Patricko 1 404 Opublikowano 7 kwietnia 2019 Opublikowano 7 kwietnia 2019 Na Xboxie można kupować cheaty za realną kasę... Ja (pipi)ie do czego to doszło. 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 7 kwietnia 2019 Opublikowano 7 kwietnia 2019 (edytowane) Daliby w końcu jakiś raid mode, a nie płatne czity i dlc. Nie wiem jak można nie ukończyć gry z drugim scenariuszem, żeby potem kupować wszystkie tryby za ril kesz. Edytowane 7 kwietnia 2019 przez Faka 1 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Oficjalny soundtrack '98 vinyl preorder LRG. W sprzedaży tylko jeden dzień.https://www.limitedrungames.com/collections/record-store-day/products/resident-evil-2-soundtrack-vinyl-preorder?variant=14194248155189 1 Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Cyk, kupione. 22$ wysyłki. Złodzieje..! Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 (edytowane) 1 minutę temu, Siara_iwj napisał: Cyk, kupione. 22$ wysyłki. Złodzieje..! Pewnie inny rodzaj paczki bo gry ślą za 15. Plus, że masz śledzenie przesyłki i olbrzymią szansę na brak kosztów celnych. Edytowane 13 kwietnia 2019 przez giger_andrus Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 (edytowane) 14 minut temu, giger_andrus napisał: Pewnie inny rodzaj paczki bo gry ślą za 15. Plus, że masz śledzenie przesyłki i olbrzymią szansę na brak kosztów celnych. A to niby jak śledzenie przesyłki ma wpływać na decyzję celników? VAT+swoje opłaty celne mogą do(pipi)ać już od 40 Euro ale wątpię aby komuś chciało się przypierdalać do paczki za 55$ (jakby ktoś nie wiedział taka paczka to na ogół płaski kwadrat o wymiarach 35 x 35). edit: mi ostatnio typ z Xasthura wysłał płytę za 20$ listem ekonomicznym... Edytowane 13 kwietnia 2019 przez ornit Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 5 minut temu, ornit napisał: A to niby jak śledzenie przesyłki ma wpływać na decyzję celników? VAT+swoje opłaty celne mogą do(pipi)ać już od 40 Euro ale wątpię aby komuś chciało się przypierdalać do paczki za 55$ (jakby ktoś nie wiedział taka paczka to na ogół płaski kwadrat o wymiarach 35 x 35). edit: mi ostatnio typ z Xasthura wysłał płytę za 20$ listem ekonomicznym... Te dwie rzeczy nie mają związku. Wymieniłem je jako plusy. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Ok, sorry nie zrozumiałem Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 13 kwietnia 2019 Opublikowano 13 kwietnia 2019 W tej cenie wysyłki są już wszelkie koszty celne, tak więc jeżeli dodatkowo coś naliczą na poczcie to wtedy trzeba pisać do LRG i będą zwracać. 1 1 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 15 godzin temu, Square napisał: W tej cenie wysyłki są już wszelkie koszty celne, tak więc jeżeli dodatkowo coś naliczą na poczcie to wtedy trzeba pisać do LRG i będą zwracać. W życiu większej bzdury nie czytałem! Zamawiałeś kiedyś coś z zagranicy i miałeś do czynienia z urzędem celnym? A może jeśli urząd celny nie przyczepi się do "kosztów celnych uwzględnionych w cenie wysyłki" to może sklep powinien ci je zwrócić? PS Jeśli się mylę to przeproszę. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 No to przepraszaj, bo zamawiałem limitowaną kolekcjonerkę Nex Machina z LRG i na poczcie dowalili mi 90 PLN VAT. Dobry użytkownik na forum wspomniał, żeby pisać do LRG co też uczyniłem i dostałem od nich zwrot poniesionych kosztów, bo wg nich już je pokryłem płacąc za wysyłkę (taką mają umowę z przewoźnikiem). Możesz się doczepiać, że nie opisałem dokładnie sprawy, ale dla klienta końcowego jest jasne: dolicza koszty odprawy --> pisz do LRG o zwrot. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 (edytowane) Ale poczta ci dowaliła czy urząd celny? Poka skan dokumentu. I za co ci dowalili 90 zł VATu? Ile zapłaciłeś za towar+wysyłka? Edytowane 14 kwietnia 2019 przez ornit Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Jak chcesz być dokładny to pocztowy urząd celny Opłatę ponosiłem przy okienku jak chciałem odebrać paczkę. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 (edytowane) Dobra nie będę drążył i jeśli to prawda to przepraszam choć nadal wydaje mi się to wszystko bardzo dziwne bo pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją żeby sklep pokrywał koszta celne Edytowane 14 kwietnia 2019 przez ornit Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Poczty i firmy kurierskie czasem dowalają swoje "opłaty administracyjne" za to, że załatwiają łatwe połączenie odbiorca - urząd celny, udostępniają druki do zapłaty, itp. W tym przypadku mogło to zadziałać, nawet kiedy opłaty celne wyniosły 0, to system dalej naliczył te dodatkowe koszta. Wygrałem raz z FedExem, kiedy mi coś takiego wywinęli pisząc, że nigdy nie podpisywałem z nimi umowy na świadczenie takich usług i jak chcą brać kasę to niech idą do nadawcy, bo to on jest ich klientem, nie ja. Oczywiście cło i podatki zapłaciłem bez gadania, tylko te ich wewnętrzne opłaty mi nie spasowały. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Możecie kontynuować w tym temacie. Cytuj
Popi 92 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 Tak się zastanawiam, kiedy DLC i czy w ogóle będzie czy gra już sczezła całkiem? RE7 o tej porze miał już o wiele więcej kontentu. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 E3 za moment, ale ja bym już nie liczył na dodatkową fabularną zawartość. Prędzej zobaczymy teaser trójki 1 Cytuj
Lukas_AT 1 187 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 (edytowane) Tak sobie w ten weekend grałem z infinite ammo z minigunem, dochodzę do laboratorium, a tam w pierwszym pokoju po lewej (w tym na przeciwko recepcji) leży shotgun. Nie wziąłem go oczywiście w komisariacie to gra chciała mi dać drugą szansę. Edytowane 3 czerwca 2019 przez Lukas_AT Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 7 godzin temu, Popi napisał: Tak się zastanawiam, kiedy DLC i czy w ogóle będzie czy gra już sczezła całkiem? RE7 o tej porze miał już o wiele więcej kontentu. Szkoda, że zapomniałeś dodać, że cały dodatkowy kontent do RE7 był płatny, a tu masz wszystko za free (nie licząc jakichś śmieci typu nowe wdzianka). Szczerze? Gra i tak jest obładowana zawartością, więc może lepiej niech teraz cała flota idzie w produkcję RE3 remake. Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 Dokładnie - to RE2, więc na żadne DLC nie czekałem, bo znam całość z przeszłości, a tu dostałem jej nową wersję i wystarczy. Niech się skupią na trójce, bo tu jest wystarczająco zayebiście. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Josh napisał: Szkoda, że zapomniałeś dodać, że cały dodatkowy kontent do RE7 był płatny, a tu masz wszystko za free (nie licząc jakichś śmieci typu nowe wdzianka). I nie licząc muzyki, którą wycięto - i nie licząc broni z inf ammo, które upchnęli w irracjonalnych time trialach by wypchnąć to do DLC. No pomnik bym im postawił, tacy wspaniałomyślni w tym Capcom! Szczerze? Gra i tak jest obładowana zawartością Edytowane 3 czerwca 2019 przez Berion 1 7 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Zapomnijcie o dodatkach raczej. Chociaż do RE7 dodatki ujawniono dopiero na E3, przynajmniej te dwa ostatnie. RE2 ma trochę zawartości i nie ma się co tutaj bulwersować. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Bulwersuję się bo nie ma tego co prawilny RE2. Słowo remake zobowiązuje. Szkoda że nowsze generacje "graczy" tego nie są w stanie pojąć i cieszą się z każdego gówna, które im łaskawie wydawca wydzieli, nie rozumiejąc przy tym magicznego pojęcia: klient. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi