LiŚciu 1 330 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 (edytowane) @Pupcio Ty to masz mocno nasrane w głowie... Powtorze jeszcze raz: Wg mnie tipy typu strzelaj w nogi i uciekaj oraz speedruny nie pasują do Residenta. Mogę mieć swoje zdanie?? Czy Wasze podjarki speedrunami są jedyne słuszne w całej galaktyce? kiedys miałem inne zdanie, to prawda, nawet raz słowa uznania poszły do @Josh w tym temacie. Teraz uważam inaczej. Mogę czy nie? Edytowane 10 stycznia 2020 przez ListuniO 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 13 minut temu, ListuniO napisał: @Pupcio Ty to masz mocno nasrane w głowie... Powtorze jeszcze raz: Wg mnie tipy typu strzelaj w nogi i uciekaj oraz speedruny nie pasują do Residenta. Mogę mieć swoje zdanie?? Czy Wasze podjarki speedrunami są jedyne słuszne w całej galaktyce? kiedys miałem inne zdanie, to prawda, nawet raz słowa uznania poszły do @Josh w tym temacie. Teraz uważam inaczej. Mogę czy nie? Strzelanie w noge i uciekanie jak najbardziej pasuje do survivalu - jak masz mało ammo i nie wiesz co Cie czeka za następnymi drzwiami to chyba logiczne ze nie mozesz kretynsko wy(pipi) sie z tego co masz dla klimatu (xD). Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Jasne ale robienie z tego podstaw gry jak wcześniej znawcy doradzali to popadanie ze skrajności w skrajność. Przecież kuzwa nie mam 100 % zabitych przeciwników przy każdym przejściu. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 22 minuty temu, ListuniO napisał: kiedys miałem inne zdanie, to prawda, nawet raz słowa uznania poszły do @Josh w tym temacie. Teraz uważam inaczej. Mogę czy nie? Według mnie znacznie lepiej jak w temacie coś się dzieje, niż kiedy wszyscy głaskają się po jajkach. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 1 minutę temu, giger_andrus napisał: Według mnie znacznie lepiej jak w temacie coś się dzieje, niż kiedy wszyscy głaskają się po jajkach. Czyli jazda na forum żeby nie było nudno ? To tylko pokazuje Wasza sile argumentów 1 Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 3 minuty temu, ListuniO napisał: Czyli jazda na forum żeby nie było nudno ? To tylko pokazuje Wasza sile argumentów Typie, wyzywasz ludzi od osłów i opowiadasz o siurkach co mama naciąga. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 3 minuty temu, ListuniO napisał: Czyli jazda na forum żeby nie było nudno ? To tylko pokazuje Wasza sile argumentów Nie zrozumiałeś, to zdanie miało raczej Cię pokrzepić. Wszystkie argumenty masz na poprzedniej stronie. Mało kto się spodziewał jak dziwne / śmieszne rzeczy mogą człowiekowi zabierać klimat z gry. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 (edytowane) @Bartolinskyja się tylko broniłem, skutecznie bo zapamiętałeś ...Typie @giger_andrusile ludzi tyle powodów Peace! Edytowane 10 stycznia 2020 przez ListuniO Cytuj
Nyu 772 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Posiadanie własnego zdania jest spoko... ALE: 1. Jeśli nikomu nic nie nakazujesz i nie obrażasz (wyjątek - DMC trzeba przejść kilka razy xD) 2. Rozumiesz, że ktoś też może się z Twoim nie zgadzać, bo ma swoje i nie obrażasz od osłów jak ktoś wyraża, że Twoje zdanie to jego zdaniem głupota NO ALE NAJWIĘKSZY RAK GIER TO GRANIE SAMYM PISTOLETEM W DOOMA, PRZECIEŻ TO OBDZIERA GRĘ Z KLIMATU I SENSU XDDDDD ok, boomer Cytuj
kiseki 766 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 - forumowicz pyta o tipy bo dopiero zaczął grać, zasobów mało i w ogóle dla niektórych RE2 może mieć wysoki próg wejścia. - inni piszą, że jeżeli chce oszczędzać na początku amo, może strzelić w głowę albo w nogi i ominąć zombiaka. - wpada Listunio i robi raban, że jak tak! Brak klimatu! Chańba! Chcą strzelać po nogach CAŁĄ grę! I zaczyna cisnąć ze speedrunów, ot tak, z dupy. - przez 2 strony nikt nie wie co on gada. - Listunio pisze, że w sumie on też tak robi, ogłusza, nie wybija wszystkich przeciwników i żeby inni nie wpadali w skrajności w swoich komentarzach. - ¯\_(ツ)_/¯ 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 14 minut temu, Nyu napisał: Posiadanie własnego zdania jest spoko... ALE: 1. Jeśli nikomu nic nie nakazujesz i nie obrażasz (wyjątek - DMC trzeba przejść kilka razy xD) 2. Rozumiesz, że ktoś też może się z Twoim nie zgadzać, bo ma swoje i nie obrażasz od osłów jak ktoś wyraża, że Twoje zdanie to jego zdaniem głupota NO ALE NAJWIĘKSZY RAK GIER TO GRANIE SAMYM PISTOLETEM W DOOMA, PRZECIEŻ TO OBDZIERA GRĘ Z KLIMATU I SENSU XDDDDD ok, boomer Chłopaku - nie będe się tłumaczył Tobie z tego co pisze do ludzi którzy sie napieli na to że wyraziłem swoje zdanie. Poczytaj kilka postów może złapiesz kontekst. Graj sobie w DOOM-a nawet wykałaczką albo w Mario idąc w lewo. Rozumiem że ok. boomer to ten nowy "popularny" tekst ze slangu młodzieży? (musiałem zaczerpnąc info na google) Good Job Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 3 godziny temu, Berion napisał: I ja się z @ListuniO zgadzam. Ta gra jest 'broken by design' z takimi tytanowymi zombie. Mechanika tak jest ustawiona by ładować w kopyta i ewentualnie dobijać nożem, a najlepiej uciekać/omijać, zamiast tak dobrać ilość pozyskiwanej amunicji, aby headshot(y)=zgon nie było(y) problemem. A speedruny to patologia. W każdej grze... Odezwał się cziter na haxach Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 2 minuty temu, kiseki napisał: - forumowicz pyta o tipy bo dopiero zaczął grać, zasobów mało i w ogóle dla niektórych RE2 może mieć wysoki próg wejścia. - inni piszą, że jeżeli chce oszczędzać na początku amo, może strzelić w głowę albo w nogi i ominąć zombiaka. - wpada Listunio i robi raban, że jak tak! Brak klimatu! Chańba! Chcą strzelać po nogach CAŁĄ grę! I zaczyna cisnąć ze speedrunów, ot tak, z dupy. - przez 2 strony nikt nie wie co on gada. - Listunio pisze, że w sumie on też tak robi, ogłusza, nie wybija wszystkich przeciwników i żeby inni nie wpadali w skrajności w swoich komentarzach. - ¯\_(ツ)_/¯ - ListuniO pisze: "Takie patenty typu strzel w nogi i wymiń, czy strzel w głowe i jak oszołomisz to uciekaj odzierają gre z charakteru. Tak samo speed runy to jedną z największych bzdur które ludzie robią grająć w Residenta. " - nagle wizjonerzy znający wszystko i wszystkich dostają bólu tyłka i się zaczyna - story so far. Cytuj
Nyu 772 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 2 minuty temu, ListuniO napisał: Chłopaku - nie będe się tłumaczył Tobie z tego co pisze do ludzi którzy sie napieli na to że wyraziłem swoje zdanie. Poczytaj kilka postów może złapiesz kontekst. Graj sobie w DOOM-a nawet wykałaczką albo w Mario idąc w lewo. Rozumiem że ok. boomer to ten nowy "popularny" tekst ze slangu młodzieży? (musiałem zaczerpnąc info na google) Good Job "Chłopaku" - piękne zagranie mające pokazać gdzie jest moje miejsce, a gdzie Twoje Kontekst to chyba ktoś inny tu musi złapać (apropo słowa boomer). Atakujesz czyiś sposób grania, w dodatku nie odjechany, tylko speedrunowanie, które jest z gejmingiem od jego początków, to licz się ze słowami krytyki. I to odnośnie strzału w kolano, co nawet nie jest jakąś sensowną radą, bo to oczywiste, że się strzela w łby i kolana. To nie porada nakazująca robić cokolwiek niezgodnego z grą czy spłaszczająca doznania. Cytuj
aph 155 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 2 godziny temu, ListuniO napisał: Wg mnie tipy typu strzelaj w nogi i uciekaj oraz speedruny nie pasują do Residenta. Mogę mieć swoje zdanie?? Możesz, ale argumenty nie są po Twojej stronie. - RNG headshoty, czytaj idealny sposób na marnowanie ammo, no chyba że stoisz w miejscu cały czas, - możliwość natychmiastowego podniesienia przedmiotu, gdy zombie są obok ( jeśli gra miałaby premiować Twój styl gry, to powinno być jak w Days Gone, czytaj - ustawić się pod kątem, przytrzymaj przycisk przez kilka sekund, i animacja podnoszenia, wiadomix w każdej chwili proces może przerwać atak zombie) - lub nawet taki drobiazg, że atakując gracza od tyłu,zombie powoduje krótszą animację. Tak ta gra wygląda, karze czyściciela pokoi, a nie biegacza. Ehh, gdyby twórcy dali skradanie, zmuszali do wymanewrowywania zombie itp. to pewnie mniej by to się rzucało w oczy. Ale jest jak jest. BTW, gra ma sporo innych wad ( co za debil wymyślił, że muszę zawsze zatwierdzać podniesienie przedmiotu, nawet jak mam 3/4 ekwipunku puste), prostackie boss fighty na jeden schemat, kuriozalną kreację postaci damskich, itp. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Dla mnie najwieksza wada jest taka ze scenariusze A i B sie za duzo na siebie nachodza i te same czynnosci wykonujemy najpierw jedna a pozniej druga postacia. Cytuj
aph 155 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Scenariusze A też na siebie nachodzą, sporo rzeczy się powtarza. Przykro pisać, ale Leon A i większość gry widziałeś. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Fajnie sie was czyta chlopaki, prosze kontynuujcie Tylko nie ponaciągajcie se siurakow bo mama Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 (edytowane) Ja chyba swoim postem zacząłem ten temacik, bo w początkowej godzinie nie spodziewałem się takiego wyzwania. W sensie, że tyle ammo w łeb idzie. Czy jeśli strzelałbym w nogi, to klimat gry uleci? No nie wiem, zabić i tak wszystkich nie zabije. A co jest złego w tym, że jest taktyka pomagająca ogólnie przetrwać w grze survival-horror? Co do speedrunów to jaki tu jest znów problem? Jak ktoś opyerdolil grę od A do Z, zna na pamięć i przechodzenie na czas przedłuża mu rozrywkę i sprawia radość/satysfakcje to jak ku.rwa można się tego czepiać?? Przecież nikt nie każe tego ani robić ani oglądać. A generalnie to wyebane jaja sprzedałem konsole i na tej początkowej godzinie z re2 pozostałem Edytowane 10 stycznia 2020 przez drozdu7 1 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Mam platynke i w sumie nie wiem o co ta drama z tymi strzalami w leb. Za drugim razem z tego co pamietam zawsze arbuz peka. Po nogach jedynie lecialem z maszynowego na ktorejs tam czasowce ostatniej bo inaczej sie nie dalo Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 (edytowane) @kanabisz tego co mowili speedrunnerzy to czynniki jakie wplywaja na wytrzymalosc glow to ile ammo mamy podniesione przez cala gre, ile wczesniej zabilismy itp itd pytanie z innej beczki: znalazl juz ktos jills letter? (nie mowic gdzie. jestem tylko ciekaw czy juz to dodali to sobie znowu przejde :D) Edytowane 11 stycznia 2020 przez Gattz Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 6 minut temu, Gattz napisał: pytanie z innej beczki: znalazl juz ktos jills letter? (nie mowic gdzie. jestem tylko ciekaw czy juz to dodali to sobie znowu przejde :D) Już od dawna jest ten list w lokacji, którą wysłałem Mevkowi na PW. 1 1 1 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 Takie szybkie pytanko: czy da się zdobyć klucz kier przed zjazdem do Nest? Tylko bez spoilerów poproszę, bo gram pierwszy raz (Leonem) Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 16 godzin temu, kanabis napisał: Mam platynke i w sumie nie wiem o co ta drama z tymi strzalami w leb. Za drugim razem z tego co pamietam zawsze arbuz peka. Przecież te pancerne zombiaki z zeszłorocznego RE2 to i 6 headshotów potrafią przyjąć - też mi średnio odpowiada takie rozwiązanie, no ale trzeba było jakoś zrównoważyć potęgę gracza, któremu wreszcie dano możliwość przycelowania w czerep - niby rozumiem, ale i tak mi się to niezbyt podoba. Co do bzdur Listunio to sprawa jest tego typu, że w takich Residentach taktyka strzel w kolano, omiń, tudzież daj się ugryźć i odepchnij, przewracając przy tym kilku innych, to od zawsze norma i jedno z prawideł serii - nie wiem, co tu jest "odzierającego z klimatu". Tak się w ten tytuł gra i to zwyczajnie go przechodząc, nie myśląc nawet o speedrunach. Skoro przeciwnik jest wytrzymały ponad normę, a ja mam 10 naboi w inventory to chyba wiadomo, że nie ma szans na otwartą walkę i trzeba kombinować. Co innego, gdyby była to bardziej rozbudowana gra, gdzie miałbyś opcję jakiegoś craftingu, ostrzenia nogi od stołu, ukrywania się i atakowania z zaskoczenia - wtedy można było by mieć pretensje o spłycanie rozgrywki takimi patentami, ale w tak ograniczonej formule, jaką serwuje nam Resident Evil nie widzę innych opcji, więc nie ma mowy o "odzieraniu z klimatu". Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 3 godziny temu, Wredny napisał: Przecież te pancerne zombiaki z zeszłorocznego RE2 to i 6 headshotów potrafią przyjąć - też mi średnio odpowiada takie rozwiązanie, no ale trzeba było jakoś zrównoważyć potęgę gracza, któremu wreszcie dano możliwość przycelowania w czerep - niby rozumiem, ale i tak mi się to niezbyt podoba. Co do bzdur Listunio to sprawa jest tego typu, że w takich Residentach taktyka strzel w kolano, omiń, tudzież daj się ugryźć i odepchnij, przewracając przy tym kilku innych, to od zawsze norma i jedno z prawideł serii - nie wiem, co tu jest "odzierającego z klimatu". Tak się w ten tytuł gra i to zwyczajnie go przechodząc, nie myśląc nawet o speedrunach. Skoro przeciwnik jest wytrzymały ponad normę, a ja mam 10 naboi w inventory to chyba wiadomo, że nie ma szans na otwartą walkę i trzeba kombinować. Co innego, gdyby była to bardziej rozbudowana gra, gdzie miałbyś opcję jakiegoś craftingu, ostrzenia nogi od stołu, ukrywania się i atakowania z zaskoczenia - wtedy można było by mieć pretensje o spłycanie rozgrywki takimi patentami, ale w tak ograniczonej formule, jaką serwuje nam Resident Evil nie widzę innych opcji, więc nie ma mowy o "odzieraniu z klimatu". Nie wiem czy czytałeś od początku tej dyskusji (ale chyba tak bo kilka minusów zapodałeś) bo uważam że co innego gdy grasz w Residenta i patenty typu strzel w kolano czy odepchnij przeciwnika sam wypracowujesz, sam do nich dochodzisz i znajdujesz samemu rozwiązania odpowiednie do danej sytuacji bo chcesz przetrwać w grze typu Survival Horror a co innego gdy zaczynasz grać w gre i dostajesz porady na forum jak "kombinować'. Możesz przeczytać moje pierwsze zdanie w którym napisałem że takie patenty! odzierają gre z klimatu. Wiem że ta gra ma taką a nie inną mechanike - znam te gry. Sam przecież nie raz musze uciekać, kombinować. Zaczeło się od tego że jakiś typ napisał że dostaje lanie na easy i dostał serie protipów jak "kombinować" od znawców świata gier. A dalej to już poszły bóle tyłka w które niestety dałem się wciągnąć. Co do speedrunowania to zdania nie zmienie - żyłowanie wyników czasowych jest dobre do samochodówek. A kto sobie speedrun robi to jego sprawa, czas i pieniądze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi