Opublikowano 21 czerwca 20186 l Panie w RE? Tylko Ada Wong. Już dawno powinna dostać własną grę. Pogrywa z każdym, a jej prawdziwy cel zawsze pozostaje tajemnicą.
Opublikowano 21 czerwca 20186 l Jej cel to sianie japana wiochy i udawanie Batmana. Dla mnie słaba postać, porównywalna do człowieka pszczoły z którym walczyło się na moście w MGS 3.
Opublikowano 21 czerwca 20186 l Jill > Ada > Claire >>>> slabe postacie z ostatnich x residentow, ktorych nikt nie pamieta. dobrze przynajmniej ze wsrod tej trojki nie wszystkie panie sa wyszkolone i chociaz Claire jest taka 'next door girl'. oparcie jakiegokolwiek story o jeden archetyp postaci to niezle rakowisko.
Opublikowano 21 czerwca 20186 l 3 godziny temu, Najtmer napisał: si, choc troche wyglada jakby komunie miala niedawno. najladniejsza byla w cinematic custscenekach do code veronice, taki troche bitch-type (wybaczta jakosc ziemniaczana, musialem zdjac to z jakiegos randomowego video, bo google wypluwal tylko ten gimnazjalny model ktorym sie sterowalo) ew Darkside Chronicles W RE2 Claire to młoda dziewczyna, pamiętajmy o tym, że akcja dzieje się w 1998 roku
Opublikowano 21 czerwca 20186 l no to plot twist - CV dzieje sie 3 miesiace po RE2. coz no, zapewne CGI byly moze outsourceowane, czy cos, stad ten przeskok. still, nawet gdyby miala 17 lat, dalo sie z niej zrobic lepszego szlaufa. nie jestem za oversexualizowaniem postaci zenskich w grach, i z reguly mam ubaw z mokrych snow stulejarzy, ale horrory bronia sie swoimi zasadami (like: kazdy moze byc w danej sytuacji, nie zas kazdy moze byc "zabojczo sexowna" sniper , czy jakas boginia machajaca cycem i mieczem, najlepiej w makijazu w czasach gdy ludzie co najwyzej byli pokryci blotem). z reszta RE2 i RE3 maja dosyc ostro gigerowe przekazy podprogowe, wspominajac chociazby zaplodnienie malego dziecka przez zmutowanego ojca ... wiec no.. why not? Edytowane 21 czerwca 20186 l przez Najtmer
Opublikowano 21 czerwca 20186 l W zasadzie CV to prawdziwa "trójka", a Nemesis robi za spin offa. BTW, kto był zapłodniony w RE?
Opublikowano 21 czerwca 20186 l 41 minut temu, SlimShady napisał: W zasadzie CV to prawdziwa "trójka", a Nemesis robi za spin offa. BTW, kto był zapłodniony w RE? marynarzyk po wejsciu do kanalow wsysa ja odplyw, potem drugi raz i laduje na kupie smieci kolo spawnu aligatora. ojciec akurat przechodzil i stwierdzil "a chooy, stara i tak sie wkur.wi" kurde, fajnie gdyby uratowanie tego bachora bylo opcjonalne. nie wiem czy bym sie pokusil o 2 minutowy bieg po szczepionke. za duzo razy ten maly chu.jek kucal i trzeba bylo sie wracac. Edytowane 21 czerwca 20186 l przez Najtmer
Opublikowano 21 czerwca 20186 l 6 godzin temu, Bzduras napisał: Mam nadzieję, że będzie choć trochę mniej denerwująca niż w każdej poprzedniej części, nie kupuję jej jako postaci. Wzięła się z Puszczy Białowieskiej chyba w serii i tak już sobie wegetuje. Wzięła się jako fan service - siostra wielkiego Chrisa i takie tam - mi się ten zabieg podobał, no i w sumie nigdy nie myślałem nad nią dłużej - może dlatego, że obydwie postacie z RE2 miały głębię kałuży w środku lata (jak zresztą każdy bohater tej serii od praktycznie zawsze). Nie grałem jeszcze w RE Revelations 2, a z tego co widziałem, zaserwowano nam Claire w wersji dojrzałej i... niezbyt urodziwej (co w sumie jest bardzo ciekawym zabiegiem, zważywszy na wciąż niedojrzałe medium gierek). Muszę nadrobić. 5 godzin temu, Zwyrodnialec napisał: Panie w RE? Tylko Ada Wong. Już dawno powinna dostać własną grę. Pogrywa z każdym, a jej prawdziwy cel zawsze pozostaje tajemnicą. 5 godzin temu, Plugawy napisał: Jej cel to sianie japana wiochy i udawanie Batmana. Dla mnie słaba postać, porównywalna do człowieka pszczoły z którym walczyło się na moście w MGS 3. Zgadzam się z Plugawym, choć przyznaję, że jej wejścia zawsze niosły ze sobą trochę urozmaicenia, no i sekwencje w kanałach wentylacyjnych w RE6 uratowały dla mnie ten tytuł 5 godzin temu, Najtmer napisał: Jill > Ada > Claire >>>> slabe postacie z ostatnich x residentow, ktorych nikt nie pamieta. Nigdy nie zastanawiałem się nad rankingiem, bo tak jak pisałem wcześniej - dla mnie te postacie są bo są, równie dobrze mogą je zastąpić innymi. W każdym razie nie zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, bo np Mia z REVII zapadła mi w pamięć, a nawet się jej bałem momentami
Opublikowano 21 czerwca 20186 l Z RE4 pamiętam to ciągle "Ada, wait!" i "Ada, wait!" Leona xD Wiadomo, że Jill najlepsza i Regina ze wszystkich gier residento podobnych. Edytowane 21 czerwca 20186 l przez Plugawy
Opublikowano 21 czerwca 20186 l 7 godzin temu, Plugawy napisał: Jej cel to sianie japana wiochy i udawanie Batmana. Dla mnie słaba postać, porównywalna do człowieka pszczoły z którym walczyło się na moście w MGS 3. Proszę cię. Ada w dwójce była bardzo okej i bez Japan wiochy. Claire ujdzie. Jill najleprza z najleprzych - aż do trójeczki.
Opublikowano 21 czerwca 20186 l szkoda ze caly motyw crimsonhead'ow poszedl do smieci. mam nadzieje ze bossowie wynagrodza wszelkie straty. przede wszystkim obysmy dostali jakies nowe watki, w stylu Lisy, nowych przeciwnikow.
Opublikowano 22 czerwca 20186 l 12 godzin temu, nobody napisał: najleprza z najleprzych 11 godzin temu, Wredny napisał: Można preorderować na Steamie, wymagania takie same jak w przypadku RE7. Edytowane 22 czerwca 20186 l przez Bzduras
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Autor Resident Evil 0 jest przecenienie na PSNie, to jedyna duża część w która nie grałem. Warto spróbować? Trochę mnie martwi ten brak skrzyni, którzy większość krytykuje. Sorry za offtop
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Oczywiscie, o ile jestes fanem klasycznych (czyli prawilnych) Residentow. Co do skrzyn to dla mnie to akurat byla mila odmiana i zaleta zwiekszajaca realizm i wymuszajaca koniecznosc planowania, no ale w dobie samograjow dla wielu moze to byc problem. Sprobowac na pewno warto.
Opublikowano 22 czerwca 20186 l 46 minut temu, chris85 napisał: Resident Evil 0 jest przecenienie na PSNie, to jedyna duża część w która nie grałem. Warto spróbować? Trochę mnie martwi ten brak skrzyni, którzy większość krytykuje. Sorry za offtop Polecam moją reckę z tematu "skonczyłem". Byłem również pełen obaw, podchodzilem 2 razy, a okazało się ze to jeden z najlepszych residentów. https://www.psxextreme.info/topic/96750-własnie-ukonczyłem/?do=findComment&comment=4192914
Opublikowano 22 czerwca 20186 l 19 godzin temu, Wesker napisał: 23 godziny temu, Najtmer napisał: si, choc troche wyglada jakby komunie miala niedawno. najladniejsza byla w cinematic custscenekach do code veronice, taki troche bitch-type (wybaczta jakosc ziemniaczana, musialem zdjac to z jakiegos randomowego video, bo google wypluwal tylko ten gimnazjalny model ktorym sie sterowalo) ew Darkside Chronicles W RE2 Claire to młoda dziewczyna, pamiętajmy o tym, że akcja dzieje się w 1998 roku Ja ją lubiłem w RE Degeneration
Opublikowano 22 czerwca 20186 l 3 godziny temu, chris85 napisał: Resident Evil 0 jest przecenienie na PSNie, to jedyna duża część w która nie grałem. Warto spróbować? Trochę mnie martwi ten brak skrzyni, którzy większość krytykuje. Sorry za offtop Grasz Billym (Rebecca jest słabsza), gnaty i ammo ma Billy, Rebecca robi za chodzące inventory plus jakiś podstawowy handgun. Edytowane 22 czerwca 20186 l przez Mani
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Pojawiła się strona rimejku na Steamie... 249zł za preorder edycji standardowej
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Zwyczajna cena nowej gry AAA na Steamie, niestety. Edytowane 22 czerwca 20186 l przez Bzduras Telefon kochany