emwusc 95 Opublikowano 14 maja 2021 Opublikowano 14 maja 2021 (edytowane) . Edytowane 27 lipca 2021 przez emwusc Cytuj
SebaSan1981 3 582 Opublikowano 14 maja 2021 Opublikowano 14 maja 2021 Jedno muszę przyznać - "Puc Bursztyn i goście" to była jedna z moich ulubionych książek z dzieciństwa, tuż obok "Dzieci z Bullerbyn". Po prostu podobało mi się opisywanie przygód psów i nowo przybyłych gości (lalusia pinczera Tjusdeja i hardego pekińczyka Mikado - to do dziś pamiętam!). Ale ogólnie z narracją i argumentami tego osobnika się nie zgadzam. Niech jednak każdy ma zdanie takie jakie uważa. Forumek, jego ludzie oraz reputacja wszystko osądzą Cytuj
ZAKARION 36 Opublikowano 14 maja 2021 Opublikowano 14 maja 2021 Silmarillion faktycznie zgodzę się jest mało wciągający, Hobbit to powieść-bajka dla 13 latków a LOTR czytany po 20roku życia nie robi już takiego wrażenia Z tym co powyżej, w pełni się zgadzam I chciałem tylko dodać, że "Silmarillion", to nie jest zła książka, ale jednak nudnawa. Co do Wiedźmina, to nie patrz na niego przez pryzmat Słowiańszczyzny, bo to nie o to chodzi, poza tym, jest tam I oparcie o mitologię germańską I o mity arturiańskie, jednego I drugiego nienawidzę, ale to nie ma nic do rzeczy, bo Sapkowski czerpie z tych mitologii różne imiona I nazwy, oraz pojęcia, ale nie opiera on fabuły Pięcioksięgu o te mitologie, poza zakończeniem ostatniego tomu, gdzie Ciri wyraźnie przenosi się do świata króla artura. 1 Cytuj
emwusc 95 Opublikowano 15 maja 2021 Opublikowano 15 maja 2021 (edytowane) . Edytowane 27 lipca 2021 przez emwusc Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 maja 2021 Opublikowano 15 maja 2021 @ZAKARION czemu pogrubiasz czcionkę? Cytuj
ZAKARION 36 Opublikowano 16 maja 2021 Opublikowano 16 maja 2021 19 godzin temu, grzybiarz napisał: @ZAKARION czemu pogrubiasz czcionkę? Tak mi się bardziej podoba wygląd tekstu I nic poza tym. 16 godzin temu, Okie from Muskogee napisał: Kompleksy. Nic mi o tym nie wiadomo, więc ani nie potwierdzę, ani nie zaprzeczę. Pozdrawiam obu Panów!! :-) Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 16 maja 2021 Opublikowano 16 maja 2021 W dniu 14.05.2021 o 20:38, ZAKARION napisał: Aż strach pomyśleć, co byś mi zrobił, jakbym okazał się osobą [...] z jakąkolwiek niepełnosprawnością To wiele by wyjaśniało. 1 Cytuj
GSPdibbler 172 Opublikowano 5 sierpnia 2021 Opublikowano 5 sierpnia 2021 "Achaja". Wydaje się jakby pisało tę książkę dziecko. Przebrnąłem przez 1 tom, ale dalej już nie dam rady. Myślałem że będzie na poziomie Inkwizytora, ale byłem w wielkim błędzie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi