Gość Nyu Opublikowano 4 kwietnia 2024 Opublikowano 4 kwietnia 2024 Dokładnie tak. Dlatego na ten moment gadanie o tym, czy większy świat w RE może mieć sens, czy nie, mija się z celem. Może mieć, ale nie musi, wszystko zależy od wykonania i nikt tu raczej nie chce wielkiej mapy i znaczków. Cytuj
Josh 4 923 Opublikowano 4 kwietnia 2024 Opublikowano 4 kwietnia 2024 3 godziny temu, Nyu napisał: wszystko zależy od wykonania i nikt tu raczej nie chce wielkiej mapy i znaczków Dokładnie to miałem na myśli pisząc "open world", aż się dziwię że trzeba to precyzować. Wiadomo, że jakieś większe lokacje i okazjonalne skoki w bok są mile widziane, bo widać że Capcom w to umie, wyraziłem tylko swoje zaniepokojenie potencjalnym kierunkiem w jaki może pójść Capcom i przegięcem tak zwanej pałki. RE Engine z tego co zauważyłem po DD2 średnio sobie radzi z naprawdę dużymi światami. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 4 kwietnia 2024 Opublikowano 4 kwietnia 2024 No ale taki RE9 we wiosce, ale 10x większej, albo Raccoon City z RE3, tylko 10x większym, mógłby być zajebisty, a mapy mogłoby w ogóle nie być. Pamiętam jak za dzieciaka wyobrażałem sobie takiego Residenta w apokaliptycznym zzombiaczalym mieście, ucieczka po dachach i pełnym survivalem, Item menadzmentem, oszczędzaniem nabojów itp. No, że tak powiem, dałoby się to zrobić zajebiście. I nie sądzę, że jeżeli otworzą RE bardziej, to zajebia go znaczkami na ogromnej mapie. Ale nie sądzę też, że będzie survival horrorem jak RE2, skoro 3->Village->4 to znowu tendejca zwyżkowa w stronę akcji. Czekamy na kolejny reset jak VII. A tym czasem widzimy się na napierdalaniu helikopterów w dziewiątce i napierdalaniu głazu w RE5. Cytuj
MEVEK 3 625 Opublikowano 20 sierpnia 2024 Opublikowano 20 sierpnia 2024 Wczoraj dopiero sie obudzilem ze nie wbilem sheryffa na stacji w dlc. To sie zabralem za niego. Tym razem wszystkie butle odkladalem na koniec kiedy jest naprawde goraca atmosfer Zostalo mi skompletowac list pozostawiony przez Jill i 100% Nie wiem jak to moglo sie stac. Przegapic taki dodatek 1 Cytuj
Josh 4 923 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 (edytowane) Fanowski cosplay z gówna, błota i kawałka tektury vs Birkin w filmie za 25mln dolarów jeżeli to pierwsze to nie AI, no to WOW Edytowane 28 listopada 2024 przez Josh 1 Cytuj
Josh 4 923 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 W filmie spokojnie mogliby dać coś takiego, dorobić tylko animację ruszającej się gałki ocznej w Paintcie i byłby William 10/10. Cytuj
Sylvan Wielki 4 641 Opublikowano 6 grudnia 2024 Opublikowano 6 grudnia 2024 Doskonały REmake 2 oraz inne gry serii otrzymały dedykowane wersje pod PS5. 1 Cytuj
drozdu7 2 908 Opublikowano 6 grudnia 2024 Opublikowano 6 grudnia 2024 Cena 129zl w przedsprzedaży Cytuj
Pupcio 18 748 Opublikowano 6 grudnia 2024 Opublikowano 6 grudnia 2024 Ciekawe czy chociaż ten "nextgen" pacz jest na płycie znając życie to tylko zmiana kolorku na pudełku Cytuj
Ukukuki 7 162 Opublikowano 6 grudnia 2024 Opublikowano 6 grudnia 2024 Pewnie stare matryce do tłoków użyli jak przy wersjach GOLD. Cytuj
XM. 11 076 Opublikowano 7 grudnia 2024 Opublikowano 7 grudnia 2024 14 godzin temu, Pupcio napisał(a): Ciekawe czy chociaż ten "nextgen" pacz jest na płycie znając życie to tylko zmiana kolorku na pudełku Podobno wersję bazowe ps4 - siódemka nawet nie ma dlc na płycie tylko w formie kodu, a wersja gold na ps4 miała wszytsko na dysku Cytuj
Zwyrodnialec 1 739 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Właśnie wróciłem i zapomniałem jak beznadziejny jest ten soundtrack z rimejku. Przez większość gry jest cisza, jedyne co warte zapamiętania to utworek z walki z Tyrantem, no i jak w pobliżu jest Mr X to włącza się muzyka co ułatwia jego lokalizację, w starej ścieżce słychać tylko kroki. 1 Cytuj
Pupcio 18 748 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 no niestety ale sountrack w tej grze nie istnieje a ten płatny z og też średnio daje rade bo jest źle zaimplementowany. W trójce trochę sie poprawili no ale i tak średniawa. Niestety ale od czasu 5ki dla mnie muzyka w residentach to popłuczuny po tym co dostawalaiśmy do czasu 4ki Cytuj
Paolo de Vesir 9 301 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 O właśnie, cisza, kolejny powód dla którego nie ukończyłem gry 1 Cytuj
Josh 4 923 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 57 minut temu, Zwyrodnialec napisał(a): Właśnie wróciłem i zapomniałem jak beznadziejny jest ten soundtrack z rimejku. Przez większość gry jest cisza, jedyne co warte zapamiętania to utworek z walki z Tyrantem, no i jak w pobliżu jest Mr X to włącza się muzyka co ułatwia jego lokalizację, w starej ścieżce słychać tylko kroki. Świetny jest ten utwór jak Claire razem z Sherry wieją z laboratorium, poza tym lipa straszna. Zawsze będzie mnie bawić, że to w remaku RE3 wykorzystali zajebiście przerobione Secure Place, które POWINNO się znaleźć w RE2R. Cytuj
XM. 11 076 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 A graliście z tym platnym ost z dwójki? Dobrze wciśnięte w grę? Cytuj
Josh 4 923 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Nie zawsze idealnie udało im się wmontować konkretne utwory we właściwe miejsce, ale i tak nie wyobrażam sobie, żeby grać bez OG soundtracku. Przecież to cholernie podbija klimat tej gry. Cytuj
Pupcio 18 748 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Bardzo średnio to działa no ale lepiej mieć wybitną muzyke niż żadną Cytuj
Bzduras 12 810 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Granie w RE2 bez tych SFXów? Co te zagrajmery Cytuj
Josh 4 923 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 17 minuta jak Leon zwiedza zalane korytarze RPD i leci TEN kawałek Cytuj
Pupcio 18 748 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Ale mnie wc0rwiło to wejście na posterunek ze zlagowaną muzyczką ehh jak można było to tak zjebać? Cytuj
pawelgr5 1 528 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Dobra przyznam ze nie wlaczalem tego orginalnego OST jak gralem na PS4 Widze na Steam cos takiego: https://store.steampowered.com/app/920567/Resident_Evil_2__Original_Ver_Soundtrack_Swap/ Kupie moze jakos jutro bo i tak planuje w 2025 pograc znowu w remake tylko tym razem przy okazji zalicze te dodatkowe tryby bo olalem to mocno na sonce. Cytuj
Zwyrodnialec 1 739 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 3 godziny temu, Josh napisał(a): Nie zawsze idealnie udało im się wmontować konkretne utwory we właściwe miejsce, ale i tak nie wyobrażam sobie, żeby grać bez OG soundtracku. Przecież to cholernie podbija klimat tej gry. Tylko dla soundtracku warto było brać DLC. Stroje są takie sobie i najlepsze i tak są dostępne za darmo. Ewentualnie jeszcze samurai edge Weskera ze względu na większą szansę headshota. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi