Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie spodziewałem sie :lapka:  Niby zwykła gra, a tyle urlopów. Pani gospodarka na pewno to odczuje. 

5 godzin temu, bartiz napisał:

Ależ będzie piękny wysyp gierek na pchlim po weekendzie :nosacz3:

Nie ma takiej opcji. 20 czekania żeby przelecieć grę w jeden weekend - gdzie tu zabawa i dusza nostalgii ?   :we_need_to_go_deeper:

• Dzięki 1
Opublikowano

U mnie pudełeczko + steelbook zostaje dożywotnio, dodatkowo bierę dlc z wersji deluxe i co tam tylko rzucą w przyszłości.

Ilość "gier życia/dzieciństwa", których tej klasy remake powstanie nim odejdę z tego łez padołu zapewne można policzyć na palcach jednej reki :frog:

• Lubię! 1
Opublikowano

Demko wreszcie ograłem.

Nie czułem mocy shotguna, z bliska do umarlaka musiałem dwa razy w łeb strzelić i się nawet nie rozleciał. Za to pistoletem 1-2 dobrze wycelowane strzały i łeb się rozlatywał na kawałeczki.

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał:

Demko wreszcie ograłem.

Nie czułem mocy shotguna, z bliska do umarlaka musiałem dwa razy w łeb strzelić i się nawet nie rozleciał. Za to pistoletem 1-2 dobrze wycelowane strzały i łeb się rozlatywał na kawałeczki.

Strzelba gładko rozwala głowę, ALE musimy złapać pacjenta idealnie między "nawiasami", które udają celownik.

Opublikowano

dokladnie, ustawic sie na dobry dystans, poczekac az podejdzie , powie ladnie "cheese" i cyknac mu fote jak jego leb bedzie w kadrze. to mi sie wlasnie za(pipi)iscie podoba. mobilnosc tych zombie pozwala nam na fajne utrzymywanie dystansu miedzy nimi i zaliczanie headshotow jak mayweather.

mnie ani jeden umarlak nawet nie drasnal podczas tego demka i tak wlasnie bede gral, dystans, pozycja i lebszoty. catskills, bitch. tak samo latwe bedzie omijanie ich, o ile wezmiemy poprawke na to, co sie dzieje za naszymi plecami, bedzie mozna denatow ogrywac jak dzieci. niby wydaje sie za latwe, no ale ku rwa, w starych RE sterowalismy posagiem z zeliwa, ktory dodatkowo mial nawalone w gaciach sto ton lajna wymieszanego ze stoma tonami przekladni zebatych i podeszwy przyklejone do podlogi, a i tak sie dalo ladnie lawirowac.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze do niedawna moim remakiem zycia powiedzialbym, ze jest MediEvil PS4.  Przynajmniej raz dziennie wyszukiwalem w necie tresci odnosnie tejze produkcji. Teraz tak mam z Residentem. Codziennie przewala sie jego tematyka przez moja glowe. Pewnie to przez premiere. Juz sam nie wiem do ktorej gry serce mocniej bije. Byc moze do obu :lapka: 

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Uważajcie na spoilery w sieci full już lata po jutubach.

Przejście gry jedną postacią ponad pięć godzin. Oczywiście weźcie ten czas x4 jeśli chcecie wyciągnąć wszystkie smaczki z fabuły + doliczcie scenariusze hunka i tofu.

ofyjg303ynb21.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, devilbot napisał:

Uważajcie na spoilery w sieci full już lata po jutubach.

Przejście gry jedną postacią ponad pięć godzin. Oczywiście weźcie ten czas x4 jeśli chcecie wyciągnąć wszystkie smaczki z fabuły + doliczcie scenariusze hunka i tofu.

RE7 można było w 3-4 h skończyć ja ponad 23 spędziłem w grze. Fakt nie umiem grać w te gry ale to nie tylko brak skilla a też chęć zajrzenia w każdy kąt i sprawdzenia czy czegoś nie pominąłem.

Edytowane przez blantman
Opublikowano

Kurde, TEN dzień już lada moment. Dobrze że mam cały piątek wolny. Wstanę o 6:30, zjem coś i odpalę konsolę. Jak fajnie być graczem :)

Czyli jednak scenariusze zostały po staremu aż cztery, wnioskuję ze screena devilbota. I bardzo dobrze, będzie więcej grania i niespodzianek. 

Opublikowano

No, ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić 

Robota to jest jednak dobra opcja na oczekiwanie, a potem mam 5 dni wolnego na premierę i nakórwianie :fsg:

@Dave Czezky jeszcze padzika domówiłem, można w jednej paczce wszystko? Sorki, że na forum pytam, ale podnieta :banana:

Opublikowano
39 minut temu, blantman napisał:

RE7 można było w 3-4 h skończyć ja ponad 23 spędziłem w grze. Fakt nie umiem grać w te gry ale to nie tylko brak skilla a też chęć zajrzenia w każdy kąt i sprawdzenia czy czegoś nie pominąłem.

U mnie pierwsze podejscie 12h drugie 4h. Ale to standard w starych residentach i re7 gdzie bardziej niz na rozwalaniu zombie hurtem rozgrywka polegala na znajdz to tutaj, wloz tam, odblokuj tamto. 

Opublikowano
2 minuty temu, Masorz napisał:

Napiszę jeszcze raz.

Resident Evil 7 na VR to moje najlepsze gejmingowe doświadczenie od chyba 15 lat.

Coś pięknego, zaraz pójdę do Pleja po kask.

Jak wytrzeźwieję.

pijesz w poniedziałek o 9 rano? xD

• Haha 1
Opublikowano

5 godzin brzmi jak plan na zwiedzenie samego posterunku.

Nalezy zadac sobie jednak najwazniejsze pytanie:

Kim gracie na pierwsze przejscie?

Jesli potwierdzi sie powrot scenariuszy A i B, to u mnie bedzie Claire A i Leon B, tak jak w pierwszym przejsciu w oryginale. :fsg:

Opublikowano

U mnie będzie tak: Leon A, Claire B, stroje defaultowe, muzyka nowa. Kolejne przejścia ze starym soundtrackiem i w strojach z Deluxa. 

• Plusik 1
Opublikowano

Sztywniutko. Bo jeszcze podział na poziomy trudności Normal i Hardcore. Czyli osiem scenariuszy :)Do tego bonusowe tryby znane z pierwowzoru i mamy wiele godzin zabawy singlowej za jedyne 200 zł (tyle chyba kosztuje najtansze pudełko). 

Opublikowano

O, fajny ten hardcore się wydaje. Chyba zmienię zdanie i od razu na nim zagram. Tylko ta wytrzymałość przeciwników mnie martwi. W demie byli zbyt mocni.