Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję zrobić osobny dział resident evil, może połączyć to  z evil  within.

Można by wtedy wydzielić tematy o  speedrunach, które pomimo niesamowitości, trochę nie pasują do oglnego tematu o grze.

Oczywiście byłby też temat o tym czy chris to zenujacy pijaczyna czy może Piers. Nie mowiąc o temacie wojence czy re2r to klapa 6/20 czy gra wybitna ( wiadomo że wybitna).

Powaznie @Colin @Square

• Plusik 2
Opublikowano

Jestem jak najbardziej za takim pomysłem. RE to na tyle rozbudowana seria, z taką ilością odsłon i wątków o których można rozmawiać, że zasługuje na własny dział. 

Opublikowano

Wyrywać chwasty? Bez przesady :yao:  już mówiłem, że każdy ma prawo do swojego zdania i nie każdemu musi się ta gra podobać. Grunt tylko, żeby umieć to dobrze uzasadnić, a nie wymyślać na siłę minusy. Jakby nie patrzeć to mi też nie wszystko tutaj zagrało.

Opublikowano

Jak będziesz miał około 10k przy G3, to znaczy, że jesteś bezpieczny. Samo laboratorium jest diabelnie krótkie, kiedy znamy kody i nie musimy robić dwa razy kółka. Kanały to w zasadzie jedna lokacja po dwa pionki.

Opublikowano
Godzinę temu, Bartolinsky napisał:

Nawet lepiej

Jakby ktoś się zastanawiał czy Nemesis może chodzić po ścianie to niech przewinie do miejsca gdzie jest Licker :D Zapewne po suficie też będzie śmigał.

Opublikowano
5 godzin temu, Nyu napisał:

Jak będziesz miał około 10k przy G3, to znaczy, że jesteś bezpieczny. Samo laboratorium jest diabelnie krótkie, kiedy znamy kody i nie musimy robić dwa razy kółka. Kanały to w zasadzie jedna lokacja po dwa pionki.

6066 na początku kanałów - powinno być ok :notbad:

Opublikowano

11217 przed walką z G4:

ps94sDL.jpg

O9LWKZc.jpg

JXtlO8j.jpg

dBtPECr.jpg

:obama:

Spokojnie ponad ~1,5k kroków zmarnowałem (jakieś tam błądzenie czy zbyt częste krążenie przy zapisie). Miałem problem z arsenałem, bo podstawowy gun oraz nieulepszony granatnik to nie jest najlepsze combo na G3/G4.

Opublikowano
No, to chyba zrobiłem wszystko co tylko się dało w tej grze.

Czas ogólny

9t6GZFu.jpg

Speedrun w każdym scenariuszu, na każdym poziomie trudności

GbY3Pyi.jpg

Wszystkie czelendże

nzwR0NP.jpg

No way out poniżej 60 strzałów z pistoletu

Da89byU.jpg

Od razu też odblokowały się wszystkie grafiki koncepcyjne. Niektóre wyglądają zaje'biście, a inne zdradzają jakie rarytasy zostały wcięte z gry (np. nowe lokacje). Co ciekawsze wrzucam w spoiler, żeby nie zajmować pół strony

IGUSIek.jpg

dTwEzqm.jpg

4SxYjKR.jpg

Smx65CT.jpg

YzN6NqH.jpg

MPtDoCa.jpg

0kLbrso.jpg

33cnu2F.jpg

7ku84g1.jpg

True fan Residenta. Prawdopodobnie nigdy tego nie osiągnę . A te grafiki co wrzuciłeś są mega. Widać, że jeszcze gierka miała sporo potencjału do wyciągnięcia.l

Wytapane z HTC U11

Opublikowano

Ta ostatnia lokacja mnie najbardziej ciekawi. Powrót w góry Arklay? Nie zdziwiłbym się jakby planowali jakieś małe cameo rezydencji Spencera (a raczej jej zgliszczy). Kto wie, może w RE3 remake wykorzystają tę miejscówkę? 

Opublikowano (edytowane)

Mają solidną bazę pod Re3. W ogóle to motyw czasowy tj Claire kiedy odbiera telefon od Ironsa i pokazanie co się działo z Sherry to była świetna zagrywka. Lubię takie powroty z cyklu "Co się działo wcześniej" i fajnie żeby to było kontyunowane może nawet trochę w większym stopniu jak np. to co wspomniałeś o rezydencji Spencera. W sensie taki typowy flashback.

Edytowane przez MarJanOS
Opublikowano

Taaa, może RE3 zacznie się w taki sposób: cut-scenka przedstawiająca dramatyczną ucieczkę przed Nemesisem zakończoną schwytaniem przez niego Jill. Gromki ryk "STARS!!" i wysunięcie macki. W tym momencie zbliżenie kamery na przerażoną twarz Jill, stopklatka i głos panny Valentine: " Tak, to właśnie ja. No cóż, pewnie zastanawiacie się jak znalazłam się w tej sytuacji. Cofnijmy się w czasie o kilka godzin". Załącza się efekt starej kasety VHS, błyskawiczne cofnięcie w czasie, na ekranie pojawia się wielki napis RESIDENT EVIL 3: NEMESIS i zaczyna się właściwa przygoda. Brzmi nieźle :kaz: 

• Plusik 1
Opublikowano

O nie, żadnego gadania do "widza". :sick: Zresztą wiadomo, że dla dobra suspensu, jego wejście będzie niespodzianką, niezależnie, czy poprzedzone cut scenką, czy nie. Mr X podnoszący jedną ręką wrak śmigłowca, przed naszą twarzą i od razu przestepujacy do pościgu, był mega wejściem. Zabawnie będzie oglądać reakcje świeżaków, mających za sobą  najwyżej remake RE2, na biegającego i używającem RL/miniguna nowego Mr X ;]

Opublikowano

Oj będzie panika. Nigdy nie zapomnę mojego pierwszego spotkania z Nemesisem, kiedy miałem jakieś 9 lat na karku. Przez kilka następnych tygodni miałem koszmary, ale grało się dalej :xboss:

mmhaUqf.jpg

CHCĘ

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Josh napisał:

Taaa, może RE3 zacznie się w taki sposób: cut-scenka przedstawiająca dramatyczną ucieczkę przed Nemesisem zakończoną schwytaniem przez niego Jill. Gromki ryk "STARS!!" i wysunięcie macki. W tym momencie zbliżenie kamery na przerażoną twarz Jill, stopklatka i głos panny Valentine: " Tak, to właśnie ja. No cóż, pewnie zastanawiacie się jak znalazłam się w tej sytuacji. Cofnijmy się w czasie o kilka godzin". Załącza się efekt starej kasety VHS, błyskawiczne cofnięcie w czasie, na ekranie pojawia się wielki napis RESIDENT EVIL 3: NEMESIS i zaczyna się właściwa przygoda. Brzmi nieźle :kaz: 

Co do Nemesisa 

Mają ludzie wyobraźnię  . Hype na Re3 jest mega ;)

Edytowane przez MarJanOS
  • Plusik 1
Opublikowano

Gardzę tymi wszystkimi modami, nastepna rzecz która powinna miec swój temat w osobnym dziale RE.

Wielcy artysci zmieniają stroje postaciom,tfu. Goniłbym po sądach.

Może jak są tacy zayebisci to jednak spotkają się i zrobią fanowską grę w uniwersum, moze zostaną wymienieni w napisach re3 remake.

• WTF 2
  • Minusik 1