Patricko 1 382 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Na Xboxie można kupować cheaty za realną kasę... Ja (pipi)ie do czego to doszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Daliby w końcu jakiś raid mode, a nie płatne czity i dlc. Nie wiem jak można nie ukończyć gry z drugim scenariuszem, żeby potem kupować wszystkie tryby za ril kesz. Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez Faka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 080 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Oficjalny soundtrack '98 vinyl preorder LRG. W sprzedaży tylko jeden dzień.https://www.limitedrungames.com/collections/record-store-day/products/resident-evil-2-soundtrack-vinyl-preorder?variant=14194248155189 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Cyk, kupione. 22$ wysyłki. Złodzieje..! Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 080 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) 1 minutę temu, Siara_iwj napisał: Cyk, kupione. 22$ wysyłki. Złodzieje..! Pewnie inny rodzaj paczki bo gry ślą za 15. Plus, że masz śledzenie przesyłki i olbrzymią szansę na brak kosztów celnych. Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez giger_andrus Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) 14 minut temu, giger_andrus napisał: Pewnie inny rodzaj paczki bo gry ślą za 15. Plus, że masz śledzenie przesyłki i olbrzymią szansę na brak kosztów celnych. A to niby jak śledzenie przesyłki ma wpływać na decyzję celników? VAT+swoje opłaty celne mogą do(pipi)ać już od 40 Euro ale wątpię aby komuś chciało się przypierdalać do paczki za 55$ (jakby ktoś nie wiedział taka paczka to na ogół płaski kwadrat o wymiarach 35 x 35). edit: mi ostatnio typ z Xasthura wysłał płytę za 20$ listem ekonomicznym... Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 080 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 5 minut temu, ornit napisał: A to niby jak śledzenie przesyłki ma wpływać na decyzję celników? VAT+swoje opłaty celne mogą do(pipi)ać już od 40 Euro ale wątpię aby komuś chciało się przypierdalać do paczki za 55$ (jakby ktoś nie wiedział taka paczka to na ogół płaski kwadrat o wymiarach 35 x 35). edit: mi ostatnio typ z Xasthura wysłał płytę za 20$ listem ekonomicznym... Te dwie rzeczy nie mają związku. Wymieniłem je jako plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Ok, sorry nie zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 W tej cenie wysyłki są już wszelkie koszty celne, tak więc jeżeli dodatkowo coś naliczą na poczcie to wtedy trzeba pisać do LRG i będą zwracać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 15 godzin temu, Square napisał: W tej cenie wysyłki są już wszelkie koszty celne, tak więc jeżeli dodatkowo coś naliczą na poczcie to wtedy trzeba pisać do LRG i będą zwracać. W życiu większej bzdury nie czytałem! Zamawiałeś kiedyś coś z zagranicy i miałeś do czynienia z urzędem celnym? A może jeśli urząd celny nie przyczepi się do "kosztów celnych uwzględnionych w cenie wysyłki" to może sklep powinien ci je zwrócić? PS Jeśli się mylę to przeproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 No to przepraszaj, bo zamawiałem limitowaną kolekcjonerkę Nex Machina z LRG i na poczcie dowalili mi 90 PLN VAT. Dobry użytkownik na forum wspomniał, żeby pisać do LRG co też uczyniłem i dostałem od nich zwrot poniesionych kosztów, bo wg nich już je pokryłem płacąc za wysyłkę (taką mają umowę z przewoźnikiem). Możesz się doczepiać, że nie opisałem dokładnie sprawy, ale dla klienta końcowego jest jasne: dolicza koszty odprawy --> pisz do LRG o zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Ale poczta ci dowaliła czy urząd celny? Poka skan dokumentu. I za co ci dowalili 90 zł VATu? Ile zapłaciłeś za towar+wysyłka? Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Jak chcesz być dokładny to pocztowy urząd celny Opłatę ponosiłem przy okienku jak chciałem odebrać paczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Dobra nie będę drążył i jeśli to prawda to przepraszam choć nadal wydaje mi się to wszystko bardzo dziwne bo pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją żeby sklep pokrywał koszta celne Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Poczty i firmy kurierskie czasem dowalają swoje "opłaty administracyjne" za to, że załatwiają łatwe połączenie odbiorca - urząd celny, udostępniają druki do zapłaty, itp. W tym przypadku mogło to zadziałać, nawet kiedy opłaty celne wyniosły 0, to system dalej naliczył te dodatkowe koszta. Wygrałem raz z FedExem, kiedy mi coś takiego wywinęli pisząc, że nigdy nie podpisywałem z nimi umowy na świadczenie takich usług i jak chcą brać kasę to niech idą do nadawcy, bo to on jest ich klientem, nie ja. Oczywiście cło i podatki zapłaciłem bez gadania, tylko te ich wewnętrzne opłaty mi nie spasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Możecie kontynuować w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Popi 92 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Tak się zastanawiam, kiedy DLC i czy w ogóle będzie czy gra już sczezła całkiem? RE7 o tej porze miał już o wiele więcej kontentu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 E3 za moment, ale ja bym już nie liczył na dodatkową fabularną zawartość. Prędzej zobaczymy teaser trójki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Tak sobie w ten weekend grałem z infinite ammo z minigunem, dochodzę do laboratorium, a tam w pierwszym pokoju po lewej (w tym na przeciwko recepcji) leży shotgun. Nie wziąłem go oczywiście w komisariacie to gra chciała mi dać drugą szansę. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 343 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 7 godzin temu, Popi napisał: Tak się zastanawiam, kiedy DLC i czy w ogóle będzie czy gra już sczezła całkiem? RE7 o tej porze miał już o wiele więcej kontentu. Szkoda, że zapomniałeś dodać, że cały dodatkowy kontent do RE7 był płatny, a tu masz wszystko za free (nie licząc jakichś śmieci typu nowe wdzianka). Szczerze? Gra i tak jest obładowana zawartością, więc może lepiej niech teraz cała flota idzie w produkcję RE3 remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 451 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Dokładnie - to RE2, więc na żadne DLC nie czekałem, bo znam całość z przeszłości, a tu dostałem jej nową wersję i wystarczy. Niech się skupią na trójce, bo tu jest wystarczająco zayebiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Josh napisał: Szkoda, że zapomniałeś dodać, że cały dodatkowy kontent do RE7 był płatny, a tu masz wszystko za free (nie licząc jakichś śmieci typu nowe wdzianka). I nie licząc muzyki, którą wycięto - i nie licząc broni z inf ammo, które upchnęli w irracjonalnych time trialach by wypchnąć to do DLC. No pomnik bym im postawił, tacy wspaniałomyślni w tym Capcom! Szczerze? Gra i tak jest obładowana zawartością Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Berion 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zapomnijcie o dodatkach raczej. Chociaż do RE7 dodatki ujawniono dopiero na E3, przynajmniej te dwa ostatnie. RE2 ma trochę zawartości i nie ma się co tutaj bulwersować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Bulwersuję się bo nie ma tego co prawilny RE2. Słowo remake zobowiązuje. Szkoda że nowsze generacje "graczy" tego nie są w stanie pojąć i cieszą się z każdego gówna, które im łaskawie wydawca wydzieli, nie rozumiejąc przy tym magicznego pojęcia: klient. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi