aux 3 784 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Sprytnie to wymyślili, niby króciutkie scenariusze, ale jest dużo trudniej niż w trybie Czwarty Ocalały. Nie da rady tego przebiec za pierwszym razem. I znów trzeba mocno kombinować taktycznie. Podoba mi się scenariusz lachona. Utknąłem na parkingu i muszę wykombinować gdzie zaoszczędzić broń i zioło, żeby mieć cokolwiek na koniec tego piekła :) Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Pewnie pytanie retoryczne, ale są w tych scenariuszach jakieś zabawy z kluczowymi itemami i związanym z tym backtrackingiem, czy wszystkie to typowa wariacja w stylu 4th Survivor? Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Nie jest tak ostro. Na pojedyncze siwulce mozna smialo atakowac zwykla amunicja. Kilka strzalow w noge i mozna smialo przebiec kolo nich. Najdalej dotarlem narazie na parking. Nie wiem, co dalej, bo musze konczyc Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) @nobody Nie ma zagadek i wracania, to typowa rzeźnia dla hardcorów Masz tylko zaznaczonego typa który ma kluczyk do drzwi bądź furtki, czyli do kolejnego killrooma. No i po drodze zbierasz fanty z maszyn na cukierki. Wybierasz jeden z kilku, zioło albo ammo, oto jest pytanie Póki co nie jestem w stanie ukończyć żadnego scenariusza :) Granie na wspomaganym nie wchodzi w grę. Najtrudniejszy wydaje się Zapomniany Żołnierz, państwo Veganie niszczą mnie w sekundę. Spróbuję przejść lachona, też jest ciężko ale można liczyć na fuksa pod koniec :) Edytowane 15 Lutego 2019 przez aux 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Trochę szkoda. Chętnie zobaczyłbym "normalne" side story Marvina sprzed zostania rannym, albo Ady, nim spotkała Leona. No ale to już ewidentnie materiał na płatny content. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Hunk to przy tym spacerek. Każdy z trzech scenariuszy jest trudniejszy niż myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Cudeńko.. Jedna ulepszona kula można zabić 2 przeciwników. Czasem trzeba pokombinować żeby sie dobrze ustawili. Warto! Edytowane 16 Lutego 2019 przez MEVEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 pokombinować* Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Jak wam idzie w bonusowym trybie Spoiler Szeryfa? :) U mnie rekord zabitych 39/100. Cisnę to bo chcę trofika. Straszny hardcore, ale może jakoś się uda. Wyjaśniam dla nie grających - czwarty scenariusz Ghost Survivors to ordynarna horda. Odblokowujemy ją za przejście trzech scenariuszy DLC (Kendo, laska, żołnierz). Akcja toczy się na stacji benzynowej z początku gry. Trupy se wchodzą z zaplecza i z ulicy. Niektóre mają plecaki z bronią i ammo. Problem polega na tym że nie ma się gdzie ukryć, cały czas trzeba mieć oczy dookoła głowy. Zbawieniem są typy z butlami na plecach, dobrze trafisz i kilka zombiaków z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Skoro to takie survivale gorsze od Hunka to troche jestem zawiedziony. Nie jara mnie to w ogole. Hunk raz zaliczony i wiecej nieodpalany. Liczylem na cos bardziej w stylu story DLC do Resident Evil 7. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Skończone + No i standardowo filmik ze zmagań (żaden speedrun, takie raczej luźne przechodzonko), w końcu w dobrej jakości O wiele bardziej wolę robić speedruna głównego wątku, chociaż i tutaj bawiłem się całkiem fajnie. 3 godzinki przyjemnego, survivalowego strzelania. Nie powiem, parę razy łapska mi się spociły. Edytowane 15 Lutego 2019 przez Josh 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Skoro to takie survivale gorsze od Hunka to troche jestem zawiedziony. Nie jara mnie to w ogole. Hunk raz zaliczony i wiecej nieodpalany. Liczylem na cos bardziej w stylu story DLC do Resident Evil 7. Story dlc będą na bank płatne, to jest raczej taki gest z ich strony bo gra się ładnie sprzedała.Ja dopiero dziś hunka zagrałem, i mnie zmęczył na tyle że odechciało mi się te dlc masterowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Mam nadzieję. Rzucę każdą kwotą w Capcom, byleby zachowali jakość swoich ostatnich produkcji. W sumie Resident Evil 7 też dostał zarówno story DLC, jak i dodatki do tych trybów survivalowych, gdzie zabijało się wrogów na czas. Jeśli w przypadku dwójki będzie podobnie, to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 lol, te gadżety EA czy inne Ubi już pewnie by sobie wołało za to pieniążki. Meanwhile... 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) 10 godzin temu, MEVEK napisał: Cudeńko.. Jedna ulepszona kula mozna zabic 2 przeciwnikow. Czasen trzeba pokombinowac zeby sie dobrze ustawili. Warto! Szkoda, ze do konca nie poznalem jej historii. Jestem przygnebiony, bo mogloby to juz do konca poprowadzic, a tak watek sie urywa Byc moze jeszcze wrocimy do tego w jakims innym dlc. Bede czekal. Edytowane 16 Lutego 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) 6 godzin temu, Josh napisał: Skończone + Ukryj zawartość No i standardowo filmik ze zmagań (żaden speedrun, takie raczej luźne przechodzonko), w końcu w dobrej jakości O wiele bardziej wolę robić speedruna głównego wątku, chociaż i tutaj bawiłem się całkiem fajnie. 3 godzinki przyjemnego, survivalowego strzelania. Nie powiem, parę razy łapska mi się spociły. Ciezko bylo z trybem "no way out"? Ile podejsc, jak z amunicja? Moze wyskrobiesz kilka porad? Edytowane 16 Lutego 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) 2 godziny temu, MEVEK napisał: Szkoda, ze do konca nie poznalem jej historii. Jestem przygnebiony, bo mogloby to juz do konca poprowadzic, a tak watek sie urywa Byc moze jeszcze wrocimy do tego w jakims innym dlc. Bede czekal. Nie ma żadnego końca, to tylko historyjka na zasadzie "what if...?", a spiknięcie córki burmistrza z Benem to był zapewne tylko pretekst, żeby gracz miał jakiś cel w trakcie jej rozdziału Godzinę temu, MEVEK napisał: Ciezko bylo z trybem "no way out"? Ile podejsc, jak z amunicja? Moze wyskrobiesz kilka porad? Powiem tak: nie jest to jakiś mega hardkor, ale to i tak najtrudniejsza misja z pakietu Ghost Survivors. Pykło za trzecim razem, chociaż już za pierwszym dużo nie brakowało (89 killów). Amunicji do pistoletu masz nieskończoną ilość, z drugiej strony handgun sprawdza się tylko na zwykłe (i to pojedyncze) zombie, więc traktuj go raczej jako ostateczność. Jak będziesz widział zombie z tymi wybuchającymi plecakami to nie zabijaj ich od razu, tylko strzelaj im w nogi - plecak upadnie na ziemię, dzięki czemu będziesz mógł go zdetonować w dogodnym momencie (czyli kiedy zrobi się naprawdę tłoczno), szkoda go marnować na pojedynczego stwora. Przynajmniej jeden strzał z bazooki zostaw sobie na końcówkę, mniej więcej kiedy na liczniku wybije coś koło 80-tki, bo wtedy jest największy bajzel. Miotacz ognia pięknie sprawdza się na większe skupiska. Shotgunem koniecznie ładuj heady. Staraj się nie marnować niebieskich herbów, bo nie ma ich zbyt wiele. Pewnie też kilka razy poginiesz, ale dzięki temu nauczysz się kiedy i z jakich drzwi wyskakują najgorsze maszkary, więc przy każdym kolejnym razie będziesz coraz lepiej przygotowany (wszystko jest oskryptowane). Jak coś jeszcze mądrego mi się przypomni to chętnie się podzielę Chyba całkiem nieźle. Wystarczy na dzisiaj męczenia DLC, czas się kłaść spać Edytowane 16 Lutego 2019 przez Josh 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 169 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Wczoraj odpaliłem pierwszy raz (nie grałem w oryginał - a miałem wtedy psx....). Boże jaka ta gra jest dobra! Wielkie, pozytywne zaskoczenie Już wiem, że spędzę tutaj sporo godzin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) Coś na co czekałem od premiery, RagnaRox - jeden z najlepszych growych felietonistów na YT - wrzucił niemal godzinny, świetny materiał traktujący o tym, dlaczego Remake 2 jest tak kur.ewsko dobrą grą, szczególnie w kontekście designu i gameplayu. Polecam obejrzeć również inne materiały tego autora. Edytowane 16 Lutego 2019 przez smoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 @MEVEK coś dla Ciebie 18+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Niedługo to będzie pedofilia w tej grze jak moderzy dobiorą się do Sherry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Poczekajcie aż Mr.X zacznie Was gonić z pindolem na wierzchu, dopiero będziecie uciekać 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Na pleyu mogę sie tylko obejść smakiem 1 godzinę temu, tukan napisał: @MEVEK coś dla Ciebie 18+ Ukryj zawartość Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) Nie wiem czy już sie to przewinęło, ale spójrzcie na mod z Reginą. Można tylko pomażyć jak Dino Crisis by wygladał Edytowane 16 Lutego 2019 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 3 godziny temu, tukan napisał: @MEVEK coś dla Ciebie 18+ Ukryj zawartość I to ja rozumiem, jakby dali coś takiego jako unlockable za przejście na S+... Sam bym wtedy machnął kolejne przejście i na pewno nie byłby to speedrun 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi