Oczywiście, że tak. Natomiast płynność jest bezzarzutna. Czego zaś nie rozumiem? Uwag odnośnie gunplayu. Uważam, że ten jest jak na standardy RE badzo dobry!. Że kapiszoniasty pistolecik na początku? W każdej niemal grze tak jest. Strzela się i celuje w tym RE bardzo dobrze. Czy zatem kupię grę na premierę? Nie wiem, zastanawiam się... Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 12 stycznia 2019 Opublikowano 12 stycznia 2019 a ktos tutaj sie przygladal opisowi tego pistoletu? moze to cos wyjasni Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 (pipi)*a mieliśmy dostać rimejk pełna gębą!!! Co to jest? Jest dobrze ale poziom RE4 i Revelations kogoś satysfakcjonuje? Mam OLEDa i jak widzę mleko to aż sie irytuje no cholera to nie to, ale zaraz to DEMO czy pełna będzie taka sama? A moze nie? Czekamy! Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bzduras 12 578 Opublikowano 13 stycznia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 stycznia 2019 6 godzin temu, Wesker napisał: (pipi)*a mieliśmy dostać rimejk pełna gębą!!! Co to jest? To jest demo rimejku pełną gębą. 6 godzin temu, Wesker napisał: Jest dobrze ale poziom RE4 i Revelations kogoś satysfakcjonuje? Jak to jest poziom Revelations to oficjalnie idę zjeść własne kapcie. 6 godzin temu, Wesker napisał: Mam OLEDa i jak widzę mleko to aż sie irytuje no cholera to nie to, ale zaraz to DEMO czy pełna będzie taka sama? A moze nie? Czekamy! Czyli HDRek nie działa = gierka do śmieci? Nie da się go wyłączyć i grać bez tego, bo gra staje się niegrywalna? Jezu, graczy trzeba jednak orać pługiem - RE6? "Niee, słabo to wyszło, nie takiego residenta chcemy!", RE7? "FPP, niee, jest słabo, nie takiego residenta chcemy, jakieś eksperymenty, wróćmy do korzeni!", RE2? "nie, słabo, bo HDR i AGD nie działa, to nie tak miało być!". Tylko lać i patrzeć, czy równo puchnie. 19 1 4 Cytuj
Paolo de Vesir 9 129 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 Znaleziono już sposób jak przeskoczyć ograniczenie uruchomień na konsolach? Cytuj
Bzduras 12 578 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Znaleziono już sposób jak przeskoczyć ograniczenie uruchomień na konsolach? Multikonto, tylko i wyłącznie. Na PC działa trainer, który wyłącza limit czasowy. Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 (edytowane) Przedwczoraj przeszedłem tysięczny raz RE2 a wczoraj wieczorem to demo. I naprawde jestem szczęśliwy że zrobili ten remake. A co do grafiki to (jak ktoś pisał) w Residencie grafika nie jest najważniejsza. Nie miałby nic przeciwko gdyby wszystkie części wyglądały jak RE Remake i Zero z 2002 roku bo GRAFIKA to sprawa wtórna w tej serii. To troche jest tak że kupujecie nową technologie (OLEDy. HDR-y) i macie nadzieje że wszyscy będą patrzeć tylko na wizualia. RE7 przeszedłem kilka razy. Tylko na VR.Na VR ta gra wygląda bardzo słabo ale gameplay urywa. Zacznijcie wreszcie grać w gry a nie je tylko oglądacie. Edytowane 13 stycznia 2019 przez ListuniO 3 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 (edytowane) To że ktoś lubi być dymany nie oznacza że też mam nadstawić dupala. To moja kasa i chcę ja wydać na produkt który jest tego warto. To co widziałem w demo to tak maks 100 bym dał na przecenie. Na pewno nie kupię day 1 jak planowałem. Tyle. Niech się (pipi)a wezmą do roboty a nie że się nie da. Rockstar robi grę z otwartym światem która wygląda jak życie a tutaj "graj jest za(pipi)iście tylko grafa jest troche nie teges ale to ok bo to przecież resident i nic się nie stało" no chyba (pipi)a nie. Żeby nie było też właśnie gram w RE7 na vr i mimo grafy ala (pipi) rozmazane cisnę ale się boje. :> Edytowane 13 stycznia 2019 przez mozi 1 Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 (edytowane) 4 minuty temu, mozi napisał: To że ktoś lubi być dymany nie oznacza że też mam nadstawić dupala. To moja kasa i chcę ja wydać na produkt który jest tego warto. To co widziałem w demo to tak maks 100 bym dał na przecenie. Na pewno nie kupię day 1 jak planowałem. Tyle. Niech się (pipi)a wezmą do roboty a nie że się nie da. Rockstar robi grę z otwartym światem która wygląda jak życie a tutaj "grja jest za(pipi)iście tylko grafa jest troche nie teges ale to ok bo to przecież resident i nic się nie stało" no chyba (pipi)a nie. To czy kupisz czy nie to Twoja sprawa zawsze. Nie bede Tobie gry wciskał. Ale przestancie gadać o tej grafice i tylko grafice. Taki DS wygląda biednie graficznie a GP geniusz. Ostatnio grałem w Xenoblade Chronicles 2 który na Switch wygląda tak se (HH) a gra mnie rozwaliła i dałbym każdą kasę na premierę. A czzy dasz 100 ? Daj ile chcesz. G.... mnie to obchodzi. Edytowane 13 stycznia 2019 przez ListuniO Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 A mnie (pipi) obchodzi wynurzenia odnośńie xenovblade w temacie re. Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 3 minuty temu, mozi napisał: A mnie (pipi) obchodzi wynurzenia odnośńie xenovblade w temacie re. Dałe przykład innych gier bo porównania do Residentów nie skumałeś. Cytuj
Bzduras 12 578 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 (edytowane) I prędzej czy później tak będzie, bo nie dogodzisz niczym nikomu. Liczę na to, że gierka sprzeda się niesamowicie i już niedługo dostaniemy zapowiedź REmake 3 w tej samej formule, co teraz RE2. Edytowane 13 stycznia 2019 przez Bzduras 3 Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 24 minuty temu, Bzduras napisał: I prędzej czy później tak będzie, bo nie dogodzisz niczym nikomu. Liczę na to, że gierka sprzeda się niesamowicie i już niedługo dostaniemy zapowiedź REmake 3 w tej samej formule, co teraz RE2. Tez mam taką nadzieje. Ale to czego bym jeszcze chciał to Residenta na VR-a. Albo ósemka albo może jest szansa na tryb VR w RE Remake 2 ?? Cytuj
Lukas_AT 1 192 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 Czyli jak grafika nie reprezentuje szczytu mozliwosci konsol to od razu jestesmy dymani? Lol. To moze lepiej jakby pojawily sie lootboxy albo kampania Claire jako platne DLC. A zmieniajac temat, moderzy juz zabrali sie za implementacje klasycznej kamery i wyglada to naprawde klimatycznie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 Jak jakiś "gracz" zaczyna swoją opinię o gierce od grafiki, to wiem, że nie warto mu nawet splunąć pod nogi. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 Otoz to. RE7 zaliczylem tyljo w VR z grafika z PS2. Najlepsza imo gra w tym roku nie z tego roku. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 (edytowane) Godzinę temu, ListuniO napisał: Przedwczoraj przeszedłem tysięczny raz RE2 a wczoraj wieczorem to demo. I naprawde jestem szczęśliwy że zrobili ten remake. A co do grafiki to (jak ktoś pisał) w Residencie grafika nie jest najważniejsza. Nie miałby nic przeciwko gdyby wszystkie części wyglądały jak RE Remake i Zero z 2002 roku bo GRAFIKA to sprawa wtórna w tej serii. To troche jest tak że kupujecie nową technologie (OLEDy. HDR-y) i macie nadzieje że wszyscy będą patrzeć tylko na wizualia. RE7 przeszedłem kilka razy. Tylko na VR.Na VR ta gra wygląda bardzo słabo ale gameplay urywa. Zacznijcie wreszcie grać w gry a nie je tylko oglądacie. ale bzdury jak na rok wydania kazdej czesci, wizualnie zawsze byla topka. jak na lata 98, to dwojka byla wykozaczona, pomijajac art style, to prerenderowane tla wyroznialy te gre na tle reszty klockow duplo. remake jedynki jest najladniej wygladajacym survival horrorem do dzisiaj. czworka wyciskala z ps2 ostatnie soki. code veronica tak samo- skok jakosciowy, na te sama konsole wyszlo zombie revenge, ktore wyglada jak z tanich automatow. 5 na premiere urywala. 6 najbrzydsza tez nie byla, ale tutaj juz rozwoj technologii wyhamowal. 7 to najladniejszy survival horror na vr. w tej serii liczyl sie wpierw klimat (pierwsze czesci) i gameplay (4-7), ale grafika zawsze wyciskala pot z konsol. maja jedynie szanse odkupic winy art stylem. Edytowane 13 stycznia 2019 przez Najtmer 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 129 Opublikowano 13 stycznia 2019 Opublikowano 13 stycznia 2019 c00rwa, jest 60 klateczek to jeszcze płaczą że graficzka nie taka ja tam szanuję że kolejny dev stawia płynność na pierwszym miejscu 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi