Josh 4 481 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Headhunter mam na ps2 i raz na kilka lat sobie odpalę. Sega w ch*je, robić remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Kurde, na PS2 miałem drugą część, z podtytułem Redemption - też była spoko Aż przez chwilę mnie naszło, żeby sobie na allegro znaleźć obydwie części (w sumie znalazłem), ale boję się podłączać PS2 do LG C9 - pewnie będzie mocno rozmazana kupa Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Kolejna czesc by sie nawet przydala zamiast remaku, jakos tak skojarzylem ze Platynowi by sie nadawali do roboty. Co do RE2: Spoiler Pierwsze spotkanie z lickerem Bylem prawie pewny ze bedzie tam gdzie byl w oryginale a go nie ma. Szukam go nawet i dalej nic, jak go w koncu spotkalem to bylem w trakcie walki i niezle podniosl cisnienie Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 No nie wiem, w dwójkę też grałem i była bardzo średnia, żeby nie napisać: słaba. Wszystkie lokacje na jedno kopyto, brak motoru (!), słabsze starcia z bossami, gorsza muzyka, kompletnie zaprzepaszczony potencjał fabuły... pamiętam, że recenzje też nie były zbyt pochlebne i generalnie gierka nie zrobiła nawet w połowie takiego szału jak pierwsza część. Chyba jednak remake pierwszej odsłony byłby bezpieczniejszą opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Nie pamietam już dobrze RE2 - może ktoś napisać co wycięto mniej więcej, a co w to miejace dodano do remaku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 (edytowane) W oryginale miałeś pająki, kruki i "rośliniaki" (w laboratorium), w remake'u w to miejsce masz te porośnięte syfem zombie na końcu. Zamiast kuszy dla Claire jest karabinek, no i dodali przedmioty defensywne (granaty). Mr.X pojawia się w każdym scenariuszu, a nie tylko w scenario B, natomiast z poczwary Birkina zrobili przeciwnika w ściekach zamiast boss fighta. Tyle z "popierdółek". Największe zmiany dotyczą zagadek - za wyjątkiem regałów w bibliotece wszystkie są inne. Zmienili nieco układ pomieszczeń w RPD, a druga połowa gry (ścieki i NEST) to już kompletnie inne lokacje. W kampanii Claire masz sekcję stealth jako Sherry, której nie było w klasyku (tam też grało się Sherry, ale po prostuprzebiegałeś sobie obok przeciwników). Fabuła generalnie pozostała bez zmian, ale nieco wykastrowano scenariusze B (w remake'u nazwane "2nd") - w zasadzie wszystkie scenariusze w nowym Residencie są do siebie bardzo podobne i nie zazębiają się ze sobą tak dobrze jak scenario A i B w oryginale. Klimat jest według mnie gęściejszy ze względu na tonące w mroku i bardziej usyfione lokacje, gore jest na wyższym poziomie niż w RE2 na psx, no i postacie przedstawiono bardziej wiarygodnie (Marwin, Kendo dla przykładu). Edytowane 28 lutego 2021 przez Josh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 753 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 W sumie niesamowite, że tyle wycięto/zmieniono, a nadal został taki mesjasz. Świadczy to być może o tym, że cięcia/zmiany były dobrze przemyślane - na pewno lepiej niż w przypadku RE3. A pomyśleć, że na premierę RE2 też był ból dupy o cięcia. Ale miałem pisać o czymś innym - a mianowicie o tych czterech zazębiających się scenariuszach. Mnie zawsze gryzło, że one się wykluczają zupełnie i nie mogły ze sobą współegzystować - podobnie jak w jedynce Jill/Chris. Takie alternatywne timeline'y ułożone rzekomo w przeżycia obu bohaterów? Wiadomo, tu i ówdzie są smaczki, lepsze replayability - nawet z tym nie dyskutuję, bo to uwielbiam w grach ponad sens. No ale sensu to nie ma. Najlepiej zrobione w tym gatunku były chyba dwa scenariusze w Alone in the Dark 4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Scenariusze Leon A / Claire B, czy Claire A / Leon B całkiem ładnie się ze sobą łączyły w klasyku. Wiadomo, że w kilku miejscach było naciągane (zwłaszcza jeżeli mowa o korzystaniu z tych samych przedmiotów), ale przez większość czasu miało to sens i nie wykluczało się fabularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 183 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 10 godzin temu, Nyu napisał: Najlepiej zrobione w tym gatunku były chyba dwa scenariusze w Alone in the Dark 4. Te gre stawiam na rowni a moze nawet wyzej od klasycznego Resident Evil 2. Tego bym przyjal remake. Klimat nie do skopiowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 AItD4 to byla ta gierka gdzie na poczatku: Spoiler Znajdowalo sie kogos zywego i po odejsciu slyszalo sie pojedynczy strzal? Z tego co pamietam to w jakims zamku albo czyms podobnym? Jak tak to pamietam poczatek i chyba ze balem sie w to grac xD Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 970 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 A to nie była czasem jakąś szopa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 Tak, to była szopa przed wejściem do posiadłości. Gostek był ciężko ranny, po krótkiej gadce gracz się oddalał i było słychać huk wystrzału, a jak się wróciło to z tego co pamiętam została tylko plama krwii. Chwilę później motyw z psami zerwanymi z łańcucha i ujęcie na Eddy'ego z okna rezydencji, tak jakby ktoś go obserwował. I jeszcze przez ułamek sekundy materializujące się potwory po p*erdolnięciu błyskawicy gra straszyła głównie jumpscare'ami, ale robiła to bardzo umiejętnie, a same lokacje skąpane w ciemności i oświetlane wątłym światłem latarki miały MEGA klimat. Zagadeczki, eksploracja, nieco inne typy gameplay'u w zależności od wybranej postaci - sztos. Jakby dzisiaj ktoś pokusił się o remake z taką oprawą jak chociażby RE2R, to byśmy konkretnie srali po gaciach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 Pisalem ze nie pamietam dokladnie xD Wylaczylem po ujeciu z okna chyba bo potworow nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 7 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2021 (edytowane) Jeżeli ktoś się stęsknił za muzyką w stylu klasycznych Residentów, to polecam kanał tego gościa. Całkowicie nowe utwory, ale z vibem ścieżek dźwiękowych z RE1-3, coś pięknego. Chciałbym taki theme do save roomu w RE:Village. Edytowane 7 marca 2021 przez Josh 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 7 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2021 6 minut temu, Josh napisał: Jeżeli ktoś się stęsknił za muzyką w stylu klasycznych Residentów, to polecam kanał tego gościa. Całkowicie nowe utwory, ale z vibem ścieżek dźwiękowych z RE1-3, coś pięknego. Chciałbym taki theme do save roomu w RE:Village. Coś niesamowitego. Mi to podpasowało: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 7 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2021 Klimat przepotężny. Powinni go zatrudnić w Capcomie, bo to co robi zostawia daleko w tyle ostatnie osiągnięcia ich kompozytorów Jeszcze to Dajcie mnie jakiegoś nowego Residenta, którego akcja będzie się toczyć w Raccoon (ale nie remake, tylko jakąś nową przygodę) i poproszę taką muzykę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2021 Człowiek wrócilby do speedrunningu tylko czasu już brak... Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 8 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2021 Też bym wrócił, ale za dużo innych gierek do rozpykania. Poza tym jak widzę jakie rekordy ustanawia taki Orchlon to mi się odechciewa nawet próbować Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 28 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2021 (edytowane) Zaczalem niedawno watek Leon’a i gra sie przezayebiscie. Niemal wyczyscilem juz parking i te wszystkie pomieszczenia piwniczne, a zatrm zabieram sie za wiezienie i otwarcie celi (mam chyba juz wszystko co potrzebne). Fajne jest to, ze eksplorujac natrafiamy na przedmioty, ktore nie stanowia wielkiej tajemnicy do czego sluza i gdzie ich uzyc. Smiga sie plynnie, non stop odkrywa sie cos nowego, a wszystko to w akompaniamencie rykow no i oczywiscie...TUM!TUM!TUM!TUM! Kierwa, kiedy slysze tego gnoja jak lazi za mna z dzienego powodu i dla ukrytych fetyszy to mnie ciarki przechodza. Jesli nie moge przed nim spieprzyc lub go wyminac to strzelam mu w dynie, czekam az przykleknie i poswiecam dwie sekundy na obsceniczne ataki na jego glowe kroczem Leon’a. Daje mu powod do wkurwienia. Gierka jest cudowna. Edytowane 29 marca 2021 przez Yap 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 9 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2021 W końcu zabrałem się za REmake 2. Minus za cichą muzykę w save roomie. Ale tak to ogólnie wszystko mi pyka, ciągle jest stres z nabojami bo niektóre gnoje potrzebują 7 kulek w łeb. Skoro właśnie poznałem się z panem X, to ile mi zostało kampanii Leona? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 365 Opublikowano 9 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2021 Dużooooo Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 9 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2021 Fajnoooo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 9 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2021 Godzinę temu, Figaro napisał: W końcu zabrałem się za REmake 2. Minus za cichą muzykę w save roomie. Ale tak to ogólnie wszystko mi pyka, ciągle jest stres z nabojami bo niektóre gnoje potrzebują 7 kulek w łeb. Skoro właśnie poznałem się z panem X, to ile mi zostało kampanii Leona? Coś koło połowy za Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza
wodny1988 41 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Jaką kolejność scenariuszy polecacie na pierwszy raz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Raczej nie ma zbyt dużej różnicy. Może co najwyżej o tyle, że Leonem jest ciut łatwiej zacząć z uwagi na jego zestaw pukawek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi