Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jedna z tych gier, w której po wbiciu platyny i tak miałem niedosyt. I żadnej innej grze nie udało się przekonać mnie do powrotu z czasów, gdy jarałem się speedrunningiem. Współczesnemu RE2 się udało. Przypadek? 

Opublikowano

Moja pierwsza gra od czasu medievila na psx którą miałem ochote speedrunować xD Jeszcze przy rimejku trójki im się to udało bo przy 4ce już nie czuje takiej potrzeby

Opublikowano

Oryginalne RE4 to ma rekordy poniżej 1:30, ale to w RE2 najlepiej mi się "trenowało". Trójka jeszcze lepsza pod tym kątem, bo gdy wyuczysz się uników na blachę, tak do perfekcji, to nic Cię nie zatrzyma w drodze do mety. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety, nic nowego w nich nie zobaczysz, oprócz początkowej interakcji z Marvinem.

W Remake nie ma scenariuszy A i B, te warianty 2nd to tylko lekko zmienione aranżacje podstawowych trybów :(.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie bójcie, ale z serii ukończyłem remaster jedynki. Tylko jeden rozdział. Zacząłem rimejk dwójki na hardcore i się zastanawiam czy słusznie? Największe obawy mam, że mi braknie tuszu do zapisu. Czy ma znaczenie kim zacznę? Tryb bez RT to jest 60 klatek, a zwiększona liczba klatek - 120?

Opublikowano

Graj spokojnie na hardcore, gra masakrycznie dużo traci bez tego systemu zapisów A nie jest też jakoś wybitnie trudna. Możesz sobie zacząć kim chcesz. Kanoniczne chyba jest Leon a Claire b no ale wywalone jajca w takie głupoty. Z tymi wydajnościami nie pomogę bo grałem jeszcze na starej sonce 4

• Dzięki 1
Opublikowano

Też robiłem pierwsze playthrough na hardcore i mocno zaskoczył mnie autosave, który gra robi przy wchodzeniu do pewnych pomieszczeń. Znacząco to ułatwia dysponowanie ink ribbonami. 

• Dzięki 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

"Resident Evil 2" - remake; gierdajło właśnie u mnie wystartowało, w opcji na prawie najwyższych ustawieniach graficznych z średnio aktywnym/intensywnym HDR; wersja Ps5. Krótko: serio, prrzeraża mnie to jak (a dopiero zacząłem główną rozgrywkę, wkraczając w pierwsze istotne misje w RCPD) dobra jest to gra! Kurłaaaa, damn it! Prosta mechanika świata przedstawionego (poruszanie się, interfejs gracza/postaci etc., także jej rozwój; znajdźki, podpowiedzi i inne takie...), dość dobrze wyglądające postaci, stwory, mutanty, czyli ,,zimni", którym nie brakuje graficznej dokładności w kreacji. Taaaak! No i ta para głównych bohaterów: Leon i Claire! A napięcie, a atmosfera, już tak namacalna z prologu, iście suspensowa, wprost z horrorków S.Kinga połączonych z ,,zombizmem"! Tymczasowa ocena tytułu, z mojej strony: 8,5/10...

,,Da daaam" xD:Coolface: Fakt, z tego rodzaju mechanizmem save'u, jeszcze się nie spotkałem - jestem ,,zielony" w kwestii growego Uniwersum RE. Filmy i animacje z tego świata, to już inna sprawa. Gram Leonem - jedna z najbardziej charakterystycznych i najlepiej wykreowanych postaci męskich w historii gier video. 

P.S. Rozumiem, że jeśli zaatakuje mnie ,,sztywny", to nie ma żadnego mechanizmu na padzie Ps5 (kombinacji), aby odepchnąć stwora i jego paskudną mordę od szyi Leona? Bo wystarczy, że przypadkowo przejdę obok sztywnego, a ten wgryza się w gardziel postaci - jedynie spada jej zdrowie o kilka jednostek, aż do możliwości zgonu. Mam już nóż i kombinację ataku ręcznego. Zobaczymy. Na ten moment jest idealnie. 

image.png.d43472385de36a07cd2f45d8fb9cec61.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wspaniały jest ten kanał. Niby wcześniej widziałem kilka tych filmików ale ma tam tego sporo więcej. Co sonka 1 to sonka 1

Opublikowano
48 minut temu, Josh napisał:

Gralibyście?

dosłownie bardziej mi się podoba, niż faktyczny remake. Lubię taką grafikę, która wymusza na mózgu wyobraźnię. Tylko że na PS1 nie chodziłoby to tak płynnie. 

• Lubię! 1