Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, milan napisał:

Skąd pomysł że nie przeszedłem  dino  2 ;]

A takie domysły z mojej strony, jak grałeś to spoko :)

3 minuty temu, milan napisał:

A parasite eve 2 słaby? pamiętam że wyglądał bosko i był  chwalony.

Pamiętam, że nie pasowało mi odbicie od założeń jedynki i spłycenie rozgrywki/fabuły do "idź tu, postrzelaj, potem idź tam". Jedynka miała elementy RPG i pokręconą, ale wciągającą fabułę, w dwójce tego zabrakło i w sumie zrobiła mi bardziej "meh" niż "wow" przez to. No ale FMVki cudowne

Dino Crisis na zawsze w moim sercu - jedynka to taki Resident z dinozaurami, a dwójeczka to zmiana formuły i pójście w stronę shootera, co strasznie mi się podobało, bo trzeba mieć jaja, żeby nie wypuścić bezpiecznego sequela, a po drugie ta gierka nadal trzymała w napięciu, mimo lekkiej zmiany formuły.
RE2 zaspokoił mój głód na Residenty, choć RE3 i RECV chętnie bym w nowych szatach przywitał (reszta już zbędna, bo to nowa formuła), ale 100 razy bardziej jarałbym się zapowiedzią Dino Crisisów :)

4 minuty temu, Schranz1985 napisał:

normal jest dla nie ogarów i januszy czytaj autosave .

Pozdrawiam wszystkich tak grających w 10h gierkę<BEKA>

Ja jestem tak kurwa mądry i doświadczony, że przeszedłem grę myślami. I co, januszu każualu? Łyso?

Dino Crisis1 zapamiętałem, że większość czasu unikałem konfrontacji (raptorki miały speeda nemesisa i gryzły lepiej od zombie) i ganiałem z jakimiś dyskami. Gierka ok ale czuć było trochę mniejszy budżet od Residentów. Była też zdecydowanie trudniejszą produkcją. IMO taki remake brałbym bez zastanowienia. Trochę szkoda tej serii wyszły 3 kompletnie różne gry gdzie tylko dwie były ze sobą powiązane Reginą.

Normal byłby spoko gdyby nie te sejwy. Ale i tak do zapoznania się z grą wybrałem ten właśnie poziom. Skończyłem przed chwilą Claire B, co za emocje na końcu i jaki śmiechowy true ending z fajną piosenką :obama: A ten tryb Hunk to niezły hardcore, Umbrella rzuciła w kanały cały swój bestiariusz :) Ubili mnie szybko bo nic nie widziałem, w to trzeba grać jak się ściemni. No to teraz wezmę się za Hardcore. 

Na REnet pojawiły się cotygodniowe wyzwania, fajna sprawa dla maniaków RE2.