Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W naszej wersji max to ocena A jeżeli dobrze kojarzę, to samo było z oryginalnym RE2. Pamiętam jak za gnoja próbowałem wbić S'kę i nigdy mi się nie udało, a później przeczytałem na jakimś forum, że nasze A to japońskie S i w końcu mogłem sobie odpuścić :shieeet:

Opublikowano

Wczoraj wieczorem ukończyłem CV i ojej, jak ta gra dalej bawiła. Świetny tytuł i przy napisach końcowych aż żal ścisnął, że Capcom wybrał czwórkę a nie CV do kolejnego remaku. Cóż trzeba liczyć, na to, że to właśnie będzie kolejna część, którą wezmą na warsztat. 

Opublikowano

W końcu zacząłem wczoraj i jest mega klimat. Gram Leonem na Normalu i skrupulatnie czyszczę każde pomieszczenie zabijając każdego napotkanego przeciwnika (nawet sporo ammo jest dostępne). Pytanie do wymiataczy, jak zabiłem okno dechami to czy w późniejszym etapie zombiaki mogą je zniszczyć? Na liczniku mam 2h40m i dopiero idę użyć C4 :D

• Plusik 3
Opublikowano
5 minut temu, Square napisał:

Pytanie do wymiataczy, jak zabiłem okno dechami to czy w późniejszym etapie zombiaki mogą je zniszczyć?

Nie, ale drewienek do zebrania jest mniej niż okien do zabicia, więc nie dasz rady zabezpieczyć całego posterunku. Musisz sam strategicznie zaplanować, które przejścia są dla Ciebie ważne, a które trzeba odpuścić i zostawić okna otwarte.

• Plusik 2
Opublikowano

Hmm, to następne napotkane deski będę musiał chyba przychomikować, bo na razie nie mam zabitego jednego okna z którego mogą wychodzić zombi. Do tej pory w miarę sielankowo sobie biegałem wszędzie, ale to się szybko skończy i przewiduję sporo stresu.

Opublikowano

Nie chomikuj za bardzo bo pozniej i tak sie nie przydadza. Tak czy siak raczej nie trafisz z tymi deskami na pierwszy playthrough, one sie przy kolejnych przydaja jak juz wiesz gdzie biegac w jakiej kolejnosci. Generalnie jak widzisz zombiaka dobijajacego sie przez zamkniete okno to smialo mozesz "murowac" bo predzej czy pozniej i tak przez nie wlezie

Opublikowano

No własnie blokowałem wszystkie gdzie się dobijali za wyjątkiem jednego bodajże w East Office, które użyłem zbyt pochopnie. Na razie koszę wszystko po drodze, ale pewnie się to zmieni jak zacznie za mną łazić czołg.

Opublikowano (edytowane)

Po skonczonej 3 mam ochote na wiecej. Chyba wroce do 2 i raz jeszcze sobie pobiegam, po komisariacie. Najlepszy Resident ever jak narazie imo. 

Deski to raczej taki dodatek do glebszej immersji. Za pierwszym razem, tez sie blakal z nimi. Dopiero w kolejnych przejsciach tak japrawde sie przydaja. 

Edytowane przez MEVEK
  • Plusik 1
Opublikowano

Wróciłem do Re2 po miesiącach, zbierałem się trochę na to. 

Grało się pięknie, aż do spotkania z Mr. X

Kuźwa obawiałem się tego, nie cierpię nieśmiertelnych przeciwników, a ten łazi jeszcze za nami.

Z tego powodu nie dałem rady grać w Alien Isolation, tak samo wkurzała mnie końcowka Dead Space 2..

Może ogarnę jak sobie z nim radzić, ale narazie to słabo to widzę 

• Plusik 2
Opublikowano

MrX jest wkurzający ale po dwukrotnym przejściu gry uważam że jest koniecznym elementem tej gry. Nie ma łażenia w spokoju po lokalizacjach, trochę paniki czasem się pojawia, jednak mimo wszystko jest ok. Do końca gry za Tobą nie łazi. Stosunkowo krótko.

Opublikowano (edytowane)

w re3 jako przeszkadzajka to jest doslownie RAZ, caly jeden raz (i nawet tam to smiech na sali bo wystarczy 1 granat albo wykorzystanie czegokolwiek z otoczenia by sie go pozbyc, co jest nawet wskazane dla dropu)

potem tylko jako skrypt na szynach

Edytowane przez Gattz
  • Dzięki 1
Opublikowano

Pobiegalem trochę po posterunku, jestem po rozwiązaniu zagadki w wieży zegarowej. 

Mr X hmm.. Mam nieodparte wrażenie że gra mówi mu w której części się znajdujemy. Parę razy spieprzyłem mu dość daleko i bardzo szybko był w tej części gdzie ja.. 

No ale jeszcze jakoś mnie nie dojechał, jeśli jest gdzie go ominąć to jest spoko 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ukończyłem pierwszą większą zagadkę czyli wlozenie 3 kołek do posągu, wszedlem przez nowe drzwi i juz nie moge się cofnąć. Rozumiem, ze to chwilowe i ze potem bede mogl wrocic i wszystko sobie pozbeierac z początkowych pomieszczeń?

Edytowane przez michu86-
Opublikowano

Skonczylem gre Leonem, teraz robie 2nd run Clarie. Rozumiem, ze potem mam wybrac zwykle New Game i zaczac od Clarie a potem Leon. Czyli za pierwszym podejściem robie Leonem 1st run, 2nd Clarie, pozniej new game i 1st run Clarie i 2nd Leonem, zeby wszystkie scenariusze ogarnac, tak? Wszystkie sie tez roznia, tak?