Frantik 2 566 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Nie grałem nigdy w oryginał, ale tu wskoczyłem od ranu w tryb Hardcore i jest momentami prze(pipi)anie Wczoraj ze 2 razy byłem już od krok od rage quita i rozpoczęcia od nowa na normalu. Przez dobre 3h powtarzałem drogę do zdobycia przecinaka do łańcuchów, ostatniego medalionu i zapalnika z bateryjką do C4 Przez januszowe zarządzanie ink ribbonami nie miałem już jak zapisać po zdobyciu któregokolwiek z tych fantów, HP nisko, że byłem na strzała, no a oprócz zombiaków wiadomo, że jeszcze na drodze stanęły mi lickery No ale wreszcie fuksem się udało. Wspaniałe uczucie i dawne nieodczuwane w giereczce napięcie. Warto było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Pograłbym znowu, ale wiem, że muszę poczekać do wieczora, bo tak się najlepiej chłonie tę grę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Byłem przekonany że nie warto zabijać wszystkiego skoro można uciec. Tak więc zostawiłem jednego lickera w pewnym korytarzu przed jednym z save room. W międzyczasie do tego lickera doszedł drugi i odkryłem że w ciasnym korytarzu z dwoma lickerami z przodu i panem x z tyłu (pipi) da radę zrobić. Musiałem od wcześniejszego save'a zrobić run naokoło komisariatu aby nabrać dystansu do pana x i z granatami błyskowymi załatwiłem z shotguna oba lickery. Dobrze że przed pojawieniem się x zabarykadowałem wiele okien bo nie wiem co by było jakby jeszcze banda zombiakow latała w ciasnych korytarzach. P.s czy zombie mogą moje barykady rozwalić po czasie czy one są już na stałe? Czy cokolwiek z tych barykad przechodzi do kampanii claire? Edytowane 26 Stycznia 2019 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Barykady sa na stale. A czy sa w B dopiero sie dowiem. Mevek pewnie dostanie zloty mlotek na koniec za zebranie tony desek na laboratorium :p Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 nie rozwalą ich ale barykady nie przechodzą do drugiej kampanii Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Obecnie gra ma 96% na steamie, mysle ze mozna spokojnie mowic o najlepszym remake w historii (lub na rowni z RE1) i w pewnym sensie kamieniu milowym w branzy - zadnego wiecej pier.dolenia ze "single player games are dead" i tym podobne. Gracze chce powrotu do lat 90'tych gdy gry tworzone byly z pasja. Zobaczycie, ze najblizsze lata przywroca do zycia wiele hitow z pierwszych generacji. To uczucie gdy chcesz grac dalej, ale za oknem poranek i szkoda sobie rujnowac klimat #firstworldproblems Btw fajne launch party urzadzli w Londynie, partycypowałbym 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 No to RE3make już się robi. Czekam do wieczora i cała noc przede mną. Miałem zagrać od sejwa na Normalu ale biorę znowu HC od nowa. To dopiero stara szkoła survivalu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Wszystko pięknie chłopaki co piszecie ale mam pytanko...kojarzę że widziałem gdzies ( z plusa??) zajawkę residenta z klasycznej kamery z "ładna grafika" to będzie pierwsza część?? Dzięki za odpowiedź Panowie..muszę zerknąć w takim razie do biblioteki Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Od 2015 jest na rynku Resident Evil, wydali też RE Zero (prequel do 1) chyba obydwie już dawany były w Plusie. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez easye 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) 10 minut temu, Nemesis napisał: No to RE3make już się robi. Według przecieków już się robi Cytat Wszystko pięknie chłopaki co piszecie ale mam pytanko...kojarzę że widziałem gdzies ( z plusa??) zajawkę residenta z klasycznej kamery z "ładna grafika" to będzie pierwsza część?? https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0102-CUSA01067_00-BHRHDPS400000001 Edytowane 26 Stycznia 2019 przez smoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Popi 92 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Segment Ady Zaczyna niestety trochę zajeżdżać RE6, jakieś hackowanie, po co to po tak klimatycznym posterunku!? Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 No też miałem takie wrażenie m, jest trofea za nie zabijanie w tym segmencie ale trochę podjeżdżali RE6, dobrze że salt nie było Za to co wymyślili w Lab z roślinkami niczym the last of us to mistrzostwo, urealnili tych przeciwników w fajny sposób[\spoiler] Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Godzinę temu, Frantik napisał: Nie grałem nigdy w oryginał, ale tu wskoczyłem od ranu w tryb Hardcore i jest momentami prze(pipi)anie Wczoraj ze 2 razy byłem już od krok od rage quita i rozpoczęcia od nowa na normalu. Przez dobre 3h powtarzałem drogę do zdobycia Ukryj zawartość przecinaka do łańcuchów, ostatniego medalionu i zapalnika z bateryjką do C4 Przez januszowe zarządzanie ink ribbonami nie miałem już jak zapisać po zdobyciu któregokolwiek z tych fantów, HP nisko, że byłem na strzała, no a oprócz zombiaków wiadomo, że jeszcze na drodze stanęły mi Pokaż ukrytą zawartość lickery No ale wreszcie fuksem się udało. Wspaniałe uczucie i dawne nieodczuwane w giereczce napięcie. Warto było Hard to w ogóle inna gra. Trzeba naprawdę rozsądnie zarządzać ekwipunkiem, kombinować z wymijaniem przeciwników, ograniczać backtracking do minimum, no i przez zmieniony system zapisu jest cały czas stres i czasem wiele razy trzeba powtarzać niektóre momenty. Do fragmentu, o którym piszesz też robiłem kilka podejść, ale jaka satysfakcja, kiedy w końcu się uda. Prawdziwy survival Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 W Hardcore też przedmiotów jest mniej. Nie ma na przykład dodatkowej ladownicy w pomieszczeniu gdzie się c4 odpala. Ciekawe czy też mniej sprayow czy ammo czy tak samo jak normal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Serio? Bo mi non stop brakuje miejsca w ekwipunku na itemy, tyle tego wszędzie leży xD Najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, że byle draśnięcie momentalnie powoduje status danger. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) No więc po kolei. Cała eskapada Spoiler od momentu wziecia g virusa to jazda bez trzymanki. Boss G3 to jakis pogrom, jeżeli takie walki to jest esencja grania w bloodobrny i inne soulsy, to ja podziwiam że macie nerwy, mnie ta walka zniszczyła. Po zużyciu całej amunicji, powaleniu go dwa razy ostatnie co mi zostało to miotacz płomieni. Gdy poziom doszedł do 24 to pomyslalem ze widocznie tak konczy sie granie leszcza na trybie hardcore. I nagle zalaczyła sie animacja i pach, leży i kwiczy. To (pipi)a otarłem czoło i modliłem się zeby to było tyle na temat bossów w LEON A. A wtedy doszło do koniecznosci ucieczki, na szczescie po drodze skrzynia, i na szczescie ink, bo swoich juz nie mialem. Biore pistolet, strzelba - 3 pociski, magnum - 2 pociski, miotacz -20, ja na danger, ale na szczescie jest spray. Uciekam sobie, a tu nagle tyran, i przyznam ze gdy mnie rozyebał, ja wiedziałem ze po drodze nie ma zadnej amunicji to było mi w (pipi) smutno ze pod sam koniec bede musial grac od nowa, albo cofnac sie do tyłu. Zayebał mnie, ale sprobowałem jeszcze raz, no ale co mialem, tlyko smieszny pistolet. No i po zrzuceniu rocket launchera, ja na danger, podchodzę do futerału a ten na mnie się zama(pipi)e, smierc w oczach. Ominął mnie, ja podnosze wyrzutnie strzelam i co? no jeden strzal nie wystarcza, poprawiam, koniec, kregoslup na wierzchu. Biegne, serce bije a tu wypada grupa zombie, ja na danger, zero amunicji, patrze- jezusku, wyrzutnia miala 4 rakiety, no i to by było na tyle, przyrzekam ze gdyby w LEON A byla jeszcze potyczka w pociagu to atakowałbym go bransoletką. Niesamowita gra. Ja zebrałem 14 miejsc w kieszeni, a nie wydaje mmi sie zebym cos ominął. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez milan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 a trophy wpadło? Jak nie to pominąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 W kanałach nie było pająków ale i tak świetnie wybroniła się ta lokacja bez nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Nie wiem, od czasu vagranta nie patrzę na to co udało mi się odhaczyc po przejsciu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Z tymi torbami to dziwna sprawa, niby jest 6 dodatkowych, ale ja dałbym sobie rekę uciąć ze w dwóch wskazanych lokalizacjach ich nie znalazłem. A faq nic nie wspomina ze na hardcore jest mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Ja jedną ominąłem Spoiler po pierwszej walce z bossem była w szafce w tym pomieszczeniu gdzie wychodzi się po drabinie na parking w sumie przez przypadek tam wróciłem i ją zgarnąłem. Może mi ktoś napisać gdzie użyć ten wygięty kluczyk? Trochę się naszukałem ale w końcu i tak nie znalazłem więc odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 1 minutę temu, Pupcio napisał: Ja jedną ominąłem Ukryj zawartość po pierwszej walce z bossem była w szafce w tym pomieszczeniu gdzie wychodzi się po drabinie na parking w sumie przez przypadek tam wróciłem i ją zgarnąłem. Może mi ktoś napisać gdzie użyć ten wygięty kluczyk? Trochę się naszukałem ale w końcu i tak nie znalazłem więc odpuściłem na strzelnicy, na stole jest zolte pudelko, w srodku kluczyk zle przeczytalem, gdzie uzyc xd to tak jak pan milan powiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Musisz go obejrzeć A użyc tam gdzie są... samochody co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Godzinę temu, milan napisał: Barykady sa na stale. A czy sa w B dopiero sie dowiem. Mevek pewnie dostanie zloty mlotek na koniec za zebranie tony desek na laboratorium :p To nie wszystko. Nie wyrzuciłem jeszcze ani jednego przedmiotu fabularnego. Wszystko ląduję w skrzynce na przedmioty. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Nie mogę się doczekać aż Claire spotkam komisarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi