MEVEK 3 516 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 Widzę wszyscy jednogłośnie zgodni w temacie Jedyny Bartuś meczy coś tam du,pe, ale co sie dziwić, jak na grę nie uzbierał. Smutno mi, za niego Taki szpil. @Bansai zabiłem dechami może ze 3 okna, ktore byly kluczowe dla mnie. Resztę przebiegłem. Wydawało mi sie ze starczy. Okaże sie później, jak wrócę na komisariat. 2 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 (edytowane) Też polecam pierw ograć po nowemu. Nowy OST poznać, a potem ustawić ten lepszy. Już to pisałem, ale powtórzę - zaje.biste są zmiany względem oryginału. Myślisz że skoro jest spokój i nie było po drodze żadnej apteczki to nie będzie bossa? No to kur.wa jesteś w błędzie Teraz pora na tą akcję? Nic z tego, teraz co innego. Dla nowicjuszy to bez znaczenia, ale dla starych fanów świetna rzecz. Nowe wersje znanych lokacji robią wrażenie, wszystko takie nowoczesne się wydaje (siedze w laboratoriach teraz). Uśmiałem się jak dziki gdy w końcu otworzyłem przenośne sejfy. Tak bardzo liczyłem na spray albo ammo. A tu du.pa blada, hehe i przedmioty których już nie użyję. PS: Pojawienie się G2 to genialny jump scare. Dawno się tak nie wystraszyłem! Edytowane 25 stycznia 2019 przez aux Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 (edytowane) Edytowane 25 stycznia 2019 przez Figaro 1 2 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 Troche mam strachy jakies, to chyba dlatego ze trauma z dzieciństwa została Nie wiem jakim cudem przelazlem 7 część na VR. Tam w ogóle można sie ze(pipi) ale jakoś grając w dwójkę znów dostaje drgawek i przed oczami stawia sie taka ściana niemocy grania. To chyba oznaki paniki Piekna gra, az zwieracze wróciły na swoje miejsce. A myślałem że juz mi to przeszło. XD Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 Jakie to jest dobre, straszne i obrzydliwe :P. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 Dziś od rana grałem i tak 7 godzin z hakiem zajął mi rozdział Leona. Na normalu. Mam problemy z wymijaniem Zombiaków a co dopiero Pana X. Zacząłem od razu grać Drugi rozdział który się odblokował po skończeniu Leonem, czyli Clarie B, i już wiem że będzie trudno - wszystko poprzestawiane, utrudnione, a nasz oprawca pojawia się prawie od razu na początku gry Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 (edytowane) Scenariusz Leona ukończony w trochę ponad 5h, co to była za podróż, ściany wylizane do granic możliwości a zmiany jakie wprowadzono aby urealistycznić grę to jak najbardziej na plus np. bardzo spodobał mi się motyw roślinek, tzn w oryginale przeciwników a teraz na modlę the last of us i hybryd, bardzo dobrze zrobili bo roślinki czy zmutowane pająki psuły by ogólny klimat horroru a bardziej wprowadziły by groteskowość Temat Mr.X można by napisać oddzielny bo skurczybyk uprzykrza nam życie przez pewną część gry, choć wymijanie i omijanie go nie sprawia większych problemów. Dodatkowe sekcje w których sterujemy innymi postaci również potrafią nieźle wciągnąć, zakończenie 10/10. Takie RE2 można było sobie wymarzyć Edytowane 25 stycznia 2019 przez Wesker Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 wszystko fajnie dopóki ta wielka łysa ku.rwa nie daje w spokoju eksplorować mapy. Jak słyszę jego kroki to dostaje palpitacji serca xD amunicji brak, roślinek brak, no nie ciekawie się to zapowiada. Muszę dostać się na wierzę zegarową, ale to już nie dziś. pytanie o szafki Spoiler w tych szafkach na kod z imion jest coś co trzeba mieć czy tam tylko jakieś ammo itp? 2 Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 7 minut temu, D.B. Cooper napisał: wszystko fajnie dopóki ta wielka łysa ku.rwa nie daje w spokoju eksplorować mapy. Jak słyszę jego kroki to dostaje palpitacji serca xD amunicji brak, roślinek brak, no nie ciekawie się to zapowiada. Muszę dostać się na wierzę zegarową, ale to już nie dziś. pytanie o szafki Ukryj zawartość w tych szafkach na kod z imion jest coś co trzeba mieć czy tam tylko jakieś ammo itp? ulepszenie do broni, zalecam jednak zabrać :)[\spoiler] Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 (edytowane) Piedolić tę grę na hardcore: Spoiler First encounter z fiutoambasadora birkin, 6 naboi do shotguna, parę pestek do kapiszona matylda pchana od dupy strony, 2 granaty, 2 fleszbengi i go nie zabijesz, bo po prostu Ci braknie wszystkiego, nawet jak uzbierasz w tej lokacji wszystko Trzeba ochłonąć, ten cwel nieźle potrafi dać w kość na początku gry. Edytowane 26 stycznia 2019 przez Faka 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 Dużo jest tych ink, bo nie wiem, czy oszczędzać, już trochę przeszedłem, a boję się iść dalej bez safeu xD. Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 (edytowane) Na hardcore: Spoiler Do pierwszego starcia z bossem uzbierało się 6 ink ribbonów, także nie wiem czy to mało czy dużo, ale wszystkie wykorzystałem. Edytowane 26 stycznia 2019 przez Faka 1 Cytuj
Popi 92 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 (edytowane) Chciałbym się dowiedzieć jak otworzyć te drzwi z malym pomieszczeniem które znajdują się na prawo od rolet na parkingu podziemnym ? Brakuje mi jednego klucza (karo)a nie chce jeszcze opuszczać komisariatu domyślam się że ten ostatni klucz jest tam? Edytowane 26 stycznia 2019 przez Popi Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 (edytowane) Czy mi się tylko wydaje, czy lepiej jest omijać zombiaków (gram na hardcore)? Ładuje w nich średnio 5 kul, a oni i tak za chwilę wstają, więc jaki jest sens strzelania do nich? Edytowane 26 stycznia 2019 przez zdrowywariat Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 Lepiej omijać zombiaki nie ważne czy hardcore czy normal. Ja skończyłem właśnie playtrough Claire nie muszę pisać, że to kawał dobrej gry. Laboratorium świetnie zrobione bałem się jak gówniarz mimo, że jak tam zjeżdżałem to sądziłem, że wszystko już widziałem. Mogłem grać najpierw leonem bo po 1 przejściu odblokowują się klasyczne kostiumy i latałbym teraz skąpo odzianą Claire. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 Ja pierwsze przejście Leonem z nową muzyką a potem Claire z klasyczną w innym stroju Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 5 godzin temu, milan napisał: Mieć ojca który grał w re2 zazdro Mój zakończył kontakt z konsolami pytaniem czy może wybrac daihatsu w gran turismo 3, bo mało pali. Niestety już go nie ma na tym świecie. Ale fakt, graczem pozostał do samego końca i to mu zawdzięczam większość za(pipi)istych chwil przy konsoli + to że zaraził mnie miłością do Residentów. No, ale to nie temat na takie rzeczy 3 godziny temu, Faka napisał: Piedolić tę grę na hardcore: Ukryj zawartość First encounter z fiutoambasadora birkin, 6 naboi do shotguna, parę pestek do kapiszona matylda pchana od dupy strony, 2 granaty, 2 fleszbengi i go nie zabijesz, bo po prostu Ci braknie wszystkiego, nawet jak uzbierasz w tej lokacji wszystko Trzeba ochłonąć, ten cwel nieźle potrafi dać w kość na początku gry. A strzelałeś w czuły punkt? Moje dzisiejsze podejście do niego, pistolecik wystarczył w zupełności Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 Wystarczy na dziś. Ja wszystkich zabiłem, oprócz w pierwszej miejscówce po prawej na komisariacie, jeden rzucił się na biurko, a dwóch innych zrobiłem wokół stołu :). Teraz naboi jest w sam raz :). Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 5 godzin temu, Wesker napisał: Temat Mr.X można by napisać oddzielny bo skurczybyk uprzykrza nam życie przez pewną część gry, choć wymijanie i omijanie go nie sprawia większych problemów. Dodatkowe sekcje w których sterujemy innymi postaci również potrafią nieźle wciągnąć, zakończenie 10/10. Takie RE2 można było sobie wymarzyć No nie wiem jak z tym wymijaniem - w wąskich korytarzach nie ma mowy by nie złapał za fraki albo zasadził piąchę. Jeszcze lepiej jak się skradasz między lickerami a ten wpada bez zapowiedzi. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 5 godzin temu, Popi napisał: Pokaż ukrytą zawartość Chciałbym się dowiedzieć jak otworzyć te drzwi z malym pomieszczeniem które znajdują się na prawo od rolet na parkingu podziemnym ? Brakuje mi jednego klucza (karo)a nie chce jeszcze opuszczać komisariatu domyślam się że ten ostatni klucz jest tam? Dostęp do niektórych pomieszczeń ma tylko Claire. Tak było w starej wersji i tu chyba jest tak samo. A ja mam pytanie - jakie fanty są w bibliotece? Zwiedziłem całą oba poziomy i wciąż mam na czerwono. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 (edytowane) Skonczylem. Serce mi kolocze, najtrudniejsze wyzwanie od lat. 12 h kampania. Gralem pewnie 20. Ale (pipi)a koncowka ciezka. Zniszczyli moje cialo Rano sie rozpisze 10 na 10 Spac Edytowane 26 stycznia 2019 przez milan 2 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 1 godzinę temu, aux napisał: Dostęp do niektórych pomieszczeń ma tylko Claire. Tak było w starej wersji i tu chyba jest tak samo. A ja mam pytanie - jakie fanty są w bibliotece? Zwiedziłem całą oba poziomy i wciąż mam na czerwono. Na czerwono nie są tylko itemy ale też aktywności. Tam jest chyba podnośnik którego jeszcze nie uruchomiłem. Cytuj
Popi 92 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 6 minut temu, ListuniO napisał: Na czerwono nie są tylko itemy ale też aktywności. Tam jest chyba podnośnik którego jeszcze nie uruchomiłem. No właśnie biblioteka, wyczyściłem całe pomieszczenie, użyłem lewarek poprzestawialem regały i nadal świeci na czerwono... Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 9 minut temu, Popi napisał: No właśnie biblioteka, wyczyściłem całe pomieszczenie, użyłem lewarek poprzestawialem regały i nadal świeci na czerwono... Spoiler zebrałeś amunicję z któregoś z tych regałów które się przestawia? 1 Cytuj
Gość kufir Opublikowano 26 stycznia 2019 Opublikowano 26 stycznia 2019 Nie oglądałem żadnych filmików z gry, zainstalowałem demo pograłem i udało mi się skończyć w 23 minuty za pierwszym podejściem. Więcej nie grałem ale fajnie to wyglądało i miło się grało. Poczekam na wersję z wszystkimi DLC na płycie i pewnie kupię jeśli pełna wersja będzie tak samo dobra jak demo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi