Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, c0ŕ napisał:

Jezu, czytam ten temat i ślinka mi aż cieknie od waszych postów. Gram w siódemkę teraz ale nie przekonuje mnie zbyt FPP w takiej grze, najchętniej dorwałbym się już do tego remake'u. Czy dla fanatyka RE4, Dead Space'ów i obu Evil Within ta gra będzie spełnieniem marzeń?

Spelnienie marzen to moze nie, ale na pewno ta gra znajdzie swoje miejsce posrod DS/TEW i RE4 dla Ciebie.

I usun to gowno obesrane 7 :d

8 minut temu, c0ŕ napisał:

Jezu, czytam ten temat i ślinka mi aż cieknie od waszych postów. Gram w siódemkę teraz ale nie przekonuje mnie zbyt FPP w takiej grze, najchętniej dorwałbym się już do tego remake'u. Czy dla fanatyka RE4, Dead Space'ów i obu Evil Within ta gra będzie spełnieniem marzeń?

panie obsrasz się

• Plusik 1
53 minuty temu, c0ŕ napisał:

Skoncz spokojnie Vii, potem Remake 2. Spokojnie przebija wszystko co wymieniles.

Re7 to (pipi) obesrane przy re 2 remake. Mówię to świeżo po skończeniu re 7 w grudniu. Inna jakoś i o wiele lepszy klimat. Dzwon zabił i zesrałem się ze strachu bo po otworzeniu drzwi pan x czekał 

Edytowane przez blantman
4 minuty temu, ragus napisał:

Kuledzy, to jaka kolejność jest jedyna słuszna? Najpierw Leon czy Claire?

W necie wyczytałem leon a Claire b

Leon łatwy na start bo pana x nie ma kilka godzin

Edytowane przez blantman

Prawie godzine czasu meczylem sie z zagadka z pluginami przerabiajac chyba wszystkie mozliwe kombinacje. A wszystko przez to, ze jacys debile przetlumaczyli Knight plug na wtyczka ze skoczkiem  a ja jak debil latam po kanalach i szukam czy gdzies przypadkiem nie ominalem Wtyczki rycerza. Wlaczam ang napisy i od tego czasu olewam wszelkie spolszczenia.

10 minut temu, ragus napisał:

Kuledzy, to jaka kolejność jest jedyna słuszna? Najpierw Leon czy Claire?

Niby Claire A pierwsza bo w RE6 jest wzmianka o tych wydarzeniach, ale RE6 to kupsztal więc 80% graczy wybiera na początku Leona (polecam ciekawe statystyki RE.net, ale raczej po przejściu gry). 

Teraz, Popi napisał:

Prawie godzine czasu meczylem sie z zagadka z pluginami przerabiajac chyba wszystkie mozliwe kombinacje. A wszystko przez to, ze jacys debile przetlumaczyli Knight plug na wtyczka ze skoczkiem  a ja jak debil latam po kanalach i szukam czy gdzies przypadkiem nie ominalem Wtyczki rycerza. Wlaczam ang napisy i od tego czasu olewam wszelkie spolszczenia.

To jest dobra zagadka dodatkowo utrudniona przez mieszankę polsko-angielską. Ja sobie najpierw sprawdziłem w Googlach jak po angielsku jest skoczek, wieża i to trzecie. 

jakies tipy na omijanie lysego ?  gram na hardcore, JESTEM FANATYKIEM OMIJANIA ZOMBIAKOW,  CALY POSTERUNEK ZAYEBANY ZOMBIAKAMI, no i jestem na koncowym etapie i eksplorowac mapy sie prawie nie da, no zawsze cos narobi larma i lysy wyskakuje. puzzli nie umiem dokladnie rozegrac, tym bardziej ze mam sejwa w glownym holu i jak wczytam, zeby powtorzyc etap, to juz tego hoooya slychac.

51 minut temu, tukan napisał:

Jest jakiś patent, oprócz flash grenade, na omijanie tego wielkiego pajaca?

Czekasz aż do Ciebie podejdzie i weźmie zamach, wtedy szybko cofasz się do tyłu i jak uderzy w powietrze, to mu sp*erdalasz korzystając z tego, że kolo przez moment traci równowagę. Wymaga odrobiny wprawy, ale lepszego sposobu nie znam. 

Cytat

Za czasów re2 prawilna kolejność była leon a ->clair a -> clair b -> Leon b

Jednak zgodna z fabułą kanonu jest kolejność Claire A --> Leon B. 

1 godzinę temu, Andżej napisał:

jakies tipy na omijanie lysego ?  gram na hardcore, JESTEM FANATYKIEM OMIJANIA ZOMBIAKOW,  CALY POSTERUNEK ZAYEBANY ZOMBIAKAMI, no i jestem na koncowym etapie i eksplorowac mapy sie prawie nie da, no zawsze cos narobi larma i lysy wyskakuje. puzzli nie umiem dokladnie rozegrac, tym bardziej ze mam sejwa w glownym holu i jak wczytam, zeby powtorzyc etap, to juz tego hoooya slychac.

Miałem identyko. Granaty flashowe podobnie jak w RE4, są błogosławieństwem, polecam je zawsze używać na Lickery. Zombie nauczyłem się po prostu przewracać strzelając im w nogi, jeżeli trafisz kilka razy w ten sam punkt, to gira powinna odpaść i wtedy można śmiało uciekać. IMO lepszy patent niż headshoty, które są w tej grze (pipi) warte. Protip na łysego: patrz wyżej.

Edytowane przez Josh
  • Plusik 2

No i Hardcore skonczony, amunicji i ribbonow zostalo tyle ze jeszcze spokojnie caly komisariat bym na tym przelecial. xd

W sumie bez wiekszych emocji, peklo jak stara guma z kiosku, ale nie polecam brania sie za HC przy Route B, jest o jedna wiecej walke glowna i pomoc z nieba w pewnym momencie nie spada co moze kogos mocno w tarapaty wrzucic jak nie uwazal na amunicje.

No to teraz pora na E A S Y mode bo chce zobaczyc jak zombiaki tam umieraja i poeksperymentowac troche przy moim 3 przejsciu.

btw. @milan na HC mozna wyciagac noz z wrogow oraz miejsca w inwentarzu jest tyle samo co na normalu, musiales chyba pominac 2 kabzy.