Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Spoiler

Mnie najbardziej zaskoczył jak już przedarłem się przez trupy po zwolnieniu cel i nagle dostałem taką bombę na ryj, że wlecialem z powrotem w hordę. To było mocne i uciekłem z danger na stanie bo nie miałem pod ręką granatu. A shotgun nie działa tutaj jak w RE4 że odrzuci kilku wrogów na raz.

• Plusik 1
26 minut temu, aux napisał:

Kurde, poczytałem w różnych miejscach komentarze dotyczące RE2 i wiozą mnie teraz na onkologię. Fani RE6 którzy nie grali w 1-4, albo "zróbcie teraz remake jedynki" i inne takie. A szczytem szczytów jest ten artykuł. Za karę wysłałbym autora na szkolenie do Gruszczyka. 

https://www.eurogamer.pl/articles/2019-01-28-resident-evil-2-remake-uruchomilo-ponad-2-5-miliona-graczy

Wydaną przed weekendem odświeżoną wersję Resident Evil 2 uruchomiło ponad 2,5 miliona graczy - wynika ze statystyk zaprezentowanych na oficjalnej stronie internetowej cyklu firmy Capcom.

Rzut okiem na ten artykuł i:

"Statystyki wskazują, że na zabawie użytkownicy spędzili łącznie ponad 1476 lat. Natomiast aż 79 procent osób (1,70 miliona) przy pierwszym podejściu zdecydowało się na wybór postaci Chrisa Redfielda." A Poniżej fotka Leona....

Dziennikarstwo rzetelne w chuy :D 

• Haha 1

Jak gracie leonem to uważajcie w main hall na posterunku. Niby w save roomach jesteśmy bezpieczni przed panem x ale main hall to nie save room. Ja się o tym dowiedziałem przypadkiem  jak sobie w item box coś robiłem i nagle ktoś mnie od tyłu złapał :)

Edytowane przez blantman

W scenariuszu Leona B (Claire B też?) depo i sejwa w głównej hali nie ma, więc warto szybko odblokować podziemne przejscie dlatego, że dziad nie może tam wejsć.

Dobra miejscówka do zasejwowania, gdy trzeba pozbierać itemy z obu stron, bo jest szansa, że Mr X pójdzie do innego skrzydła komisariatu, a my wtedy mamy kilka minut na "spokojną" eksploracje.

Teraz niecierpliwie czekam, aż przyjdzie wieczór.

tenor.gif?itemid=4323138 

• Plusik 1
  • Haha 2

Raz w życiu widziałem RE2 jak ojciec grał i później dopiero ogrywałem RE3 bo strasznie podobała mi się postać Nemesis-a kiedy nagle kaban pojawiał się i powodował szybsze bicie serca. Jak to wygląda w RE2? Ten zwyrol pojawia się zawsze w tych samych momentach ?

Generalnie funkcjonuje tutaj pewien system "skradania sie", jesli Tyrant wchodzi do pomieszczenia w ktorym jestesmy to niekoniecznie wie o naszej obecnosci. Mialem taka akcje w bibiliotece i glownym holu, przestawiajac regaly - typ wszedl od strony biura STARS, ale bylem schowany za ta duza sciana na srodku i mnie nie zauwazyl, rozejrzal sie i wyszedl do holu.

Gosc reraguje na halas, tzn bieganie bez opamietania i strzelanie do zombiakow to gwarancja ze za chwile wpadnie z wizyta.

Czyli świetna opcja , własnie to mi się podoba że w każdym momencie może zwyrol na nas wyskoczyć. Od przejścia Silent Hill 2 ( połowa tamtego roku) nie grałem w nic co by straszyło klimatem , a postacie takie jak Nemesis czy Piramidogłowy uwielbiam .

Polecam czestrze uzywanie kapiszonow 9mm oraz miotacza ognia. Przy koncu gry na hc mialem tyle tego, ze nie mialem co z tym robic. Ani jedno ani drugie nie przydaje sie tak bardzo w ostatecznej walce, dlatego polecam duzo uzywac w labolatorium, gdzie jeszcze mozna sobie postrzelac. 

A tam gdzie so lickery, mozna normalnie przejsc bez spiny. Po prostu nie ogladajcie sie za siebie idac w przod z wyciagnieta bronia i palcem na spuscie. Co za uczucie. Alez ja bede wracal do tej gry  :obama: 

Edytowane przez MEVEK

Jakby jakiś forumek chciał ogrywać klasyczne RE2 na emu epsxe to polecam plugin open gl ze stosownym configiem gra wygląda o wiele lepiej. Tzn. Rysowane tła wciąż są ok ale znika rozpikselizowana postać i teraz jest przyzwoicie i czytelnie. :cool:

01202935792008380659.jpg

29342560602919755536.jpg

Edytowane przez Krystyna JJanda
  • Minusik 1