Schranz1985 673 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Doszedłem do G2(kontener), cały czas żydzę naboje, mam juz chyba ze 30 do magnuma i tak się zastanawiam czy nie skończy się jak niemal zawsze u mnie w takich grach ze chomikuje a później nie użyje Oczywiście mowa o hardcore Leonem, nie mam pojęcia na jakim etapie gry jestem i co mnie dalej czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 331 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Jest spora opcja, że wszystko zmarnujesz na ostatnich bossów. Ja do tego momentu tez miałem sporo ammo Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Claire B w końcu pękła na hardcorze z wynikiem 10h. Było chwilami ciężko, ale satysfakcjonująco. Zombie są tu śmiertelnie niebezpieczne. Każdy krok trzeba stawiać powoli i być czujnym. Skubańce lubią chociażby chować się za zewnętrzną stroną drzwi gdy je otwieramy i atakować nas z zaskoczenia od tyłu. Jeden błąd = danger i cenny spray zmarnowany. Amunicji brakuje szczególnie na początku, ale potem jest już lepiej. Pod koniec gry mi zostało pare pocisków, mimo że aż tak dużo przeciwników nie omijałem. Zabiłem choćby wszystkie lickery, bo niejednokrotnie w pomieszczeniu z nimi trzeba było uciekać przed Mr X, więc wpadałem w pułapkę. Zrobiłem też duży błąd z laboratorium, bo zmarnowałem pociski kwasowe na roślinki i te ciągle wstawały (trzeba było podpalającymi wykończyć od razu). Ale tak, to mega oszczędzałem, nie pudłowałem, wielu zombie dobiłem nożem, g3 dostał w oczodoły z pistoletu, czasami granatem zabiłem trzech zombie itp. Na hardcorze bardziej brakowało apteczek - przy zbyt częstym używaniu wynikającym z głupich błędów pod koniec gry można obudzić się z ręką w nocniku. Świetne doświadczenie, jeden z najlepszych survival horrorów w historii. Teraz czas na drugie przejscie najpierw Claire, a potem Leonem, rowniez na hardcorze. Powrotu do normalu nie ma. Nie to samo napiecie i strach. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 169 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Najlepsze są komentarze na gry-online typu "przeszedłem Leonem i wystarczy, bo Claire to to samo". Uśmiech politowania wykwita na twarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Taaa i to pewnie na normalku, nawet nie wie co to survival w re ale moze się pochwalić kolegom że "przeszedł" Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Franz, Ty tak nie kozacz bo jak chcesz platyne to i tak na easy będziesz musiał iść Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Jeszcze z tydzien i przejde sobie clair a i leon b. Alez nie moge sie doczekac dlc. Chyba w zyciu tak na nie nie czekalem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Franz, Ty tak nie kozacz bo jak chcesz platyne to i tak na easy będziesz musiał iść Nie chcę, robię obie kampanie na hardcore sprawdzam bonus tryby i do żyda chyba ze jakaś palma mi odbije.Ale serio najlepsze co ta gra posiada to element nie pewnosci i zagrożenia.1 ink ribbon kilka naboi i nie wiadomo co cię czeka za rogiem.Na normalku to możesz sejvowac co 5 min i pewnie ze 3 razy mogą cię drapać zanim danger wskoczy.No nie widzę grania w tą grę na normal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Najlepiej grać przy wyłączonym ekranie, tylko na słuch. Jakieś hardkory, phi - nie wiecie, co to survival jak macie obraz na ekranie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Tzw Licker mode 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 44 minuty temu, Schranz1985 napisał: Ale serio najlepsze co ta gra posiada to element nie pewnosci i zagrożenia A czego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Dobry bzduras tsesese.G2 zrobiony bez użycia uleczaczy i na 1 użycie cranka(uparlem się) No ok było z 15 podejść ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Jakim cudem spowolnienie chodzenia moze je przyspieszac? Mam na mysli maszowanie L2 podczas wchodzenia po schodach. Dosc czesto tego uzywaja speedrunerzy Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 To jest chyba jedynie efektywne na pc także ten. Ma to bodajże coś wspólnego z tym, że podczas celowania schodki są brane za płaską podłogę i ignoruje się wtedy kilka z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Leon A na hardcore poszło. Ostatni gnój pokonany dwoma nabojami do magnum, dwoma do shotguna, dwoma granatami hukowymi, toną kul do matildy i na koniec prezent zrzucony z sufitu. Było intensywnie. Dziś leci Claire B. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Tyle po premierze i nadal nikt nie narzeka na brak pająków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 To były raptem 3 pomieszczenia. Po ćmie też chyba nikt nie tęskni. Sekcje z kapelutkiem wynagradzają wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Veganie też mocno na plus. Chce pająki to sobie włączam wersje z PSX. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Te roślinozombiaki banalne. Miotacz robi z nich szaszłyki. Nawet jeden do mnie nie podszedł. Trochę zawód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) Dziwne tylko ze przedmioty wyrzucone znikaja. Jakby w 0 byly takie bajki to byloby zabawnie. To taki jedyny minus ode mnie. Poza tym jest swietnie. Dziw bierze, jak to jest dobrze zoptymalizowane. Zostalo mi przejscie bez zagladania do skrzyni, ale to zrobie sobie na srednim w razie bledu i juz powoli czekam na DLC'ki. Chialbym wiecej zagadek i survivalu. Akcja mnie nie interesuje. Edytowane 10 Lutego 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Ogólnie to mam kilka zastrzeżeń do gierki ale i tak jest super.Dodajmy do tego jeszcze scenariusz Claire bonus tryby i pewnie nawet olewając platynę ze 30h pogram a to dobry wynik.Co do poziomu trudności, grubo demonizowany na forumku ot typowy gierkowy hard.Ammo zostalo mi od uja 12 naboi do MAG ponad 200 miotacza Matildy to by mi na 2 przejscie starczylo xD.Granaty noże i chyba z 8 szt prochu różnego rodzaju w skrzyni.Ostatni boss jak dla mnie kpina, nie wiem czy minutę się zeszło.Ending? no taka typowa bieda RE ale trzeba jeszcze Claire zrobić żeby true ending zobaczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 5 godzin temu, milan napisał: A czego? No nie wiem ja tam sporo razy miałem np. obawy szybciej biegać, gdy słyszałem kroki Mr X piętro wyżej, lub w korytarzu obok. O zwykłej obawie zostania dziabniętym przez zombie i zlecenia z fine do danger, co przekładało się na stratę uleczaczy, potrzebnych na bossów, nie wspominając. Co się naskakiwałem przez tych yebańców, to moje xD Mr X + poziom HC robią z tego najlepszy survival horror w serii. To jest mega, że pomimo oddania nam do dyspozycji kamery z RE4 i typowego, "manualnego" gunplayu, ten tytuł w żadnym wypadku nie można określić mianem shootera , jak np. Dead Space 1 i 2. Nawet czaszki z kewlaru zombiaków, mimo, że idiotycznie nienaturalne, nie pozwalają sprowadzić je do zwykłego mięcha armatniego. Capcom udał się mały cud, przywracając najbardziej poniżany typ przeciwnika, do miejsca jakie zajmował w rimejku z 2002. Czacie handlować z takimi Crismon Head w RE2R? Sziiit. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Piekna dluga odpowiedz na pytanie odnosnie napisania nie pewnosci osobno. Nie zyt nosa Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 A, no to przypau Chyba musiałem podzielić się tymi złotymi myślami. Trzeba będzie odstawić w końcu recenzję z obrazkami na 1000k bo samo nie zejdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 To jest tak piękne jak biegam z nierozgrzana lufa mojej broni. Zupełnie jak w '98. Oczywiście prawilnie zakupiłem zawartość Deluxe. Czekam na dodatki także na te płatne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi