Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe czy gierka dostanie wsparcie VR. Gdyby tak Capcom przygotował oddzielny tryb VR z pierwszej osoby byłoby mega. Podziału na klasyczne scenariusze A i B jak w RE2 raczej nie będzie.  

Opublikowano

Do tego Hunk i Tofu. Mam tylko nadzieję, że DLC nie ograniczą się jedynie do kostiumów i broni. Mogliby przygotować od nowa całe Extreme Battle, dodane pierwotnie do RE2 Dual Shock Version.

Gość Orzeszek
Opublikowano

jezu jak to wygląda 0_o teraz nadrabiam te gameplaye, day onebez kitu i błagam o nemesisa

Opublikowano

pamietam jak dzis gdy z bratem wieczorami ogrywalismy tą dwojeczke walac na krzyżaka z podniety cóż za sztosik

moja ulubiona część residenta dostaje taki szlif :0

• Plusik 1
Opublikowano

Sporo ludzi ma mase wspomnien z ta czescia. 

Dlugi czas robilo na mnie wrazenie intro, zwłaszcza tir ktory. Dźwięk jak z kina :D

Wtedy to wydawalo sie ze teren jest tak ogromny, z masa znajdziek, drugie scenario. Frędzel w pokrowcu co wywala ściany. Pamiętam ze pikawa czesto była na skraju. 

Czekam na remake bo to imo piekny uklon w strone starszych graczy. 

Opublikowano

Jak miałem grę totalnie gdzieś bo nie podszedł mi remake jedyneczki przez izometryczną perspektywę tak dwójeczka prezentuje się rewelacyjnie i na pewno ogram bo właśnie takiego residenta mi brakuje na rynku. 

Opublikowano

Jest mięso trzeba to przyznać. Klimat psują tylko głupie teksty Leona jakie rzuca czasem sam do siebie, pewnie tak samo było w oryginale, ale już nie pamiętam. W ogóle to ogralem tylko pierwsza płytę, bo kumpel od którego pożyczyłem grę, zgubił druga xD

Opublikowano

Mówisz o low-poly modelach postaci czy rozpikselowanych prerenderach robiących za tła? ;) Wtedy to robiło wrażenie, ale umówmy się, że remake jest cudowny i nie będziemy tutaj bluźnić, bo pan Capcom się obrazi i nam go nie da.

Opublikowano

W RE2maku jest strasznie ciemno i mi to bardzo pasuje. I tak będę grał w nocy :)

Fajne zestawienie różnic które koleś wyłapał w targowym demie. W sumie nie podoba mi się tylko kwestia shotguna. Zresztą do premiery mogą jeszcze sporo pozmieniać.

• Lubię! 1
Opublikowano
9 godzin temu, Plugawy napisał:

Klimat psują tylko głupie teksty Leona jakie rzuca czasem sam do siebie, pewnie tak samo było w oryginale, ale już nie pamiętam. 

Właśnie tak nie było, ale tutaj jest to fajna sprawa - coś jak w Tomb Raider z 2013, gdzie Lara też dodawała sobie otuchy. Dla mnie super sprawa i na pewno nie "psuje klimatu", a wręcz pomaga go budować - naturalna sprawa, że gość gada do siebie w obliczu takich popyerdolonych akcji :)

8 godzin temu, devilbot napisał:

Grałem w to na psxie i o ile pamiętam to w lokacjach było widać coś innego poza ciemnością.

Fakt, ale też umówmy się - tamte Residenty miały tylko kilka jump-scare'ów i tyle, reszta to był wesoły slalom między zombiakami (trzymać się lewej, zmiana ujęcia kamery i szybki obrót w prawo...) i sztafeta z dziwnymi kluczami, które trzeba było ciągle gdzieś wtykać. Widać, że zachęceni ciepłym przyjęciem dość klimatycznie ciężkiej "siódemki", postanowili wrzucić klimat grozy także w remake'u ulubionej części praktycznie wszystkich :)

Opublikowano

Te teksty Leona do samego siebie bardzo spoko - taka gadka i podbudowywanie sie młodziaka w jakże hoiowej sytuacji. 

Nie mogę się napatrzeć na zaje.bistosc gameplayu RE4 z malymi usprawnieniami i klimatem rimejków. Czemu te kórvy z Konami czegoś takiego z SH nie zrobią jak nie potrafią już robić nowych dobrych gierek : (

• Plusik 2
Opublikowano

RE3 w nowej wersji to już w tej chwili jest pewniak. Capcom już teraz zaczyna prace patrząc jak przyjął się oficjalny pokaz RE2 (2019)

Nie zapominajmy, że to ponownie rookie-cop Leon więc takie teksty to u niego normalka 

Opublikowano

No jak idą w poważniejsze tony (zarówno klimat, jak i dla odmiany profesjonalny voice-acting), to będą musieli też image Jill zmodyfikować - ta kusa spódniczka, kozaczki i bluza przewiązana w pasie to nie jest zbyt poważny strój na takie akcje :)