nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Wszystko jest na truth tapes po ukończeniu misji #46 Zero wizytował go w 77'. Jest to wspomniane także przed napisami końcowymi po ukończeniu #46. Wcześniej został poważnie zatruty przez Skulfejsa i oddał AI w ręce Siginta (aka Darpa Chief, którego Ocelot załatwił na Shadow Moses). BB obudził się na kilka tyg. przed medykiem. Po napisach możemy usłyszeć rozmowę Ocelota z Millerem, która musiała mieć miejsce przed self hipnozą tego pierwszego. Wszystko jest na truth tapes po ukończeniu misji #46 Zero wizytował go w 77'. Jest to wspomniane także przed napisami końcowymi po ukończeniu #46. Wcześniej został poważnie zatruty przez Skulfejsa i oddał AI w ręce Siginta (aka Darpa Chief, którego Ocelot załatwił na Shadow Moses). BB obudził się na kilka tyg. przed medykiem. Po napisach możemy usłyszeć rozmowę Ocelota z Millerem, która musiała mieć miejsce przed self hipnozą tego pierwszego. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 SlimShady w sumie to Mantis i Volgin dla nikogo nie pracują, są po prostu kierowani nienawiscią do Big Bossa Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Mevek chyba nie patrzy co sie dzieje na ekranie skoro takie dziwne teorie wysnuwa. Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 No, no obudził się wczesniej ale nie wiem ile konkretnie, tylko kolega tutaj pisze, że to medyk opiekował się big bossem wtf To jest/była moja własna teoria, przemyślenia bezpodstawne. 1 minuta... Nie kminie, jak ktoś, kto doznał poważnych fizyczny obrażeń, otwartych złamań może zostać przytomny, kiedy nie byle kto, jak sama wielka legenda BB zasłonięta ciałem swojego kolegi traci przytomności i z trudem wraca do świata żywych. IMO ten pierwszy powinien dawno gryźć ziemie, za cenę życia BB. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 To jest tylko gierka xD spokojnie Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) Mevek chyba nie patrzy co sie dzieje na ekranie skoro takie dziwne teorie wysnuwa. ale ja nie o tym. Nobody ma racje. Ja nie doczytałem napisów po końcówce. nagrałem sobie na konsoli, bo niestety obowiązki. Zaraz tam wrócę i doczytam. Edytowane 22 października 2015 przez MEVEK Cytuj
Kitty 152 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 No, no obudził się wczesniej ale nie wiem ile konkretnie, tylko kolega tutaj pisze, że to medyk opiekował się big bossem wtf To jest/była moja własna teoria, przemyślenia bezpodstawne. 1 minuta... Nie kminie, jak ktoś, kto doznał poważnych fizyczny obrażeń, otwartych złamań może zostać przytomny, kiedy nie byle kto, jak sama wielka legenda BB zasłonięta ciałem swojego kolegi traci przytomności i z trudem wraca do świata żywych. IMO ten pierwszy powinien dawno gryźć ziemie, za cenę życia BB. 2 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 @n.t. Mantisa cała ta historyjka z Man Of Fire czerpie z kultury Japonii, dotyczącej dusz zmarłych, którzy umierając w stanie niespełnionej zemsty nie potrafią opuścić ziemskiego świata. Znacie to z tandetnych japońskich horrorów o mściwych duchach. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Mevek za kazdym razem jak cos cie dziwi to przeczytaj text z obrazka dark milleni. Czynnosc powtorz do skutku az do uzyskania pozadanego efektu. Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) To jest mój text i to ze w MGS wszystko jest możliwe to rozumiem, ale nie do końca. Edytowane 22 października 2015 przez MEVEK Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Volgin to niech bedzie,ale jaki problem psycho mantis ma do BB ?i jak jest takim czarownikiem to chyba powinnien ogarnac ze to nie jest prawdziwy BB(czytanie w makowce). Zolte tasmy w the truth chyba najlepsze(glownie zero),ale przypomnijcie czemu Paza chciala zeby Skull Face zalatwil Zero? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 posłuchaj sobie te taśmy to się dowiesz. po to dawałem ten link do yt, no kurrrrr ;[ Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Kwestia tego ze byl tylko narzedziem/niewolnkiem w rekach innych troche sie gryzie z Psycho Mantisem z MGS chyba ze podpiac to do tego ze tutaj jest dzieciakiem Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 w tej serii jest mnóstwo dziur, które tak można sobie wytłumaczyć. także tym że umysł dziecka reaguje na bodźce znacznie mocniej (co wspominają taśmy), więc był w stanie uruchomić Sahalantropusa, a na SM już jako dorosły i świadomy swoich umiejętności nie. Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) Znalazłem chwilkę i przesłuchałem, sobie taśmy "Prawdy", które sie pokazał w końcówce. Nawet łezka mi sie zakręciła w oku, gdy Major przemawiał do BB słowami " My old friend " - pod tym względem kasety wygrywają. Teraz kończę watek Paz, donosząc jej kolejne fotki. Edytowane 22 października 2015 przez MEVEK Cytuj
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Wiadomo co sie stalo z bliskim przyjacielem Paz zwanym Chico? O co dokladnie chodzilo z Volginem/Mantisem,bo sie pogubilem dla kogo pracuja,nagle ro.zpierdalaja oddzialy XOF,pozniej sa z nimi,volgin jest dziwnie wylaczone z gry w pewnym momencie(lipnie uciety jego watek),co w ogole oznacza ten menekin volgina,a na koniec mantis znowu zmienia zainteresowania i z liquidem zbija pione. tzn wiem ze sie niby zywi zadza zemsty ale jakies to jest lipne albo czegos nie wiem. Jeszcze byla taka scenka z jakby zahipnotyzowanym code talkerem na MB cos tam gadal o oczach kaza i mignal niebieski czar obok jego wozka(co to mialo znaczyc?) (...) - na temat Chico było chyba na którejś kasecie jakieś krótkie info, że nie żyje. Czyli zginął przy kraksie helikoptera w końcówce GZ. - co do tego, jaki problem miał Mantis do BB : wychodzi na to, że jego "problemy" nie mają znaczenia : ważne było, co ma do Snejka Eli, podobnie jak wcześniej Volgin. Stąd też nie liczyło się, czy to serio Big Boss, tylko to, że dane osoby go za niego brały i widziały w Venomie obiekt nienawiści. - motywu z Code Talkerem też nie wykminiłem, tzn. w momencie jak to zobaczyłem, to naturalnie pojawiło się skojarzenie, że może Miller coś kombinuje, a potem rozeszło się po kościach, ale może jest to gdzieś wyjaśnione. 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 najlepsze że koniec wątku Eliego to nie miała być tylko jedna misja mój bul dópy spowodowany nie tylko brakiem #51 ale również całego III aktu i nowej miejscówki po tym video był jeszcze silniejszy. :< a tak za "właściwy" ending robi nam wątek Emmericha, albo Quiet Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) Ogólne pytanie o Millera. Czy ktoś wie, kto go prawdopodobnie zamordował ??? Bo na necie nic nie ma. Ot zmarł we własnym domu na Alasce(wiki). Edytowane 22 października 2015 przez MEVEK Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 To raczej prawdopodobne, bo obaj przesiadują na Alasce w tym czasie, a nawet giną w tym samym dniu, co jest dość dziwne. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) Miller podczas misji na SM był martwy od dwóch dni. Edytowane 22 października 2015 przez nobody Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) Noboy Nobody - zapodaj źródła z których korzystasz z chęcią poczytam, bo MGS Wiki, jak widać ma błędy. Edytowane 22 października 2015 przez MEVEK Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) Ja bym bardziej obstawiał Ocelota niż Liquida. Tym bardziej po ich konwersacji na końcu "prawdy". Co nie zmienia faktu ogólnie, że to ich sprawka. Edytowane 22 października 2015 przez Dr.Czekolada Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 JA CI KURFA DAM NOBOY ROBAKU :[ z samego źródła no były to min. 3 dni @dr czekolada fakt to ma sens zwłaszcza w kontekście V. wcześniej wszyscy podejrzewali Liquida 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 (edytowane) Stawiam, że gdyby MG2 i MGS 1 miały dopiero co powstać to Miller byłby zdecydowanie ważniejsza postacią. Bardzo mocno Kojima go wykreował w V i az szkoda że jego wątek w MGS kończy się w jednym zdaniu w rozmowie prowadzonej przez Codec. Starcie Davida z Elim gdzie kazdy ma swojego mentora mogłoby być jeszcze ciekawej zrealizowane (gdyby Kojima był w formie). Edytowane 23 października 2015 przez pawelgr5 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi