Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, milan napisał:

Tej, ale nie wiem po co beka z tym realizmem jak nikt nie napisał w tym temacie ze coś ma być realistyczne, nobody tylko wspomnial  ze inna gra była małorealistyczna, co ma piernik do wiatraka?

A mogłem po prostu napisać "gra akcji" xd ale to jest właśnie najpiękniejsze w dyskusjach forumowych na fpe, wystarczy dać mało ważne słowo, które po wychwyceniu robi za dyskusyjny dealbreaker :usmiech: Zresztą uwagi jakie dawałem ja, ty, czy shady, mało miały z nim wspólnego, za to sporo z budowaniem tonu gry i raczej nikt tu nie chwalił że zabrali kopanie leżących or something. Czaicie co by tu się odwalało gdyby RE4 wyszedł dopiero w 2019 ze swoim tank controls? brrr

To co, fajna gierka i można się jarać czy szopenhałery gejmingu już wydały werdykt skazujący? Pytam, bo jestem w

laboratorium

i nie wiem, czy jak napiszę, że klimat rozpyżdża mi łeb na sto kawałków to nie popełnię jakiegoś faux pas.

A tak serio, to tak sobie tą giereczkę wymarzyłem. Jeśli ktoś kręci nosem to cóż, jego sprawa. Jak na razie mogę przyczepić się jedynie do postaci Claire - nigdy nie pałałem do niej sympatią, ale tutaj zrobili z niej tak naiwną kretynkę, że aż w oczy szczypie. Gameplay pikobello, miejscówki tak samo, oryginalny OST robi mi mentalną gałę :banderas: A to dopiero pierwszy playthrough... Jak dla mnie - kosior na 102, dziękuję Pan Capcom!

Wreszcie gierka, która nie robi z gracza idiotę. Możesz powyłączać ikonki wyświetlania, możesz wyłączyć podpowiedzi, a nie w większości gier pokazuje Ci, że tu leży gunwo jakieś. Ustawianie kamerki też na plus, tak samo zmieniłem od razu sterowanie na B, aj lajk it.

Edytowane przez Faka

Dwie godzinki za mna, Claire A jak oldschoolowy canon przykazal i o Jezusicku jakie to jest cudowne. Czuję się jak kilkuletni gówniarz który odpakował piękny wielki prezent, a w środku znalazł dokładnie to co sobie wymarzył.

Co zauważyłem już na początku to duże przywiązanie do detali, np gdy Claire wystrzeli 3 kule z pistoletu, to przeładowuje własnie 3 kule a nie cały magazynek, a obracając w inventory pudełko z zawartością słychać jak w środku coś lata. Do tego te komentarze bohaterki na to co się dzieje :fsg:

Reengine to chyba najlepszy autorski silnik tej generacji, graficznie mega sztos i sztywniutkie 60fps na prosiaku, efekt mokrych wnętrzeności i deszczy, mimika, czerń prawilna jak smoła, no po prostu odlot.

Obecnie łapię się na tym, ze przemierzajac posterunek szukam clueasow o tym, ze byl tu pewien znajomek polujacy na STARS ;-)

Jak komuś brakuje supleksów i kopów z półobrotu to proponuje szybko wziąć rozbieg a ściana sama się znajdzie.

• Plusik 5
  • Lubię! 1
1 godzinę temu, Faka napisał:

Wreszcie gierka, która nie robi z gracza idiotę. Możesz powyłączać ikonki wyświetlania, możesz wyłączyć podpowiedzi, a nie w większości gier pokazuje Ci, że tu leży gunwo jakieś. Ustawianie kamerki też na plus, tak samo zmieniłem od razu sterowanie na B, aj lajk it.

No pierwszy taki tytuł na rynku, tylko pogratulować.

@elvis004 powinieneś dostać na maila w ciągu chyba 24h, jakoś tak to zawsze było w tymi bonusami. Jak nie to napisz do obsługi klienta i pomogą.

• Lubię! 1
  • Haha 1