Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 października 2020 Nie no zgadza się ale mówie second run Leonem/Claire nie zmienia się fabularnie w porównaniu do wer psx, inny punkt startu, inaczej rozmieszczone rzeczy, trochę zmienione rzeczy w zagadkach, inny spawn stworów i w sumie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Trochę spojler(nie fabularny), ale przy 4-ech przejściach, tylko raz się z tym spotkałem, bo jak się okazuje musi się ze sobą zgrać parę elementów. Bardzo fajne nawiązanie do oryginału, które jest niepotrzebnie skitrane. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 447 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Miałem tak przy pierwszym podejściu, w ogóle mnie ten jumpscare nie zaskoczył tak naprawdę to wystarczy, że Mr X akurat przechadza się w pomieszczeniu obok i Cie usłyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 233 Opublikowano 20 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2021 Chopcy, po ogarnięciu różnych ustawień od ludzi typu evilboris itd przyznaje że jestem bliski poddania się względem ustawień obrazu hdr. Telewizor lg b9 a sam problem to oczywiście washed blacks.Poratuje ktoś swoimi ustawieniami? Ogólnie hgig względem dtm rozwiązuje w większości problem czerni ale obraz z koleji nie kopie już po galach. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 20 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Rash napisał: Chopcy, po ogarnięciu różnych ustawień od ludzi typu evilboris itd przyznaje że jestem bliski poddania się względem ustawień obrazu hdr. Telewizor lg b9 a sam problem to oczywiście washed blacks.Poratuje ktoś swoimi ustawieniami? Ogólnie hgig względem dtm rozwiązuje w większości problem czerni ale obraz z koleji nie kopie już po galach. Daj sobie z tym spokój.Ta gra ma zepsuty HDR. Temat wałkowany tysiąc razy już na forum. Z HDR tak będzie w tej grze. Ja jednak robilem tak że wyłączałem w grze HDR a z kolei w TV włączałem że ma być HDR. Taki wymuszony HDR - pewnie masz takie ustawienie w TV. Było ciemno a telewizorowy HDR poprawią obraz. Ale to trzeba chwile się pobawić żeby to wygglądało. Edytowane 20 stycznia 2021 przez LiŚciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 233 Opublikowano 20 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2021 53 minuty temu, LiŚciu napisał: Daj sobie z tym spokój.Ta gra ma zepsuty HDR. Temat wałkowany tysiąc razy już na forum. Z HDR tak będzie w tej grze. Ja jednak robilem tak że wyłączałem w grze HDR a z kolei w TV włączałem że ma być HDR. Taki wymuszony HDR - pewnie masz takie ustawienie w TV. Było ciemno a telewizorowy HDR poprawią obraz. Ale to trzeba chwile się pobawić żeby to wygglądało. metodą prób i błędów doszedłem że ustawienie jasności na 46 w trybie game mode przy włączonym dtm i skalibrowanym hdr w samej grze na zasadzie suwak jasności na maksa a drugi rownierz praktycznie na maksa ale w drugą stronę daje nam dosyć dobrą czerń przy widocznych detalach w ciemności. Jednak ciągle mleko jest i to jest ten ból.Obniżenie bardziej jasności w samym tv nie ma bardziej sensu bo robi się z tego typowy black crash. Tak jak piszesz... Kolejna fajna gra ze skopanym hdr... Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Gram sobie powolutku w te część i dobrze, że najpierw przeszedłem trzecia część serii bo to co tutaj się wyrabia i jak genialna jest ta gra sprswilaby, że nie mógłbym już patrząc na nemesis. Klimat, lokacje, dekapitacja zombie i robocop który nas ściga po posterunku i robi swoją robotę 100x lepiej od szkaradnego Pana z trójki. Do tego piekna grafika, swietny ganeplay i duże wyzwanie (gram na hardcore i kurczę jest ciezko). Człowiek podczas partyjki tylko klnie pod wąsem jak mogli tak trojeczke kochaną potraktować i zrobić ja na poł gwizdka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 No Nemesis jedyne co robił to wkurwiał w trójce, a Mr X to typ przed którym czuje sie szacunek na dzielni i wyczekuje na każde spotkanie. Ale trójka sama w sobie była bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 752 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 PODOBIEŃSTWO DO ORYGINAŁU - RE2: tak - RE3: żadna ulica, żaden moment nie przypomina nic z trójki (nie liczę easter-eggów jak kreda na betonie XD) KONSTRUKCJA - RE2: duża nieliniowa lokacja, backtracking, item menadżment, mini-zagadki, można się zgubić i osrać przed pójściem gdzieś, czyszczenie mapy - RE3: idź do przodu tam ¯\_(ツ)_/¯ STALKER - RE2: Mr X to prawilny Nemesis, który jest zagrożeniem w nieoczekiwanych momentach - RE3: obsrane oskryptowane starcia z Nemesisem ¯\_(ツ)_/¯ KLIMAT I ZASZCZUCIE - RE2: ło panie - RE3: ¯\_(ツ)_/¯ GRA ZROBIONA Z SERCEM - RE2: tak - RE3: ¯\_(ツ)_/¯ [spoiler]Oczywiście to i tak niezła gierka, ale do RE2 lata świetlne, a na pewno żaden z tego remake RE3. Bardziej nowoczesne streszczenie XD[/spoiler] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Znając Capcom, bankowo zapowiedzą wersję RE2 na PS5/XSX. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Znając Capcom to i w tych wersjach będize skopany HDR. Cytuj Odnośnik do komentarza
wodny1988 41 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Jak straszna jest ta odsłona w skali od 1 do 5? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 752 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Pierwsze 37% 5/5, ale nie w takim sensie, że schizy, duchy, wiadomo, to nie jakiś psychodeliczny trip. Ale po komisariacie porusza się naprawdę w sercem w gardle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Proszę o sposób na te KÓRVY JEBANE w kanałach z okiem. Przejść obok? Nie da się. Zabić? Gąbka na pociski. moment jak idę po miotacz ognia robię 10 raz. Żałuję tego HC, mogłem jak człowiek wziąć niemal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Probowales strzelac w oko albo dobre miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Oj byczku nic mi nie mów o tych sc0rwensynach. A jak robiłem czasówke to już w ogóle. Najlepiej mieć granat i dać im w pysior ale może Josh ma jakieś lepsze pro tipy skończył te grę tylko 2137848362849 razy Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Zawsze mialem granaty i noz pod reka na tych gnoi. Ogolnie to miotacz jest na nie najlepszy albo magnum w oko, tylko, ze szkoda ammo w magnum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 447 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 podziwiam kreatywność tych ludzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Grałbym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Tych modów dla onanistów wyszło więcej niż dodatków do Dead or Alive Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 067 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 W ogóle wyobrażacie sobie, że ktoś wbija do Ciebie w odwiedki i widzi Ciebie grającego z takim modem xddd Ja bym się zapadł pod ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Gorzej chyba byłoby grać gołym Leonem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 547 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Ja bym się zapadł pod ziemię. Ale czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 067 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Tego typu mody to jest dla mnie stulejarstwo do kwardratu, a (serowego) smaczku dodaje jeszcze fakt, że ktoś musiał sobie zadać tyle trudu żeby jeszcze tę grę do takiego stanu zmodować. No dla mnie troszkę za dużó spermiage. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 @Paolo de Vesir a jakbyś grał w DMC 5 i ktoś przychodzi akurat przy cutscence z gołą doopą Trish to co robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi