Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Nie grałem nigdy w oryginał, ale tu wskoczyłem od ranu w tryb Hardcore i jest momentami prze(pipi)anie :obama:

Wczoraj ze 2 razy byłem już od krok od rage quita i rozpoczęcia od nowa na normalu. Przez dobre 3h powtarzałem drogę do zdobycia

przecinaka do łańcuchów, ostatniego medalionu i zapalnika z bateryjką do C4

Przez januszowe zarządzanie ink ribbonami nie miałem już jak zapisać po zdobyciu któregokolwiek z tych fantów, HP nisko, że byłem na strzała, no a oprócz zombiaków wiadomo, że jeszcze na drodze stanęły mi

lickery

No ale wreszcie fuksem się udało. Wspaniałe uczucie i dawne nieodczuwane w giereczce napięcie. Warto było :fsg:

• Plusik 1

Byłem przekonany że nie warto zabijać wszystkiego skoro można uciec. Tak więc zostawiłem jednego lickera w pewnym korytarzu przed jednym z save room. W międzyczasie do tego lickera doszedł drugi i odkryłem że w ciasnym korytarzu z dwoma lickerami z przodu i panem x z tyłu (pipi) da radę zrobić. Musiałem od wcześniejszego save'a zrobić run naokoło komisariatu aby nabrać dystansu do pana x i z granatami błyskowymi załatwiłem z shotguna oba lickery. Dobrze że przed pojawieniem się x zabarykadowałem wiele okien bo nie wiem co by było jakby jeszcze banda zombiakow latała w ciasnych korytarzach. 

P.s czy zombie mogą moje barykady rozwalić po czasie czy one są już na stałe? Czy cokolwiek z tych barykad przechodzi do kampanii claire?

Edytowane przez blantman

Obecnie gra ma 96% na steamie, mysle ze mozna spokojnie mowic o najlepszym remake w historii (lub na rowni z RE1) i w pewnym sensie kamieniu milowym w branzy - zadnego wiecej pier.dolenia ze "single player games are dead" i tym podobne. Gracze chce powrotu do lat 90'tych gdy gry tworzone byly z pasja. Zobaczycie, ze najblizsze lata przywroca do zycia wiele hitow z pierwszych generacji.

To uczucie gdy chcesz grac dalej, ale za oknem poranek i szkoda sobie rujnowac klimat #firstworldproblems :frog:

Btw fajne launch party urzadzli w Londynie, partycypowałbym

• Plusik 1
  • Lubię! 2

Wszystko pięknie chłopaki co piszecie  ale mam pytanko...kojarzę że widziałem gdzies ( z plusa??)  zajawkę residenta z klasycznej kamery z "ładna grafika" to będzie pierwsza część??  

Dzięki za odpowiedź Panowie..muszę zerknąć w takim razie do biblioteki :lapka:

Edytowane przez Szymek_PL_
10 minut temu, Nemesis napisał:

No to RE3make już się robi.

Według przecieków już się robi :fsg:

Cytat

Wszystko pięknie chłopaki co piszecie  ale mam pytanko...kojarzę że widziałem gdzies ( z plusa??)  zajawkę residenta z klasycznej kamery z "ładna grafika" to będzie pierwsza część?? 

https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0102-CUSA01067_00-BHRHDPS400000001 :lapka:

Edytowane przez smoo
  • Plusik 1
Godzinę temu, Frantik napisał:

Nie grałem nigdy w oryginał, ale tu wskoczyłem od ranu w tryb Hardcore i jest momentami prze(pipi)anie :obama:

Wczoraj ze 2 razy byłem już od krok od rage quita i rozpoczęcia od nowa na normalu. Przez dobre 3h powtarzałem drogę do zdobycia

Ukryj zawartość

przecinaka do łańcuchów, ostatniego medalionu i zapalnika z bateryjką do C4

Przez januszowe zarządzanie ink ribbonami nie miałem już jak zapisać po zdobyciu któregokolwiek z tych fantów, HP nisko, że byłem na strzała, no a oprócz zombiaków wiadomo, że jeszcze na drodze stanęły mi

Pokaż ukrytą zawartość

lickery

No ale wreszcie fuksem się udało. Wspaniałe uczucie i dawne nieodczuwane w giereczce napięcie. Warto było :fsg:

Hard to w ogóle inna gra. Trzeba naprawdę rozsądnie zarządzać ekwipunkiem, kombinować z wymijaniem przeciwników, ograniczać backtracking do minimum, no i przez zmieniony system zapisu jest cały czas stres i czasem wiele razy trzeba powtarzać niektóre momenty. Do fragmentu, o którym piszesz też robiłem kilka podejść, ale jaka satysfakcja, kiedy w końcu się uda. Prawdziwy survival :) 

No więc po kolei.

Cała eskapada

Spoiler

od momentu wziecia g virusa to jazda bez trzymanki.

Boss G3 to jakis pogrom, jeżeli takie walki to jest esencja grania w bloodobrny i inne soulsy, to ja podziwiam że macie nerwy, mnie ta walka zniszczyła. Po zużyciu całej amunicji,  powaleniu go dwa razy ostatnie co mi  zostało to miotacz płomieni.

Gdy poziom  doszedł do  24 to pomyslalem ze widocznie tak konczy sie granie leszcza na trybie hardcore. I nagle zalaczyła sie animacja i pach,  leży i kwiczy. To (pipi)a otarłem czoło i modliłem się zeby  to było tyle na temat bossów w LEON A.

A wtedy doszło do koniecznosci ucieczki,  na szczescie po  drodze skrzynia, i  na szczescie ink, bo swoich juz nie mialem. Biore pistolet, strzelba - 3 pociski, magnum - 2 pociski, miotacz -20, ja na danger, ale na szczescie jest spray.

Uciekam sobie,  a tu nagle tyran, i przyznam ze gdy mnie rozyebał,  ja wiedziałem ze po  drodze nie ma zadnej amunicji to było  mi  w (pipi)  smutno ze pod sam koniec bede musial grac od nowa,  albo cofnac sie do tyłu.

Zayebał mnie, ale sprobowałem jeszcze raz, no ale co mialem, tlyko smieszny pistolet. No i po zrzuceniu rocket launchera, ja na danger, podchodzę do futerału  a ten na mnie się zama(pipi)e, smierc w oczach.

Ominął mnie, ja podnosze  wyrzutnie strzelam i  co? no jeden  strzal nie wystarcza, poprawiam, koniec,  kregoslup na wierzchu.

Biegne, serce bije a tu wypada grupa zombie, ja na danger, zero amunicji, patrze- jezusku,  wyrzutnia miala 4 rakiety, no i to by było na tyle, przyrzekam ze gdyby  w LEON A byla jeszcze potyczka w pociagu to atakowałbym go bransoletką.

Niesamowita gra.

Ja zebrałem 14 miejsc w kieszeni,  a nie wydaje mmi  sie zebym  cos ominął.

Edytowane przez milan
  • Plusik 1

Ja jedną ominąłem 

Spoiler

po pierwszej walce z bossem była w szafce w tym pomieszczeniu gdzie wychodzi się po drabinie na parking

w sumie przez przypadek tam wróciłem i ją zgarnąłem.

Może mi ktoś napisać gdzie użyć ten wygięty kluczyk? Trochę się naszukałem ale w końcu i tak nie znalazłem więc odpuściłem

1 minutę temu, Pupcio napisał:

Ja jedną ominąłem 

Ukryj zawartość

po pierwszej walce z bossem była w szafce w tym pomieszczeniu gdzie wychodzi się po drabinie na parking

w sumie przez przypadek tam wróciłem i ją zgarnąłem.

Może mi ktoś napisać gdzie użyć ten wygięty kluczyk? Trochę się naszukałem ale w końcu i tak nie znalazłem więc odpuściłem

na strzelnicy, na stole jest zolte pudelko, w srodku kluczyk

zle przeczytalem, gdzie uzyc xd

to tak jak pan milan powiedzial