Bartolinsky 1 776 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 (edytowane) 24 minuty temu, YETI napisał: Dla pewności, klucze które już się nie przydadzą, są oznaczone czerwonym "ptaszkiem". Tak. Edytowane 21 stycznia 2020 przez Bartolinsky Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 Pytanie odnośnie dużego maderfakera który za mną chodzi. Tak już bedzie do końca czy jakiś fragment tylko, bo nie wiem czy moja psychika jest w stanie go wytrzymać. 2 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 Kolo będzie się pojawiał do końca gry, ale tylko momentami. Bez obaw, to nie Nemesis, ludzie mocno przesadzają narzekając na długość i częstotliwość spotkań z nim. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 Irytujący facet, grałem tylko w re4. Tataj klimat jest gęściutki i w nocy ten typ za plecami potrafi wrzucić ciary. Na słuchawkach robi mocno. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 Na początku faktycznie typek robil klimat, pozniej mnie juz tylko irytował. 1 Cytuj
warblade5 3 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 W dniu 20.01.2020 o 13:28, Dr.Czekolada napisał: No list jill i demo z rykiem nemesis. Przeszedłem Residenta Leonem i Claire jakies 3 miesiace temu , ten list od Jill zeby zdobyc to musze od nowa grac (jest gdzies na poczatku czy jak )? Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, warblade5 napisał: Przeszedłem Residenta Leonem i Claire jakies 3 miesiace temu , ten list od Jill zeby zdobyc to musze od nowa grac (jest gdzies na poczatku czy jak )? Jest w sklepie Kenzo w scenariuszu jak grasz Leonem. Edytowane 25 stycznia 2020 przez Plugawy 1 Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 12 lutego 2020 Opublikowano 12 lutego 2020 W którym momencie będzie ostatnia szansa wrócić się na posterunek. Obecnie jestem w kanałach i właśnie odkryłem windę na posterunek Cytuj
Pupcio 18 428 Opublikowano 12 lutego 2020 Opublikowano 12 lutego 2020 Jak Spoiler Uratujesz Ade to masz ostatnia szansę żeby zawrócić 1 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 lutego 2020 Opublikowano 12 lutego 2020 Jak wsiądziesz od wagonu to już nie wrócisz. W laboratorium też jest jeden tzw. "point of no return". Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 22 lutego 2020 Autor Opublikowano 22 lutego 2020 (edytowane) Myślicie, że dzisiaj dam radę skończyć grę jeśli otwarłem przejście na posterunek, rozwiązłem zagadkę ze zdjęciami, mam miotacz ognia i wpadło mi osiągnięcie za otwarcie wszystkich sejfów ? Edytowane 22 lutego 2020 przez chris85 Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Zależy ile masz czasu na granie, około 3-4 godziny i zobaczysz napisy końcowe. Pytanie też, jaki jest Twój playstyle - jeśli liżesz ściany ten czas może być dłuższy. 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 22 lutego 2020 Autor Opublikowano 22 lutego 2020 W takiej gierce oczywiście liże ściany. Dziękuję Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 7 marca 2020 Opublikowano 7 marca 2020 Niektóre rzeczy naprawdę ciekawe. Jaka szkoda, że jednak w grze nie pojawił się zombie-licker może w RE3 albo RE8. Cytuj
Fahkumram 3 Opublikowano 7 marca 2020 Opublikowano 7 marca 2020 (edytowane) To bardzo dobra gra, ale niestety względem oryginału upośledzona. Mam na myśli głównie drugi scenariusz. Także jak przechodzić to tylko pierwsze scenariusze Leon A a później Claire A. To co jest B to kupształ zrobiony na odpierdziel. Kilka fajnych wstawek zostało wyciętych w tym ta epicka i doskonale znana tj. licker i sufit na początku. Gra też sama w sobie nie jest długa 5-6h i ending. Jednak mimo to klimat, postacie, zombie, dźwięk, grafika, pan x i birkin robią robotę. Jest to świetny remake, ale nic więcej. Takie zasłużone 8+. Edytowane 7 marca 2020 przez Fahkumram Cytuj
Berion 207 Opublikowano 8 marca 2020 Opublikowano 8 marca 2020 (edytowane) @Fahkumram Filmik z lickerem na początku gry na posterunku wycięto (w sensie: nie odtworzono) dlatego, że teraz kamera nie jest statyczna. Wtedy to miało sens, bo "wbiegałeś" na FMV nie widząc sufitu, słysząc skapującą krew. To zaskakiwało gracza. W nowych realiach, mógłbyś stanąć przy zwłokach, odwrócić się i zobaczyć jegomościa czekającego na Ciebie na suficie (który wymagałby zresztą innego oskryptowania niż reszta bo inaczej by się od razu na Ciebie rzucił - a nikt z nowych graczy na tym etapie nie wiedziałby dlaczego nie należy biegać co z kolei przyniosłoby szybko frustrację). Edytowane 8 marca 2020 przez Berion Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 8 marca 2020 Opublikowano 8 marca 2020 Wcale nie zrezygnowano z tej sceny, tylko ją zmodyfikowano. Byłoby mało zaskakujące, gdyby Licker spadł nam na łeb dokładnie w tym samym momencie co w oryginale, dlatego w remake'u ta akcja odbywa się w innym miejscu i na nieco innej zasadzie. Patrz: korytarz przed pokojem STARS, to właśnie tam dochodzi do pierwszej konfrontacji z mutantem. Ja w ogóle dziada nie dostrzegłem i jeżeli tak jak ja mieliście odpowiednio wyregulowaną jasność ekranu, to też nie powinniście (mimo że kamera na to pozwalała), szok następował dopiero w momencie, kiedy Licker chwytał jęzorem zwłoki, a dźwięk rozsadzał uszy. Moim zdaniem świetnie to zrobili i żadna scenka wprowadzająca nie była tu potrzebna. Ba, wyszło nawet lepiej niż w oryginale, bo tam w trakcie trwania filmiku można było się chociaż przygotować na atak, a tutaj wszystko rozgrywa się w real-timie i trzeba reagować błyskawicznie, co tylko podnosi napięcie i zwiększa uczucie zagrożenia. Tak że reasumując wejście Lickera w remake > jego pojawienie się w klasyku. 3 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 marca 2020 Opublikowano 8 marca 2020 Licker w oryginale? irytujące małe (pipi), które robiło tylko w tej wymienionej scence CGI na początku. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 10 marca 2020 Opublikowano 10 marca 2020 (edytowane) jak dla mnie jedyne czego zabraklo, to zbuffienia lickera do poziomu sub bossa, ktory tak jak tyrant moglby sledzic, ale czesto uciekal, regenerowal i ewoluowal. kontakt z nim sprawial by wiecej satysfakcji Edytowane 10 marca 2020 przez Najtmer Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 marca 2020 Opublikowano 10 marca 2020 Bo się ślini na nasz widok? Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 10 marca 2020 Opublikowano 10 marca 2020 (edytowane) Ukończyłem gierke na hardzie Leonem, i tak jak w oryginalnych RE z PSX, na koncu pełno amunicji do niemal każdej broni, roslinek też nie brakowało. Jedynie z tuszem trzeba było uważać. Początki wydawały się trudne i zastanawiałem się nad normal, ale czym dalej, tym człowiek czuje sie pewniej. Ciekawe jak na hardzie będzie w RE3, bo tam będzie już ten skorwiel, bo Mr. X to jakims wyzwanyem większym nie był. Edytowane 10 marca 2020 przez YETI Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 18 marca 2020 Opublikowano 18 marca 2020 w humble bundle capcomu w najtanszym tierze all in game rewards do re2 (czyli za 4 zl) plus inne ich gierki kto idzie na latwizne? :> Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi