Opublikowano 16 czerwca 20186 l Jednak nie zabraknie aligatora. Pojawi się także Hunk i Tofu https://www.pcgamer.com/resident-evil-2-remake-will-include-tofu-hunk-and-that-big-bastard-alligator/ Ups, myślałem, że jest już scalanie postów. Edytowane 16 czerwca 20186 l przez Frantik
Opublikowano 16 czerwca 20186 l Ciekawe czy gierka dostanie wsparcie VR. Gdyby tak Capcom przygotował oddzielny tryb VR z pierwszej osoby byłoby mega. Podziału na klasyczne scenariusze A i B jak w RE2 raczej nie będzie.
Opublikowano 16 czerwca 20186 l Do tego Hunk i Tofu. Mam tylko nadzieję, że DLC nie ograniczą się jedynie do kostiumów i broni. Mogliby przygotować od nowa całe Extreme Battle, dodane pierwotnie do RE2 Dual Shock Version.
Opublikowano 17 czerwca 20186 l jezu jak to wygląda 0_o teraz nadrabiam te gameplaye, day onebez kitu i błagam o nemesisa
Opublikowano 17 czerwca 20186 l pamietam jak dzis gdy z bratem wieczorami ogrywalismy tą dwojeczke walac na krzyżaka z podniety cóż za sztosik moja ulubiona część residenta dostaje taki szlif :0
Opublikowano 17 czerwca 20186 l Sporo ludzi ma mase wspomnien z ta czescia. Dlugi czas robilo na mnie wrazenie intro, zwłaszcza tir ktory. Dźwięk jak z kina Wtedy to wydawalo sie ze teren jest tak ogromny, z masa znajdziek, drugie scenario. Frędzel w pokrowcu co wywala ściany. Pamiętam ze pikawa czesto była na skraju. Czekam na remake bo to imo piekny uklon w strone starszych graczy.
Opublikowano 17 czerwca 20186 l Jak miałem grę totalnie gdzieś bo nie podszedł mi remake jedyneczki przez izometryczną perspektywę tak dwójeczka prezentuje się rewelacyjnie i na pewno ogram bo właśnie takiego residenta mi brakuje na rynku.
Opublikowano 17 czerwca 20186 l Jest mięso trzeba to przyznać. Klimat psują tylko głupie teksty Leona jakie rzuca czasem sam do siebie, pewnie tak samo było w oryginale, ale już nie pamiętam. W ogóle to ogralem tylko pierwsza płytę, bo kumpel od którego pożyczyłem grę, zgubił druga xD
Opublikowano 17 czerwca 20186 l Grałem w to na psxie i o ile pamiętam to w lokacjach było widać coś innego poza ciemnością.
Opublikowano 17 czerwca 20186 l Mówisz o low-poly modelach postaci czy rozpikselowanych prerenderach robiących za tła? Wtedy to robiło wrażenie, ale umówmy się, że remake jest cudowny i nie będziemy tutaj bluźnić, bo pan Capcom się obrazi i nam go nie da.
Opublikowano 17 czerwca 20186 l W RE2maku jest strasznie ciemno i mi to bardzo pasuje. I tak będę grał w nocy :) Fajne zestawienie różnic które koleś wyłapał w targowym demie. W sumie nie podoba mi się tylko kwestia shotguna. Zresztą do premiery mogą jeszcze sporo pozmieniać.
Opublikowano 17 czerwca 20186 l 9 godzin temu, Plugawy napisał: Klimat psują tylko głupie teksty Leona jakie rzuca czasem sam do siebie, pewnie tak samo było w oryginale, ale już nie pamiętam. Właśnie tak nie było, ale tutaj jest to fajna sprawa - coś jak w Tomb Raider z 2013, gdzie Lara też dodawała sobie otuchy. Dla mnie super sprawa i na pewno nie "psuje klimatu", a wręcz pomaga go budować - naturalna sprawa, że gość gada do siebie w obliczu takich popyerdolonych akcji 8 godzin temu, devilbot napisał: Grałem w to na psxie i o ile pamiętam to w lokacjach było widać coś innego poza ciemnością. Fakt, ale też umówmy się - tamte Residenty miały tylko kilka jump-scare'ów i tyle, reszta to był wesoły slalom między zombiakami (trzymać się lewej, zmiana ujęcia kamery i szybki obrót w prawo...) i sztafeta z dziwnymi kluczami, które trzeba było ciągle gdzieś wtykać. Widać, że zachęceni ciepłym przyjęciem dość klimatycznie ciężkiej "siódemki", postanowili wrzucić klimat grozy także w remake'u ulubionej części praktycznie wszystkich
Opublikowano 17 czerwca 20186 l Te teksty Leona do samego siebie bardzo spoko - taka gadka i podbudowywanie sie młodziaka w jakże hoiowej sytuacji. Nie mogę się napatrzeć na zaje.bistosc gameplayu RE4 z malymi usprawnieniami i klimatem rimejków. Czemu te kórvy z Konami czegoś takiego z SH nie zrobią jak nie potrafią już robić nowych dobrych gierek : (
Opublikowano 17 czerwca 20186 l Konami wyda o ile juz jest, wersje paczinko i Pesa ktorego nikt nie gra. Mam nadzieje ze umrą. Świetnie wyglada moment jak Leon podnosi glowe milicjanta a temu cala gęba sie rozjezdza. Paskudnie w luj.
Opublikowano 17 czerwca 20186 l No ta rozjeżdżająca się morda zaje.biście wyszła. Remake Nemesisa będzie pewny po sukcesie tej części.
Opublikowano 17 czerwca 20186 l RE3 w nowej wersji to już w tej chwili jest pewniak. Capcom już teraz zaczyna prace patrząc jak przyjął się oficjalny pokaz RE2 (2019) Nie zapominajmy, że to ponownie rookie-cop Leon więc takie teksty to u niego normalka
Opublikowano 17 czerwca 20186 l No jak idą w poważniejsze tony (zarówno klimat, jak i dla odmiany profesjonalny voice-acting), to będą musieli też image Jill zmodyfikować - ta kusa spódniczka, kozaczki i bluza przewiązana w pasie to nie jest zbyt poważny strój na takie akcje