milan 7 022 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Leon od lickerów powinien uciekać, ale najlepiej działa magnum i granaty. Claire ma łatwiej, bo nienawidzą zapalających granatów. Slicznie sie smażą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) 24 minuty temu, grzech83 napisał: Panowie, szybkie pytanie, czym najlepiej zabijać lickery (oprócz unikania oczywiście, ale nie zawsze się da)? Wale w niego z shotguna, próbowałem z tego magnum podobnego guna i nic. Ile trzeba na to ustrojstwo naboi zużyć? Podkradnij się blisko i wyceluj centralnie w ich mózg z magnuma lub shotguna z bliska. To ich slaby punkt. Granatnik z podpalającymi nabojami również się dobrze spisuje, bo wystarczą dwa strzały (na hardcorze, nie wiem jak na normalu). Edytowane 11 Lutego 2019 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Leonem to najlepiej mieć przy sobie granaty albo błyskowe albo odłamkowe. Shotgun jest za słaby na nich. Tylko granatnik ale to jako Claire. Cytuj Odnośnik do komentarza
Humulus 820 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 U Leona nieźle spisuje się chemical flamethrower. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Tak tylko mija trochę czasu zanim go zdobędziemy. Do tego momentu w grze jest kilka Lickerow. Spoiler Najgorszy moment jest w korytarzu gdzie w klasyku pojawia się poraz pierwszy. Jak trzeba w Leon B wrócić się tam, żeby zdobyć podnośnik do biblioteki. Bez błyskowych szanse są małe. Można powoli przejść między dwoma Lickerami ale dalej stoją dwa Zombiaki i trzeba od razu wbiec do drzwi. Bankowość wpadną za nami. Bierzemy część i szybko próbujemy wyjść a tam podchodzi bardzo często Mr.X. Od razu trzeba rzucać i spyerdalac. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Obejrzałem sobie dziś I zrobiłem jak te kurczaki w miniaturze. A późniejsze YT zasugerował mi to: Zero wystrzelonych kul i obrażeń. Czas poniżej 2 minut. Daaaamn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 34 minuty temu, Nemesis napisał: Tak tylko mija trochę czasu zanim go zdobędziemy. Do tego momentu w grze jest kilka Lickerow. Ukryj zawartość Najgorszy moment jest w korytarzu gdzie w klasyku pojawia się poraz pierwszy. Jak trzeba w Leon B wrócić się tam, żeby zdobyć podnośnik do biblioteki. Bez błyskowych szanse są małe. Można powoli przejść między dwoma Lickerami ale dalej stoją dwa Zombiaki i trzeba od razu wbiec do drzwi. Bankowość wpadną za nami. Bierzemy część i szybko próbujemy wyjść a tam podchodzi bardzo często Mr.X. Od razu trzeba rzucać i spyerdalac. Wlasnie tam teraz grasuje. Nie wiem, czy to bug czy cus, ale ja tam wchodze po cichu, zblizam sie do lickera i wychodze. Za kazdym razem bestia opuszcza korytarz (zmienia lokalizacje na okolice zbrojowni). Robie to na spokojnie przed "aktywacja" pogoni i w efekcie mam tam pusty korytarz (zombie wlazacy przez okno wczesniej zlikwidowany). Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Ogólnie w paru miejscach można lickery triggerować, na pełnej wbiegając w korytarz i szybko uciec do drzwi, z których się wylazło - za chwilę korytarz powinien być pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 9 godzin temu, Lukas_AT napisał: G1 można łatwo zabić nożem. Ukryj zawartość Ale zdajesz sobie sprawę, że oni cheatują? Tzn. "cheat" to może ciut zbyt mocne słowo, w każdym razie wykorzystują błąd w grze, który sprawia że im więcej fps'ów wyciągasz na swojej platformie, tym większy damage zadajesz nożem. Na konsoli możesz zapomnieć o tak łatwym pokonaniu Birkina, zwłaszcza jeżeli grasz w 30fps'ach na zwykłym ps4 (bo chyba tylko Pro wyświetla grę w 60 klatkach na sekundę), w takim wypadku będziesz musiał namachać się z 4 razy więcej, a do tego czasu William zdąży Cię zabić. Z kolei na PC idzie ustawić do 120 fps'ów i wtedy tniesz bossów tak jak widać na tym filmiku. Dla mnie to zwykłe wykorzystywanie błędów i nie ma nic wspólnego z legitnym speedrunem, równie dobrze mogliby korzystać z glitchy pozwalających przechodzić przez ściany i skracać sobie grę o kilkadziesiąt minut, no ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 No ale speedrunnerzy wiekszosc gier tak wlasnie robia, tzn gliczuja na potege. Takiego np Dark Souls 3 to przebiega sie pol gry "pod mapa". Slabe to jest, ale taka jest rzeczywistosc. Nawet jesli spat(pipi)a noz, to speedrunnerzy i tak beda leciec na starej wersji, albo znajda inny exploit. Jak speedruny to tylko w kategorii glitchless, a najlepiej 100%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Jest kilka wersji speedrunów , na mnie jedyne wrażenie robią te legitne, bo faktycznie pokazują skilla tych graczy, a nie jakieś tanie sztuczki. Trochę podziwiam takiego uhTrance'a, bo kolo pięknie radzi sobie z wymijaniem zombie, ale szkoda że nie potrafi przejść całej gry bez lamienia tym nożem na bossach. Sam próbuję pobić jakiś rekord w stylu glitchless (w ogóle bez korzystania z noża, nawet jako defense-weapon) i przyznam, że na hardcore to jest naprawdę... hardkorowe wyzwanie. Takich speedrunów na YT jest jak na lekarstwo, co tylko dowodzi że nie każdy jest w stanie to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 A z nogami w misce wody ktos robil? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 19 minut temu, milan napisał: A z nogami w misce wody ktos robil? Ciepłej czy zimnej? W ciepłej nie są legitne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Dzisiaj próbowałem z jajami zanurzonymi w gotującej się wodzie i wyszedł mi taki czas Zero glitchy, bez noża. Chyba jestem już w stanie ograniczyć liczbę save'ow do jednego, ale przed G2 na pewno będę musiał zapisać grę, bo dla mnie ten boss to ruletka. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Ja za pierwszym razem, jak grałem przeciw G2 to zabiłem go własnie na farta, samym kontenerem. Biegałem do okola, az wyjdzie na środek i szybko waliłem granatem. Taki bylem głupi, ze sam przy tym ginąłem kilkakrotnie. W końcu zaliczylem. W każdym bądź razie teren nie jest mały, wiec można chociaż uniki stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 mevek walczył z g2 i ginął, cool story bro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 24 minuty temu, MEVEK napisał: Ja za pierwszym razem, jak grałem przeciw G2 to zabiłem go własnie na farta, samym kontenerem. Biegałem do okola, az wyjdzie na środek i szybko waliłem granatem. Taki bylem głupi, ze sam przy tym ginąłem kilkakrotnie. W końcu zaliczylem. W każdym bądź razie teren nie jest mały, wiec można chociaż uniki stosować. No właśnie arena jest mała. Przy G1 możesz się kręcić w kółko i ten baran nigdy cię nie dogoni, u G3 jest jeszcze więcej miejsca, ale G2 ma bardzo wąski teren do uników, a gra jest tak wredna, że jeżeli za dobrze ci idzie (Difficulty Scale) to jeszcze ci dowali np. przyspieszając Birkina albo zwiększając mu wytrzymałość. Mam przed nim save'a, więc na pewno poświęcę jakiś dzień na sam trening, żeby nauczyć się go rozwalać perfekt, inaczej nie ma mowy o dobrym speedrunie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Jakbym widział siebie te kilkanaście lat temu kiedy rozkładałem na części pierwsze oryginał. Piękne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) Duzym problemem jest czas. Im wiecej chcesz zaoszczedzic, tym mniej miejsca w inventory. Cleare mialem latwiej z granatnikiem. Leon to wyzszy poziom. Bez magnuma i noza nie bedzie latwo. Trzymam kciuki. Edytowane 12 Lutego 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) O w mordę, zabrałem się za ostatnią rzecz do platyny - Hunka, no i wymiękłem To jest jakiś ultra hardcore. Straciłem na to pół dnia i chyba sobie odpuszczę. Przesadzony jest końcowy fragment etapu. Brakuje mi apteczki, wtedy może by się udało. Obejrzałem oczywiście speedruny i widzę że tu wszystko zależy od szczęścia w pierwszej połowie etapu żeby mieć środki na końcowe piekło. Udało się, oczywiście na czerwonym zdrowiu i fuksem. Co za emocje Platyna wbita, można odpocząć od gry. A w piątek znowu trzeba grać, hehe. Ciekawe czy dadzą wszystko razem czy tylko kawałek. Edytowane 12 Lutego 2019 przez aux 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ciekawi mnie historia laseczki... Spoiler leżącej na stole w sierocińcu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) No to będziemy tę historię mieć w DLC, już w piątek i to za darmo. Edytowane 12 Lutego 2019 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 4 minuty temu, MEVEK napisał: Ciekawi mnie historia laseczki... Pokaż ukrytą zawartość leżącej na stole w sierocińcu... zdaje sie ze za 3 dni bedziesz mogl nia zagrac i sie przekonac Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 No można nekrofilów zrozumieć jak się na nią patrzy xd Na modach PC już nią latają z karabinami i bazookami i ostrzeliwują po 3 Mr X mówiące miarowo Starrrrrsssss... Fantazja PCgraczy-hakerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 34 minuty temu, Wiolku napisał: No można nekrofilów zrozumieć jak się na nią patrzy xd Na modach PC już nią latają z karabinami i bazookami i ostrzeliwują po 3 Mr X mówiące miarowo Starrrrrsssss... Fantazja PCgraczy-hakerów. Link poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi