Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, II KoBik II napisał:

Gry od lat przyzwyczaily do auto regeneracji, zapisow co pol sekundy, ograniczony ekwipunek, bieganie z przedmiotami, szybkiej podróży. Itd.

W moim odczuciu dużo gierek w ostatnich latach jest dosyć wymagających, nawet AAA. W przypadku RE2 dużo osób przeżyło szok, że zombiaki są takimi tytanami a bronie to kapiszony, które częściej są tutaj narzędziem do odwracania uwagi niż kompletnego eliminowania wrogów. Oryginał z 98 to przy tym żlobek.

• Plusik 1

Jest w sam raz bym powiedzial. A jak komus nie pasuje to zawsze moze grac na nizszym poziomie trudnosci. Nie wiem o co ten spor. Gracze oczekujacy minimalnego wyzwania tez sa na tym swiecie.  Imo nie ma zadnego przegiecia.  Trzeba tylko posiedziec przy grze i poznac system. Nie ma grania na Yana :lapka:

Edytowane przez MEVEK
Godzinę temu, MEVEK napisał:

Jest w sam raz bym powiedzial. A jak komus nie pasuje to zawsze moze grac na nizszym poziomie trudnosci. Nie wiem o co ten spor. Gracze oczekujacy minimalnego wyzwania tez sa na tym swiecie.  Imo nie ma zadnego przegiecia.  Trzeba tylko posiedziec przy grze i poznac system. Nie ma grania na Yana :lapka:

Jasne. Nie ma sporu. Piszę że dała mi ta gra w kość. Inna sprawa że RE to tylko ink ribbon oraz brak auto Save. Tu leja mnie jak młodego. 

Natomiast jak przejdziesz kolejny fragment to czujesz szacunek sam do siebie :)

32 minuty temu, Wredny napisał:

Co za yebany sadysta wymyślił kolejną walkę z bossem, tak krótko po ostatnim, na którego zużyłem praktycznie wszystko, co miałem??? 

Wygraj sejw z początku lab i oszczędzaj shotguna, flash granades, oraz prochy na ammo do niego. Mając miotacz i ulepszony handgun, mozna spokojnie przejść cały lab (tylko lickery będą wymagać skradanki). Na finałowe starcie, w ostateczności warto założyć znów semi auto do handguna. 

Obejrzałem przed chwilą to starcie na YT, poziom rzekomo Hardcore (choć typ miał 30 nabojów do Magnum, więc coś nie halo), no i wygląda na to, że nie ma sensu strzelać do typa, tylko przed nim uciekać i czekać

Spoiler

na prezent, którym wygramy starcie.

A tutaj kompilacja fajnych szczegółów z gierki - animacja przeładowywania broni i latarka na ramieniu mnie rozwaliła - nawet nie zwróciłem na to uwagi.

Spoiler

32 minuty temu, Wredny napisał:

Obejrzałem przed chwilą to starcie na YT, poziom rzekomo Hardcore (choć typ miał 30 nabojów do Magnum, więc coś nie halo), no i wygląda na to, że nie ma sensu strzelać do typa, tylko przed nim uciekać i czekać

Ja miałem ponad 30 pocisków do magnum na przedostatnim bossie na hardcore ale nie użyłem ani jednego podczas gry. zawsze z dużego prochu robiłem amunicję MAG. Ostatniego na windzie rozwaliłem z matildy automatycznej bo miałem dwa stacki amunicji zwykłej po 60 sztuk.

Można skitrać dużo amunicji na koniec.

• Dzięki 1

A idź Pan w ch... mam dość tej gry - ten sk#rwiel na końcu za szybki jest i ciężko tego pazura unikać. Walczyć z nim nie mam zamiaru, bo to nie ma sensu z tego, co widziałem, a unikanie to tragedia - powinna być jakaś rolka, dodge button, cokolwiek, a nie ten zyebany, anemiczny truchcik i liczenie na to, że tym razem mnie nie trafi. Ja rozumiem sentyment, "wierność oryginałowi", ale w tym momencie to już jest ch#jowy design i tyle.

No widzisz, a mnie zawsze drapnie, a to praktycznie status Danger za każdym razem. Jedna mikstura roślinek plus jeden spray - to wszystko, czym mogę się wspomóc. Do tego praktycznie sama Matilda, no i 3 granaty, z których jeden uratował mi skórę przed tym jego szuraniem, które kończy się insta-killem... Ale to by było na tyle postępów.
Nie powiem, lekka frustracja się wkradła, bo na dodatek nie ma przed nim save i trzeba znów te kilka korytarzy z mobkami przebiec, co dodatkowo nie pomaga w zachowaniu zimnej krwi.
Poważnie zastanawiam się nad zaczęciem do nowa na Normalu itp, a później Hardcore z tymi wszystkimi infinite ammo...

1 minutę temu, nobody napisał:

no to pisałem ci przecież. zacznij lab od nowa i chomikuj shotguna, magnum, herby, oraz prochy. ofkors czerwona roślina da ci czasowy boost do obrony 

Ale brak amunicji tu nie jest problemem, bo z nim i tak nie da się walczyć - ja to widzę tak, że trzeba gnoja przeczekać, aż dostaniemy gifta.