Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

No mowili o tym przed premiera, ze bedzie adaptive difficulty, czyli gra potrafi dostosowywac sytuacje do tego jak radzi sobie gracz - dotyczy ilosci krytykow i bodajze znajdywanego towaru. Moim zdaniem swietna opcja, gdyz dodaje element zaskoczenia i losowosci. Dziala to chyba tylko na normalu, hardcor i journalist mode jest "sztywny".

• Plusik 1
1 minutę temu, smoo napisał:

No mowili o tym przed premiera, ze bedzie adaptive difficulty, czyli gra potrafi dostosowywac sytuacje do tego jak radzi sobie gracz - dotyczy ilosci krytykow i bodajze znajdywanego towaru. Moim zdaniem swietna opcja, gdyz dodaje element zaskoczenia i losowosci. Dziala to chyba tylko na normalu, hardcor i journalist mode jest "sztywny".

No pierwsze playthrough na normalu lece takze to by sie zgadzalo.

Ale nie powiedzialbym ze to "dziala" skoro jedyne co to stwarza to to ze odkladam pada ze smiechu jak zombiak 4ty raz z ziemi wstaje i jego leb wyglada jak zmaltretowany arbuz. xD

52 minuty temu, Bansai napisał:

Troche tam kogos ponioslo w capcomie z tymi pistoletami.

Wlasnie zwykly zombiak przyjal 9 "focused" kul pod rzad w leb i dalej chodzil, popyerdolone... xd

normal?

e: dobra muszę nauczyć się doczytywac następne posty, bo to już drugi raz, tego samego dnia. niech ktoś da znać jak gra się wyżej, o ile hard jest dostepny od poczatku :x

Edytowane przez nobody

Tryb hardcore jest dostepny od poczatku. Na razie chce w spojnym tempie przeleciec fabule i odblokowac tryby i potem sie zobaczy czy hardcore to faktycznie hardcore. Poki co w miare bezproblemowo lece przez gre, jedyny minus do tej pory to wlasnie ten chory brak rownowagi wytrzymalosci zombiakow. Az mam sobie ochote 4ke wlaczyc i jakiegos suplexa uskutecznic po 1 headshocie.

No właśnie te criticale to są losowe chyba (albo faktycznie odkryjemy w temacie jakąś mechanikę xd), do tej pory tylko raz mi wszedł, ale dźwięk bulgoczącej krwi wynagradza to wszystko. 

Nie grałem nigdy w tę część na PS One (tylko jedyneczka była grana), także nie wiem czego się spodziewać, ale jest gęsto i znakomicie. Przeczesuje sobie korytarze powoli, rozwiązuję bardzo fajnie wyważone zagadki i czasem nawet podskoczyć ze strachu idzie. 

Gość Orzeszek

:| 

o jeżu jak ja nie znoszę tego motywu z podwyższania trudności bo nam za dobrze idzie, jeszcze na normalu dali te dźwignie xd maja oni rozum i godność człowieka? 

Czyli jak nie będę nic zbierał i omijał zombiaki to non stop będą „najslabsze”?

17 minut temu, Orzeszek napisał:

:| 

o jeżu jak ja nie znoszę tego motywu z podwyższania trudności bo nam za dobrze idzie, jeszcze na normalu dali te dźwignie xd maja oni rozum i godność człowieka? 

Czyli jak nie będę nic zbierał i omijał zombiaki to non stop będą „najslabsze”?

bo to jest mechanika, o której nie powinieneś mieć pojęcia. Tak jak w 2004 roku nie miałeś pojęcia, że coś takiego jest w RE4. 

6h za mna. Jestem raczej leszczem i ten hardcore mnie nizle ora. Nie nadpisuje sejwow tylko robie kolejne, ciale malo amunicji, a wieksze grupki albo boss potrafia wyczyscic do zera.

Birkin mnie zabil z 3 razy.

Sterowanie troche upierdliwe, reszta cacy.

Ale najwazniejsze- gra jest na tyle inna os starego re2 ze kompletnie nie ma mowy o wymianie na polce. 

Ale trochę zyebali że na poziomie normal dali  auto-save i sevy bez tuszy, żadeń szanujacy się fan residenta tak nie będzie grał bo to herezja, a z drugiej strony boje się że mam za mało amunicji obecnie :/

Może raz w zyciu przejde klasycznego residenta bez mnostwa zaoszczedzonej amunicji  w skrzyni.

No ale mam  smutne wspominki  gdy  w któreś części  na poziomie hard latałem z jednym nabojem i musiałem po prostu zacząć od początku.

Edytowane przez milan
  • Plusik 1
1 godzinę temu, aux napisał:

Jak tam #teamcyfra, trzymacie się jakoś?

Czekam chyba do 24 tak? Ja kupiłem cyfrowo na Steamie przez Cdkeys.com i zrobiłem preload. Jednak 140zł to była imo okazja. Na PS4 dokupię wersję kompletną z tymi wszystkimi kostiumami i ghost survivor na płycie. Wiadomo, że wyjdzie gold edition w końcu to capcom.