Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano

Dokładnie tak. Dlatego na ten moment gadanie o tym, czy większy świat w RE może mieć sens, czy nie, mija się z celem. Może mieć, ale nie musi, wszystko zależy od wykonania i nikt tu raczej nie chce wielkiej mapy i znaczków. 

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 341,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo platynę w GOTY trzeba mieć. 

• Ja czekam aż kolekcję uzupełni kolekcjonerka Resident Evil 2    

• To jest demo rimejku pełną gębą.   Jak to jest poziom Revelations to oficjalnie idę zjeść własne kapcie.   Czyli HDRek nie działa = gierka do śmieci? Nie da się go wyłączyć i g

Opublikowano

3 godziny temu, Nyu napisał:

wszystko zależy od wykonania i nikt tu raczej nie chce wielkiej mapy i znaczków

Dokładnie to miałem na myśli pisząc "open world", aż się dziwię że trzeba to precyzować. Wiadomo, że jakieś większe lokacje i okazjonalne skoki w bok są mile widziane, bo widać że Capcom w to umie, wyraziłem tylko swoje zaniepokojenie potencjalnym kierunkiem w jaki może pójść Capcom i przegięcem tak zwanej pałki. RE Engine z tego co zauważyłem po DD2 średnio sobie radzi z naprawdę dużymi światami.

Opublikowano

No ale taki RE9 we wiosce, ale 10x większej, albo Raccoon City z RE3, tylko 10x większym, mógłby być zajebisty, a mapy mogłoby w ogóle nie być.

Pamiętam jak za dzieciaka wyobrażałem sobie takiego Residenta w apokaliptycznym zzombiaczalym mieście, ucieczka po dachach i pełnym survivalem, Item menadzmentem, oszczędzaniem nabojów itp.

No, że tak powiem, dałoby się to zrobić zajebiście. I nie sądzę, że jeżeli otworzą RE bardziej, to zajebia go znaczkami na ogromnej mapie. Ale nie sądzę też, że będzie survival horrorem jak RE2, skoro 3->Village->4 to znowu tendejca zwyżkowa w stronę akcji.

Czekamy na kolejny reset jak VII. A tym czasem widzimy się na napierdalaniu helikopterów w dziewiątce i napierdalaniu głazu w RE5. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj dopiero sie obudzilem ze nie wbilem sheryffa na stacji w dlc. To sie zabralem za niego. Tym razem wszystkie butle odkladalem na koniec kiedy jest naprawde goraca atmosfer :shotgun: Zostalo mi skompletowac list pozostawiony przez Jill i 100% :nyam1:

Nie wiem jak to moglo sie stac. Przegapic taki dodatek :balon:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Fanowski cosplay z gówna, błota i kawałka tektury vs Birkin w filmie za 25mln dolarów

spacer.png

spacer.png

jeżeli to pierwsze to nie AI, no to WOW

Edytowane przez Josh

Opublikowano

W filmie spokojnie mogliby dać coś takiego, dorobić tylko animację ruszającej się gałki ocznej w Paintcie i byłby William 10/10. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe czy chociaż ten "nextgen" pacz jest na płycie :pawel: znając życie to tylko zmiana kolorku na pudełku 

Opublikowano
14 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Ciekawe czy chociaż ten "nextgen" pacz jest na płycie :pawel: znając życie to tylko zmiana kolorku na pudełku 

Podobno wersję bazowe ps4 - siódemka nawet nie ma dlc na płycie tylko w formie kodu, a wersja gold na ps4 miała wszytsko na dysku:reggie:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie wróciłem i zapomniałem jak beznadziejny jest ten soundtrack z rimejku. Przez większość gry jest cisza, jedyne co warte zapamiętania to utworek z walki z Tyrantem, no i jak w pobliżu jest Mr X to włącza się muzyka co ułatwia jego lokalizację, w starej ścieżce słychać tylko kroki. 

Opublikowano

no niestety ale sountrack w tej grze nie istnieje a ten płatny z og też średnio daje rade bo jest źle zaimplementowany. W trójce trochę sie poprawili no ale i tak średniawa. Niestety ale od czasu 5ki dla mnie muzyka w residentach to popłuczuny po tym co dostawalaiśmy do czasu 4ki

Opublikowano
57 minut temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Właśnie wróciłem i zapomniałem jak beznadziejny jest ten soundtrack z rimejku. Przez większość gry jest cisza, jedyne co warte zapamiętania to utworek z walki z Tyrantem, no i jak w pobliżu jest Mr X to włącza się muzyka co ułatwia jego lokalizację, w starej ścieżce słychać tylko kroki. 

Świetny jest ten utwór jak Claire razem z Sherry wieją z laboratorium, poza tym lipa straszna. Zawsze będzie mnie bawić, że to w remaku RE3 wykorzystali zajebiście przerobione Secure Place, które POWINNO się znaleźć w RE2R.

Opublikowano

A graliście z tym platnym ost z dwójki? Dobrze wciśnięte w grę?

Opublikowano

Nie zawsze idealnie udało im się wmontować konkretne utwory we właściwe miejsce, ale i tak nie wyobrażam sobie, żeby grać bez OG soundtracku. Przecież to cholernie podbija klimat tej gry. 

Opublikowano

Bardzo średnio to działa no ale lepiej mieć wybitną muzyke niż żadną :rayos:

Opublikowano

Granie w RE2 bez tych SFXów? Co te zagrajmery

Opublikowano

17 minuta jak Leon zwiedza zalane korytarze RPD i leci TEN kawałek :obama: 

spacer.png

Opublikowano

Ale mnie wc0rwiło to wejście na posterunek ze zlagowaną muzyczką ehh jak można było to tak zjebać?

Opublikowano

Dobra przyznam ze nie wlaczalem tego orginalnego OST jak gralem na PS4 :frog: Widze na Steam cos takiego:

https://store.steampowered.com/app/920567/Resident_Evil_2__Original_Ver_Soundtrack_Swap/

Kupie moze jakos jutro bo i tak planuje w 2025 pograc znowu w remake tylko tym razem przy okazji zalicze te dodatkowe tryby bo olalem to mocno na sonce.

Opublikowano
3 godziny temu, Josh napisał(a):

Nie zawsze idealnie udało im się wmontować konkretne utwory we właściwe miejsce, ale i tak nie wyobrażam sobie, żeby grać bez OG soundtracku. Przecież to cholernie podbija klimat tej gry. 

Tylko dla soundtracku warto było brać DLC. Stroje są takie sobie i najlepsze i tak są dostępne za darmo. Ewentualnie jeszcze samurai edge Weskera ze względu na większą szansę headshota.