Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.01.2019 o 22:56, Rozi napisał:

No właśnie te criticale to są losowe chyba (albo faktycznie odkryjemy w temacie jakąś mechanikę xd), do tej pory tylko raz mi wszedł, ale dźwięk bulgoczącej krwi wynagradza to wszystko. 

Nie grałem nigdy w tę część na PS One (tylko jedyneczka była grana), także nie wiem czego się spodziewać, ale jest gęsto i znakomicie. Przeczesuje sobie korytarze powoli, rozwiązuję bardzo fajnie wyważone zagadki i czasem nawet podskoczyć ze strachu idzie. 

Edytowane przez milan
8 minut temu, _Be_ napisał:

Chodziło to, że balon sugerował, że jak kopniak był RE6 to znaczy, że gra była guwnem gdzie ja na to odpowiedziałem, że w RE4 był też kopniak i gra zdecydowanie nie była guwnem a nie, że koniecznie chce karate w wykonaniu leona, ochłoń nobody. 

Jestem tutaj oazą spokoju, więc coś ci się pokitrało. No i w 4 to pasowało, bo to nie był już survival horror, a mało realistyczna gra akcji + nie grałeś już świeżakiem po akademii. 

1 minutę temu, milan napisał:

hehehhehehehhehehehe

2 minuty temu, nobody napisał:

Jestem tutaj oazą spokoju, więc coś ci się pokitrało. No i w 4 to pasowało, bo to nie był już survival horror, a mało realistyczna gra akcji + nie grałeś już świeżakiem po akademii. 

argument o suvival horroze xddxdxdxx jezu prosze powiedzcie ze trolujecie

8 minut temu, nobody napisał:

REmake 2 nie ma absolutnie nic wspolnego z realizmem i ten survival to tez tak srednio.

A to ze Leon byl swiezakiem (bardzo zdolnym swoja droga, dlatego sam sobie mogl wybrac miasto w ktorym chcial pracowac) tez nie ma tutaj zadnego znaczenia, kopnac lezacego kazdy potrafi, wszyscy urodzilismy sie z tym skillem. :touche:

Tutaj zeby zabic zombiaka ktory udaje trupa musisz strzelic mu 9 razy w glowe [chyba ze wpadnie magiczny turbo SURWIWALOWY krytyk] a nie masz opcji np nadepniecia mu na leb czy zamienienia jego glowy z ciezkim boomboxem.

Ale rozumiem ze na takie kontrowersyjne wpisy moze byc jeszcze za wczesnie. Trzeba poczekac az forumek wejdzie w etap hejtowania.

• Plusik 3
  • Lubię! 1

@_Be_

Ale pamiętasz, że to są jeszcze gry video, c'nie? Dlatego jak chcesz nie mieć gry akcji, tylko bardziej przygodową eksploatację, ten RPG nie rozwali ci drzwi do szopy, a suplexy na typach, które próbują wygryźć ci tętnice, raczej by je ośmieszały.

@Bansai

Ale ja nie bronię tych obranych headshotów xd Twórcy chcieli by nie było za łatwo, bo manualny aim drastycznie ułatwił rozgrywkę, a że zamiast iść w hordy wrogów, jak w RE4, dali po prostu buffa pojedynczym przeciwnikom. Jak dla mnie mogliby to rozwiązać dużo lepiej, np. znacznie zmniejsząc ammo, oraz dodając nieco szybsze rushowanie przeciwników, na krótki dystans.

3 minuty temu, devilbot napisał:

Mi jak zombiak upadnie to masakruje go nożem.

Szkoda noza, chyba ze ma sie dwa. Noz sie bardzo przydaje w niektorych momentach jako instant escape button.

Swoja droga to jak Leon macha tym nozem po zombiakach jakby pedzlem malowal na lewo i prawo tez jest troszke smieszne. Zombiak lezy, WBIJ MU TO W CZASZKE a nie ciachaj go po plecach robiac kolejne dzielo sztuki.

btw. jak machacie nozem i trafiacie w zombiaka ale tez np w sciane [no bo tak jak wspomnialem, macha tym jak poyebany] to traci sie dodatkowo durability, wiec uwazajcie na to. Jak bede lecial HC to bedzie trzeba na takie rzeczy uwage zwracac.

No i zdecydowanie to jest skuteczne.

Dziwne,  w samouczku pisali ze nóż można odzyskac po  wbiciu  (L1), a ja nic nigdy nie mogę podnieśc, moze nie na hardcore?

1 minutę temu, Bansai napisał:

Szkoda noza, chyba ze ma sie dwa. Noz sie bardzo przydaje w niektorych momentach jako instant escape button.

Swoja droga to jak Leon macha tym nozem po zombiakach jakby pedzlem malowal na lewo i prawo tez jest troszke smieszne. Zombiak lezy, WBIJ MU TO W CZASZKE a nie ciachaj go po plecach robiac kolejne dzielo sztuki.

Ja tam wolę zmarnować  20% noża niż 3 kulki. A czasami jak  wstanie to i 3 kulki nie starczą.

Tutaj nie chodzi o pseudo realizm pokroju RDR2, gdzie musisz oglądać puszki po fasoli z każdej strony, tylko rozchodzi się o ogólne założenia t.j. chodzi o to, żeby nie popsuć klimatu SURVIVAL HORRORU. Wiadomo łazisz, masz zagadki z lat 90-tych, to nie jest realistyczne, ale nie rujnuje atmosfery.

Idać dalej, może pozwólmy, żeby Zetta jeździł na deskorolce i napierdalał z nunczako Mr.X po głowie. To nie jest Dead Rising i całe szczęście.

O bulwa, pierwsze przejście z lizaniem ścian zajmie mi ponad 10 godzin. Znajdź klucz żeby znaleźć klucz żeby znaleźć pendrive żeby znaleźć klucz :) Uwielbiam to!!! Od godziny noszę ze sobą ammo do pewnej pukawki której jeszcze nie znalazłem. Przed sekundą w końcu znalazłem klucz który chyba da mi upragnioną spluwę. Coś pięknego, emocje jak w 1998! A kiedy pojawił się nagle wiadomo kto... obsrałem się na kolorowo. Masakra! Gram jednak na normal i właśnie przez te twarde zombie jest ciężko. Trzeba je kroić ostro jak leżą bo inaczej wstają i zabawa zaczyna się od nowa. Kijowo że nóż się zużywa i często go brakuje. Survival psia mać :)

PS: W dalszym sejw roomie zagrała mi w końcu odpowiednia melodyjka, tyle że szybko się urwała. 

Goty 2019

Edytowane przez aux
6 minut temu, milan napisał:

No i zdecydowanie to jest skuteczne.

Dziwne,  w samouczku pisali ze nóż można odzyskac po  wbiciu  (L1), a ja nic nigdy nie mogę podnieśc, moze nie na hardcore?

Ja tam wolę zmarnować  20% noża niż 3 kulki. A czasami jak  wstanie to i 3 kulki nie starczą.

Ja na normalu ucze sie w sumie juz ich omijac jak leza. Takze szkoda noza i kulek.

Jesli noz sie nie zlamal podczas ucieczki [jest taki dzwiek specyficzny] to po zabiciu zombiaka powinno dac sie go wyjac.

22 minuty temu, Bansai napisał:

REmake 2 nie ma absolutnie nic wspolnego z realizmem i ten survival to tez tak srednio.

A to ze Leon byl swiezakiem (bardzo zdolnym swoja droga, dlatego sam sobie mogl wybrac miasto w ktorym chcial pracowac) tez nie ma tutaj zadnego znaczenia, kopnac lezacego kazdy potrafi, wszyscy urodzilismy sie z tym skillem. :touche:

Tutaj zeby zabic zombiaka ktory udaje trupa musisz strzelic mu 9 razy w glowe [chyba ze wpadnie magiczny turbo SURWIWALOWY krytyk] a nie masz opcji np nadepniecia mu na leb czy zamienienia jego glowy z ciezkim boomboxem.

Ale rozumiem ze na takie kontrowersyjne wpisy moze byc jeszcze za wczesnie. Trzeba poczekac az forumek wejdzie w etap hejtowania.

Brzmi jak fatalnie zaprojektowana główna mechanika no ale 90 na mc. :)

11 minut temu, Bansai napisał:

Ja na normalu ucze sie w sumie juz ich omijac jak leza. Takze szkoda noza i kulek.

Jesli noz sie nie zlamal podczas ucieczki [jest taki dzwiek specyficzny] to po zabiciu zombiaka powinno dac sie go wyjac.

Problem  w tym, pomijajac poziom trudności, że oni wstają w końcu i  chyba dostają dodatkowych sił,  a w tej grze czasami się lata kilkanascie razy po  tym samym pokoju, i nie chodzi nawet o komfort, ja się speirdala przez ekshibicjonistą w płaszczu też lepiej mieć spokój.

Przecież wymijanie tutaj działa na podobnej zasadzie co w RE Remake. Podejdzcie blisko do trupa i sprowokujcie go. Jak mu się załączy animacja rzucania się to wystarczy odejść dwa kroki w tył i przebiec obok niego. Tak samo jak nie musicie walczyć z Lickerem, można je obejść bo one reagują na dzwieki, nie widzą Was.