Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Wredny napisał:

No o Veronice pisałem. RE4 nadal tylko 100%

Aaa, spoko. Źle zrozumiałem, zmęczenie :)

Z Residentowych pucharów najbardziej mi się podoba komplecik w REmake (ps3/ps4). Idealnie przemyślane trofiki dla fanów gry i do tego bez jakiegoś upierdliwego hardcoru, który obrzydzi nam grę. Zaś najgorzej wypada RE4 gdzie aż prosilo się o fajny, czasochłonny komplecik dla maniaków tej części. A wyszło gów.no bez platyny :(

A omawiany tu RE2 też ma fajne trofea jak REmake. Ciekawe co dojdzie w DLCkach. 

• Plusik 1

Residenty to obok Devil May Cry moja ulubiona seria, a oryginalne RE2 skończyłem ze 100 razy (jak nie więcej) i do dzisiaj zresztą często wracam do tej gry. Za remakiem czekałem dłuuuugie lata, to się nie mogło skończyć inaczej jak nieprzespanymi nocami oraz ostrym graniem :ninja: profil podam Ci na pw. 

• Dzięki 1

Gdyby te scenariusze bardziej się różniły od siebie to uznałbym wyższość RE2 nad RE1, ale jednak RE1 jest dla mnie lepszą grą, mimo że dwójka jest w obu przypadkach (zwykła i remake) lepsza technicznie od jedynki (zwykłej i remakea). Bardziej podobało mi się rozwiązanie w jedynce, gdzie Barry pomagał Jill w niektórych przypadkach, przez co tych trudniejszych zagadek nie trzeba było rozwiązywać, a Chris musiał sobie radzić sam. Nie wiem, mam jakiś sentyment do jedynki, może dlatego, że była pierwsza, a na PSXa przesiadłem się prosto z Pegasusa, więc to był dla mnie szok.

Edytowane przez zdrowywariat
  • Plusik 3
4 godziny temu, Bzduras napisał:

Gdyby komuś chciało się marnować czas - bezspoilerowa recka mojego autorstwa wpadła na jedną z najstarszych stron o serii w Polsce: https://residentevil.eu/News/News.php?d1=2019&d2=01&nr=10&kom=Dodaj

o (pipi)a te buttony.... niech te czasy wrócą

• Lubię! 3
4 godziny temu, Bzduras napisał:

Gdyby komuś chciało się marnować czas - bezspoilerowa recka mojego autorstwa wpadła na jedną z najstarszych stron o serii w Polsce: https://residentevil.eu/News/News.php?d1=2019&d2=01&nr=10&kom=Dodaj

Na myśl o tej stronie aż się łezka w oku kręci. Uwielbiałem te tematyczne strony poświęcone tylko jednej serii gier. Kiedyś jako posiadacz GC i fan Resident Evil mocno się zaczytywałem w materiały na tej stronie. 

• Lubię! 2
6 godzin temu, smoo napisał:

W Remake 1 trofiki byly spoko poza tym z niewidzialnymi wrogami, nie wiem kto to wymyslil bo pasuje do tej gry jak swini siodlo.

W Revelations 2 też dali to dziadostwo. Ja naprawdę lubię wyzwania w grach, ale niech wymyślają coś sensownego, bo walka z niewidocznymi przeciwnikami to szybsza droga do frustracji niż do zaspokojenia swoich hardkorowych fetyszy.

5 godzin temu, Wiolku napisał:

Gość robi platynę, a ja dopiero pierwsze przejście w kanałach xd Nawet nie mam ochoty tego komentować. 

4 godziny temu, Rozi napisał:

My mamy Ż Y C I E.

W punkt :)

3 godziny temu, devilbot napisał:

Możesz się teraz z czystym sumieniem zbrukać kaczorem donaldem.

Właśnie przed chwilą przyjechał kurier z grą. Tyle lat na nią czekałem, a teraz... dalej nie mogę oderwać się od RE2. Wypadałoby jeszcze machnąć pozostałe scenariusze na S+  :pawel:

Bzduras, fajna recka!

Edytowane przez Josh
  • Lubię! 1
5 godzin temu, Rozi napisał:

My mamy Ż Y C I E.

No ja mam nocne Ż Y C I E przez to, że w normalnych porach nie mam czasu grać. Chociaż w RE to tylko po nocach. Z jednej strony ubolewam, ale z drugiej to dłużej mogę się cieszyć takim szpilem. Sztywniutkim. 

Omm jak ta gra wspaniale pachnie starą szkołą i idealnie wkomponowuje się w nową :banderas:

code veronica fabularnie jest, przyzwoicie mowiac, slaba. fajna druga miejscowka, pukawki, drobne zmiany w mechanice, ale tej czesci przydalby sie retusz scenariusza a nie grafiki. 

tylko RE3RE, a 8 dziejaca sie pomiedzy 1 i 2. generalnie dobrze gdyby skupili sie na raccoon city, bo tam sporo tam potencjalu jeszcze. 

kiedys byl concept na RE z opanowanym przez T lasem. ale to by dobrze siadlo :ninja:

tak se pomysle o rimejku CV i Stevie z rolada na glowie z ktorym mogliby utozsamiac sie czternastoletni fani SB Mafii. :bad::teehee:

Edytowane przez Najtmer
  • Plusik 2