Ölschmitz 1 521 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 (edytowane) skonczylem. w sensie ukonczylem misje 46, mysle, ze to oficjalny koniec gry. sam nie wiem czy to koniec czy nie. kojima chyba troche przekombinowal z tymi zakonczeniami, dodatkowymi misjami itd. nie mniej jednak spial to hideo porzadnie. chetnie podyskutuje z innymi ;] Edytowane 5 września 2015 przez Ölschmitz Cytuj
Ptasiek 8 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 Czy po zobaczeniu zwykłego zakończenia można dalej grać? Są już gdzieś wymagania do true ending? Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 skonczylem. w sensie ukonczylem misje 46, mysle, ze to oficjalny koniec gry. Jakieś były specjalne warunki jej odblokowania? Bo nie ma jej nawet w oficjalnym poradniku, Konami/Kojima chcieli utrzymać to w sekrecie. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 nie wiem. mialem do wyboru misje 44 i potem od razu 47, 48, 49 i 50. potem sie nagle pojawila konkretnie po filmiku z emmerichem (bedziesz wiedzial) Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 Czyli pewnie trzeba zrobić wszystkie inne zanim odblokuje się 46. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 nie, ja np nie skonczylem 44. wiecej nie umiem pomoc nagle sie pojawila i tyle Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 wlasnie skonczylem, odblokowalem true ending i wg mnie kojima to jest osoba która jest geniuszem i idiotą w jednymwidzieliscie misje 51? nie zostala ona uzyta w grze, ktos ja wygrzebal w plikach umieszczonych na plycie edycji kolekcjonerskiejnie daje w spoiler bo po to jest ten temat, zresztą to jakis work in progress i w grze się nie znajduje jako tako, wiec nie istnieje ;D 2 Cytuj
Sebas 1 575 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 wlasnie skonczylem, odblokowalem true ending i wg mnie kojima to jest osoba która jest geniuszem i idiotą w jednym widzieliscie misje 51? nie zostala ona uzyta w grze, ktos ja wygrzebal w plikach umieszczonych na plycie edycji kolekcjonerskiej nie daje w spoiler bo po to jest ten temat, zresztą to jakis work in progress i w grze się nie znajduje jako tako, wiec nie istnieje ;D https://www.youtube.com/watch?v=-B4JIHh5Jqk To nie jest wygrzebane z plików. Dali to jako bonus do kolekcjonerki. No nie rozumiem tego. Jak to zobaczycie to gra wydaje się niekompletna i w ogóle -2 do oceny. Zaplacilbym więcej tylko żeby nie wywalili tej misji. 1 Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 jesli klotnia pomiedzy kojima a konami mogla spowodowac ucięcie kontentu, to stawiam wlasnie na ten etap Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 patrzac na te kretynskie napisy przed kazda misja i po kazdej misji kto wystepowal i ze hideo rezyserowal to ja nie wiem jak dalej mozna bronic tego narcyza pajaca. Ponad 50 misji i przy kazdej jest directed by kojima az sie rzygac juz chce tymi glupkowatymi napisami 2 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 7 września 2015 Opublikowano 7 września 2015 w ogole ta gra chyba nie ma zakonczenia jako takiego niszczysz metal geara, masz koniec a potem chapter 2. w jego trakcie masz misje o tym co bylo kiedys i... co? nic. gra bezczelnie urwana. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 września 2015 Opublikowano 7 września 2015 Misja 46 zrobiona. Marna końcówka historii. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 września 2015 Opublikowano 7 września 2015 Dostałem po zrobieniu misji 46 pięciu czy sześciu rekrutów S++. Ktoś wie czy dostanę ich też jak misję powtórzę? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 7 września 2015 Opublikowano 7 września 2015 tez o tym myslalem, ale nie chcialo mi sie znow czolgac przez pol godziny ja w true ending nie rozumiem jednej rzeczy - kiedy ten phantom (u mnie byl to Dieter Bohlen) sie o tym dowiedzial? w sumie to dosc istotne. czy wiedzial niemalze od poczatku gry? czy jakos pod koniec? moze by to tlumaczylo np. malomownosc? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 7 września 2015 Opublikowano 7 września 2015 no na poczatku podajesz imie i nazwisko i wybierasz ryj. pozniej go widzisz na zdjeciu z big bossem i z drugiej strony pozdrowienia od big bossa. ja wybralem imie dieter bohlen i zrobilem blondyna z bujna czupryna. 1 Cytuj
Grzes!ek 37 Opublikowano 7 września 2015 Opublikowano 7 września 2015 Odnośnie misji 11 Czy walcząc z Quiet zwykłą snajperką będę mógł ją potem zwerbować? Czy w grę wchodzą jedynie strzałki usypiajace? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 7 września 2015 Opublikowano 7 września 2015 mozesz normalnie napie.rdalac ostra amunicja i tak potem masz wybor. druga opcja to jeden z ukrytych celow misji za ktory wpadnie dodatkowa kasiora. 1 Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Jak nie widziałeś true ending - nie czytaj: Yay, obejrzałem true ending na własnej konsoli, a nie na jutubie! I szczerze mówiąc spodziewałem się większego mindfucka, bo ten, który nam zaserwowano był do przewidzenia... W zasadzie całość fabuły wypada raczej blado jeśli weźmie się pod uwagę wszystkie poprzednie części - zabrakło rozwiązania wątków Mantisa, Liquida, co stało się z dzieciakami? AI The Boss jest, bo jest, ale po kiego grzyba? No i zabrakło sceny z trailerów z BB wśród spalonych ciał w Afryce.. Tak czy siak jako klamra spajająca całość serii jest dobrze, The Man Who Sold The World nie zawiódł. Tylko nie do końca ogarniam scenę z lustrem. No i gdzie te rozwalanie czwartej ściany w sposób, ktorego nikt się nie spodziewał jak to szumnie zapowiadali zachodni recenzenci? Że mamy pozdrowienia na zdjęciu? Eee... Cytuj
zielakpl 8 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 jeszcze mam takie pytanie co do całości fabuły UWAGA SPOILER ZAWIERA ZAKONCZENIE GRY jak widzą nas postacie w grze? widzą prawdziwą twarz naszego avatara czy może widzą go tak jak my czyli twarz bossa Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Po skończeniu gry stwierdzam, że slogany "Czekaliśmy 28 lat na brakujące ogniwo serii" to jedna z większych bzdur jakie widziałem. Historia by się zamknęła gdybyśmy całą grę budowali Zanzibar Land, a nie trzeci już mother base. To co robimy ma strasznie niewielki wpływ na resztę gier. Cytuj
Sebas 1 575 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Po skończeniu gry stwierdzam, że slogany "Czekaliśmy 28 lat na brakujące ogniwo serii" to jedna z większych bzdur jakie widziałem. Historia by się zamknęła gdybyśmy całą grę budowali Zanzibar Land, a nie trzeci już mother base. To co robimy ma strasznie niewielki wpływ na resztę gier. W MG1 jest outer heaven. Zanzibar jest w MG2 i nawet ten temat się nieco napatoczył gdy wspomniano gdzie udał się prawdziwy bb True ending kończy się puszczeniem kasety Intrude N313 - kryptonim pierwszej misji Solida. Czego jeszcze mogłeś się spodziewać? Jeszcze raz namawiam do obejrzenia misji 51 na YouTube jak ktoś nie wie co się stało z Liquidem Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 (edytowane) Po skończeniu gry stwierdzam, że slogany "Czekaliśmy 28 lat na brakujące ogniwo serii" to jedna z większych bzdur jakie widziałem. Historia by się zamknęła gdybyśmy całą grę budowali Zanzibar Land, a nie trzeci już mother base. To co robimy ma strasznie niewielki wpływ na resztę gier. W MG1 jest outer heaven. Zanzibar jest w MG2 i nawet ten temat się nieco napatoczył gdy wspomniano gdzie udał się prawdziwy bb True ending kończy się puszczeniem kasety Intrude N313 - kryptonim pierwszej misji Solida. Czego jeszcze mogłeś się spodziewać? Jeszcze raz namawiam do obejrzenia misji 51 na YouTube jak ktoś nie wie co się stało z Liquidem Kaseta, to kilka sekund końcówki. Ja miałem na myśli jakieś większe nawiązanie. Z innej beczki - można odzyskać Quiet po misji 45? Edytowane 8 września 2015 przez Hela Cytuj
Sebas 1 575 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Po skończeniu gry stwierdzam, że slogany "Czekaliśmy 28 lat na brakujące ogniwo serii" to jedna z większych bzdur jakie widziałem. Historia by się zamknęła gdybyśmy całą grę budowali Zanzibar Land, a nie trzeci już mother base. To co robimy ma strasznie niewielki wpływ na resztę gier. W MG1 jest outer heaven. Zanzibar jest w MG2 i nawet ten temat się nieco napatoczył gdy wspomniano gdzie udał się prawdziwy bb True ending kończy się puszczeniem kasety Intrude N313 - kryptonim pierwszej misji Solida. Czego jeszcze mogłeś się spodziewać? Jeszcze raz namawiam do obejrzenia misji 51 na YouTube jak ktoś nie wie co się stało z Liquidem Kaseta, to kilka sekund końcówki. Ja miałem na myśli jakieś większe nawiązanie. Ja już do portable ops zasiadałem z myślą, że budujemy outer heaven (tam pojawiła się rekrutacja po raz pierwszy) i historia zabierze nas aż do momentu rozpoczęcia MG1. Wezmę więc to co dają bo po dwóch wydaniach kieszonkowych i słabiutkiej 4 nie jest aż tak źle. Gdyby nie usunęli tej 51 misji i ogłosili, że zabierają się za rimejki MG 1 i 2 z bardziej aktualną historią to byłbym wniebowzięty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi