Bzduras 12 418 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Nie przejdzie, bo jest spatchowane światełko Abramsa(TM). Nie ma gołej dupy, powtarzam, nie ma gołej dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 447 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Zdecydowanie wolę takie mody. Mój ulubiony ciuszek Leona, szkoda że Capcom nie wrzucił go do gry ;( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 27 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2021 Przeszedłem na HC Leosiem i Claire. Co tu pisać gra geniusz,szkoda że taka krótka choć za pierwszym razem widzę, że pyklo 8h, a za drugim lekko ponad 5h no ale chciałoby się drugie tyle i jakaś część miasta. Bawiłem się wybornie, dekapitacja kończyn zombie to coś genialnego i jak sobie pomyślę o tym co zrobili w RE3 to smutek łapie. Teraz spróbuje przejść Hunkiem no i nie wiem - mam ochotę jeszcze pograc to pewnie przejdę te darmowe dodatki i może się wezmę za SR choć chyba za słaby jestem. Muszę najpierw chyba zestrzelic szopy i zdobyć jakaś broń z infinite ammo. Przejście poniżej 2.5h z 3 saveami uważam za niewykonalne przeze mnie, za slaby juz w gry jestem. W dniu 19.02.2021 o 19:13, Nyu napisał: PODOBIEŃSTWO DO ORYGINAŁU - RE2: tak - RE3: żadna ulica, żaden moment nie przypomina nic z trójki (nie liczę easter-eggów jak kreda na betonie XD) KONSTRUKCJA - RE2: duża nieliniowa lokacja, backtracking, item menadżment, mini-zagadki, można się zgubić i osrać przed pójściem gdzieś, czyszczenie mapy - RE3: idź do przodu tam ¯\_(ツ)_/¯ STALKER - RE2: Mr X to prawilny Nemesis, który jest zagrożeniem w nieoczekiwanych momentach - RE3: obsrane oskryptowane starcia z Nemesisem ¯\_(ツ)_/¯ KLIMAT I ZASZCZUCIE - RE2: ło panie - RE3: ¯\_(ツ)_/¯ GRA ZROBIONA Z SERCEM - RE2: tak - RE3: ¯\_(ツ)_/¯ [spoiler]Oczywiście to i tak niezła gierka, ale do RE2 lata świetlne, a na pewno żaden z tego remake RE3. Bardziej nowoczesne streszczenie XD[/spoiler] Bardzo to smutne, ale prawdziwe. Co bardziej mnie boli to to, że stawiam og re3 nad og re2 i liczyłem na rozpierdol. A dostałem kopa w dupe. Niestety - za szybko chcieli i gorsze studio się zabrało za to. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 447 Opublikowano 27 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2021 Dobrze, że tych ludków z M-Two odsunęli od remake'a RE4, niech sobie może lepiej zrobią Revelations albo jakąś sieciówkę, ale od głównych Residentów wara! Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Dali jakies oficjalne info o remaku RE4 czy dalej cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 447 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Wiadomo tyle, że powstaje, że zmiany będą większe niż tylko graficzne, a stery przejęło Division 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 W sumie narazie mam gleboko ten remake jak olali Code Veronica ktore ma wiekszy potencjal na remake niz RE4. Mogliby zrobic ten remake zrobic po CV ale w sumie i tak zobacze co z tego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 447 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 To była bardzo dziwna decyzja, że olali Weronikę, tym bardziej że po Village remake RE4 będzie trącił powtarzalnością (na 100% wykorzystają niektóre assety). Mam tylko nadzieję, że kiedyś jednak zobaczymy odświeżone CV, na remake'a Zero też bym się nie obraził. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 (edytowane) Mogliby nawet dac CV po RE4, troche by sie postrzelalo a potem by wyskoczyli z CV jako missing link. Moze byc tak ze nie robia remaku RE4 tylko wykorzystali coniektore rzeczy z RE4 do RE8? Klimat na otwartych lokacjach troche podobny Edytowane 28 lutego 2021 przez Sven Froost Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 8 godzin temu, Josh napisał: To była bardzo dziwna decyzja, że olali Weronikę, tym bardziej że po Village remake RE4 będzie trącił powtarzalnością (na 100% wykorzystają niektóre assety). Mam tylko nadzieję, że kiedyś jednak zobaczymy odświeżone CV, na remake'a Zero też bym się nie obraził. Zero i 1 zostawią na razie w spokoju bo przecież wersje HD były wydane nie tak dawno temu. CV to bym brał i za 250zł bo uwielbiam. Osobiście chciałbym zobaczyć Outbrake 1 i 2 w kolekcji chociażby w takiej jakości jak wspomniane 1 i 0. Tym razem mutli by działało jak trzeba i można by się pobawić w coopie ze znajomymi. Wiem, że dla wielu osób to byłaby strata czasu i wolą widzieć remake 4 albo całkowicie nową sieciową gierkę, ale mi strasznie brakuje tych starych wręcz archaicznych residentów. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Ten CV tak chwalicie, że az kupię jak będzie promka Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Tylko się nie zawiedź, jedyna część obok 0 której nie dałem rady ukończyć. Próbowałem ograć parę lat temu ale strasznie się zestarzała, o wiele gorzej niż RE2 czy 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 447 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 58 minut temu, XM. napisał: Ten CV tak chwalicie, że az kupię jak będzie promka Tak jak napisał łom, możesz się ciut zawieść. Gra się postarzała bardziej od oryginalnej trylogii, przede wszystkim graficznie, klimatem i fabułą też odstaje od pozostałych odsłon. To w dalszym ciągu fajna gierka i spoko Resident, ale niekoniecznie dla osób które pierwszy kontakt z nią będą miały w 2021 roku. Z drugiej strony jak są promki to CV chodzi za grosze, więc mimo wszystko warto zaryzykować i dać szansę. Godzinę temu, pawelgr5 napisał: Zero i 1 zostawią na razie w spokoju bo przecież wersje HD były wydane nie tak dawno temu. CV to bym brał i za 250zł bo uwielbiam. Osobiście chciałbym zobaczyć Outbrake 1 i 2 w kolekcji chociażby w takiej jakości jak wspomniane 1 i 0. Tym razem mutli by działało jak trzeba i można by się pobawić w coopie ze znajomymi. Wiem, że dla wielu osób to byłaby strata czasu i wolą widzieć remake 4 albo całkowicie nową sieciową gierkę, ale mi strasznie brakuje tych starych wręcz archaicznych residentów. Owszem, edycje HD miały premierę stosunkowo niedawno, ale nie zmienia to faktu, że obie gry w oryginalnym stanie ukazały się już ponad 15 lat temu i czuć to w gameplayu, więc sądzę że to dobra pora na rimjeki. Nie chciałbyś pobuszować po rezydencji Spencera z widokiem zza pleców i z taką grafiką jak w RE2 remake? Przy Zero to już w ogóle mogliby zaszaleć, pozmieniać to i owo i pokusić się nawet o multiplayer. Cytat Moze byc tak ze nie robia remaku RE4 tylko wykorzystali coniektore rzeczy z RE4 do RE8? Klimat na otwartych lokacjach troche podobny Nie jestem teraz pewny, ale w tym wycieku danych co ostatnio miał miejsce było chyba też info, że pracują nad RE4. Zła kolejność według mnie, bo po RE:Village wszyscy będziemy już nieco zmęczeni wiejskimi / zamczystymi lokacjami, a oni chcą to samo zaserwować nie dalej jak za rok-dwa. No chyba, że na fest przerobią RE4R tak, że nawet lokacje będą inne i jednak nie będzie aż tylu podobieństw z RE:V Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 453 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 CV zawsze u mnie w top 3 Residentow. Dluga swietna historia, ktora znam na pamiec. Lepiej pamietam niz modlitwe przed snem Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 U mnie z klasycznych Residentow tak samo. W CVX bylo wiecej cringu ale gierki swietne. W dodatku te choru jazdy psycholi, muzyka, pokoj z lalkami i muzyka tam plus mocna zmiana miejscowki Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Veronica to długa część, tak samo jak 4. Przy remakowaniu postanowili lecieć numeracją 1,23,4, bez chronologii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Code Veronica jest tez najwiekszym Residentem z klasycznych. Jak pojada po numeracji to nie dosc ze zarobia mniej bo jest dalej boom na remaki 2 czesci, oleja chronologie wydarzen i fanow. Jak zrobia od razu remake 4-ki to moga nawet wykasowac CV z ramy czasowej, oby nie Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Veronica, to najsłabsza główna odsłona, ale nadal dobra. Już trochę było czuć zmęczenie materiału, niemniej nowa wersja też by się przydała. Osobiście najbardziej czekam na remake Dino Crysis, bo już czas najwyższy podjąć wyzwanie, i zrobić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Veronica chociaż bardzo klimatyczna, długa i mocno "residentowa" chyba jako pierwsza zaczeła mieć odpały w postaci super Weskera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 447 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Godzinę temu, Nemesis napisał: Veronica to długa część, tak samo jak 4. Przy remakowaniu postanowili lecieć numeracją 1,23,4, bez chronologii. To dali dupy, bo wszyscy fani serii wiedzą, że Veronica to bardziej pełnoprawna odsłona niż Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Jak dla mnie CV>RE3 i ostatni klasyczny resident w dodatku bardzo dobrze wykonany w porownaniu do reszty w dodatku chyba najstraszniejszy. Fakt ze bylo czuc juz troche archaizmu z poprzedniej generacji. Co do remaku Dino Crisis to by sie cholernie przydal, po zaskakujaco dobrym Jurrasic Park fajnie by bylo postrzelac do dinozaurow i poogladac te mniej agresywne. Wesker w CV mnie po prostu straszyl majac taka przewage Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 474 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 18 minut temu, SlimShady napisał: Veronica, to najsłabsza główna odsłona, ale nadal dobra. Już trochę było czuć zmęczenie materiału Kuźwa, Panie, jak odpaliłem to pierwszy raz na Dreamcast'cie i zobaczyłem te w pełni trójwymiarowe lokacje, plus niesamowicie szczegółowe modele zombiaków to zbierałem szczękę z podłogi. Zajebista odsłona, jedna z moich ulubionych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 4 minuty temu, Wredny napisał: Kuźwa, Panie, jak odpaliłem to pierwszy raz na Dreamcast'cie i zobaczyłem te w pełni trójwymiarowe lokacje, plus niesamowicie szczegółowe modele zombiaków to zbierałem szczękę z podłogi. Zajebista odsłona, jedna z moich ulubionych. Pewnie jedna z twoich pierwszych gier na DC, więc zawsze będziesz miał w serduszku. U mnie taki efekt wywołały prerenderowane tła z rimejku jedynki i Zero. Ten pociąg i zacinający deszcz, to do dzisiaj robią robotę. Zresztą to zawsze był sposób, żeby wyciskać z gier siódme poty, na filmiku tego nie zobaczysz, ale w Onimushy 2 ta podmywająca plażę woda, to niemal fotorealizm: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 474 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 No dla tej gry (oraz Soul Calibur) kupiłem Dreamcasta. Oprócz tego wiadomo - Sonic Adventure, Crazy Taxi, Jest Set Radio, Head Hunter, ale to właśnie przez Residenta i jego rzekomą, dreamcastową ekskluzywność (jak się później okazało - czasową) kupiłem "makarona". Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Tez mialem DC te giery Kuzwa ale by sie przydal nowy Headhunter RE0 jest dalej spoko i klimat 2 osob zdanych tylko na siebie ktorzy sobie nie ufaja, Billy do tego jest zajebisty a Rebecca wiadomo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi