Opublikowano 31 sierpnia 20159 l 1500 czy nawet 1350zł to JEST TYLE KASY? masz 12mscy gwarancji Sony nie popadajmy w paranoje, Colombo rozwiążesz dwie dodatkowe sprawy w weekend i jeszcze na gierki zostanie
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l No ta pierwsza mi pochodziła rok i 3 miesiące i zdechła z przegrzania, ta nowsza pochodziła 5 dni i zdechła z niewiadomych przyczyn ale Nemesis dobrze mówi że to nie jest jakoś miarodajne bo sporo ludzi ma dłużej odemnie i działa im elegancko.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Ja wstrzymywałem się z przesiadką na nową generację, ale wraz z premierą MGSV i wypuszczeniem do sprzedaży tego bordowego bundle'a poważnie zastanawiam się nad kupnem z uwagi na to, że jest tam nowy model konsoli. Czytając jednak wszystkie tematy odnośnie awaryjności PS4, przygód Kaza i ilości osób mających problemy z tym sprzętem (wystarczy spojrzeć na ilość komentarzy pod tym filmikiem na YT z pierwszej strony tematu) autentycznie boję się wyłożyć tyle kasy na coś, co może zdechnąć w każdej chwili Jeśli tylko na MGSV Ci zależy to na rynku są też inne sprzęty, m.in. cicha konsola, która ma prawdziwe 2 lata gwarancji bez łaski (i żarcia się ze sklepem w razie próby naprawy z tytułu niezgodności towaru z umową), naprawa trwa tydzień i jeszcze dostaje się po niej zdrapkę na miesiąc płatnej usługi sieciowej. Jak lubisz exy PS to kup i się nie przejmuj. Zepsuje się to się zepsuje :] Edytowane 31 sierpnia 20159 l przez Wieslaw
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l 1500 czy nawet 1350zł to JEST TYLE KASY? masz 12mscy gwarancji Sony nie popadajmy w paranoje, Colombo rozwiążesz dwie dodatkowe sprawy w weekend i jeszcze na gierki zostanie Fanek, a wiesz co to wqrwienie jak wydajesz w sklepie 2048 zł i okazuje się, że Twoje PS4 jest zyebane? Ty to byś chyba przez okno leciał jako fanatyk Sony. Edytowane 31 sierpnia 20159 l przez Nemesis
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l 1500 czy nawet 1350zł to JEST TYLE KASY? masz 12mscy gwarancji Sony nie popadajmy w paranoje, Colombo rozwiążesz dwie dodatkowe sprawy w weekend i jeszcze na gierki zostanie Fanek, a wiesz co to wqrwienie jak wydajesz w sklepie 2048 zł i okazuje się, że Twoje PS4 jest zyebane? Ty to byś chyba przez okno leciał jako fanatyk Sony. Dokładnie, szczególnie że kupiłem specjalnie na premiere phantom paina a nawet nie zdążyłem płyty do napędu wsadzić.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Tak jak ja dla Wiedźmina i pograłem 10 minut bo konsola się wyłączała.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l 1500 czy nawet 1350zł to JEST TYLE KASY? masz 12mscy gwarancji Sony nie popadajmy w paranoje, Colombo rozwiążesz dwie dodatkowe sprawy w weekend i jeszcze na gierki zostanie Fanek, a wiesz co to wqrwienie jak wydajesz w sklepie 2048 zł i okazuje się, że Twoje PS4 jest zyebane? Ty to byś chyba przez okno leciał jako fanatyk Sony. Dokładnie, szczególnie że kupiłem specjalnie na premiere phantom paina a nawet nie zdążyłem płyty do napędu wsadzić. To się w sumie ciesz, że nie musisz pisać podania i czekać miesiąc na zwrot płytki z grą.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l @Wiesław - no właśnie wolę exy i pada Sony niż Microsoftu i w tym problem, ale to kwestia na CW niż do tego tematu Decyzję podejmę na dniach i czekam właśnie na opinię jakiejś osoby która kupiła już ten nowy model i jest w stanie opisać kulturę jego pracy itp.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l He He oni będą się teraz szarpać żeby wyjąć z konsoli Until Dawna bo nawet płyty nie dało się wyjąć.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Panowie wiem jak jest, luz ciesze sie że mam PS4 ponad rok i nie ma problemów, suszarki nic 4B z bundla Watch Dogs chodzi mi tylko, że w tej chwili zakup PS4 to nie jest duży wydatek.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Autor PS2 - przechodzone, przerobione a działało latami. A tu nówki PS4 i klops. Nie dość, że człowiek wydaje ciężką kasę to musi się przejmować czy dobrze trafił - "rozwój technologii". No nic - jeszcze się nie zrażam i ciułam kasę Chyba CUH 1216 , o tym 1116 też czytam, że badziewny materiał był. Co z padami - polepszyli je ? Triggery wciskające się i gałki obdzierające ?
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l @Columbo ten nowy model chodzi o wiele ciszej i zdecydowanie mniej się grzeje niż mój wcześniejszy model jedynie ja miałem pecha bo trafiłem na uszkodzoną płyte główną. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2995195.htmlna tej stronie o tym przeczytałem i wziołem ten wcześniejszy filmik.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Patrzę na te kilka filmików porównujących oba modele PS4 i trochę mi żal ludzi jak się cieszą z tej "cichszej" bo ona jednak cicha to nie do końca jest. Trzeba jednak poczekać aż ktoś zrobi porządne disassembly tego modelu żeby spojrzeć na rzeczy najważniejsze dla układu chłodzenia. PS2 - przechodzone, przerobione a działało latami. A tu nówki PS4 i klops. Nie dość, że człowiek wydaje ciężką kasę to musi się przejmować czy dobrze trafił - "rozwój technologii". No nic - jeszcze się nie zrażam i ciułam kasę Chyba CUH 1216 , o tym 1116 też czytam, że badziewny materiał był. Co z padami - polepszyli je ? Triggery wciskające się i gałki obdzierające ? Pady ergonomicznie są lepsze niż dualshocki 3, natomiast ich wykonanie to kpina z klienta. ps. jak chodzi Ci o pady dołączane do CUH 1216 - to dalej to samo badziewie, ale chyba nieco lepsza guma na gałkach Edytowane 31 sierpnia 20159 l przez Wieslaw
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l z tego co na YT ludzie wrzucają faktycznie chodzi ciszej. Ten pierwszy model faktycznie działał tak głośno? Przecież w 2:30 na tym filmiku to szumi tak, jakby za oknem startował odrzutowiec Edytowane 31 sierpnia 20159 l przez columbo
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l U mnie wystarczyło odpalić bloodborne + XMB żeby kopara opadła z szoku szumowego. Wszystkie konsole, które widziałem w wielu marketach - tak samo szumiały. Pogłoski jakoby istniały ciche sztuki moim zdaniem wynikają z grania w różnych warunkach akustycznych w różne gry oraz z różnego progu irytacji u różnych ludzi. Zagranie wieczorem z dziewczyną drzemiącą obok - nie ma szans.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l A u mnie w tej nowej o dziwo cicho chodziło, co prawda nie bloodborne ale Until Dawn + XMB żeby wrzucać gry do ściągania i całą noc grałem mimo że żona i 5-cio letnia córka spały obok.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Tak kupiony w bundlu z Until Dawnem, http://www.euro.com.pl/konsole-playstation-4/sony-playstation-4-until-dawn.bhtml#opis. tu masz dokładne dane, tylko ja brałem w MM Edytowane 31 sierpnia 20159 l przez kaz1115
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Można się zdziwić jakie gry potrafią nagrzewać tę konsolę w ekstremalny sposób. Największą masakrę zarejestrowałem przy Rocket League, a już takie Destiny było jedną z najmniej nagrzewających gier.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Columbo - wypowiedzi Wiesia o głośności konsoli traktuj z przymrużeniem oka bo http://www.psxextreme.info/topic/110587-ps4-zmiana-uk%C5%82adu-ch%C5%82odzenia-i-obudowy/ bywały konsole suszarki jak z filmiku, ale i normalne, których nie słyszysz przy muzyce z gry
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l U mnie była taka różnica jak na powyższym filmiku przed i po wymianie pasty. - przed - mega suszarka - po - cisza Być może Sony stosuje teraz lepszą pastę, no i sam proc mniej prądu pobiera i suszarki nie ma
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Fanek - chciałem Ci dać plusika ale nie trafiłem na telefonie. Oddam pod innymi postami :-)
Opublikowano 1 września 20159 l Autor 70 decybeli szumu ... nie dość, że oczy psuje to jeszcze słuch. Powinien być dodatek za granie w szkodliwych warunkach ! @Wieslaw - właśnie o padach czytałem, że niby już są lepsze. Że nie trzeba już osłaniać tych gałek. Choć może to podobnie jak z cichością CUH 1216, nikt normalnie by nie powiedział, że 50 decybeli to cicho. A ściszona PS4 jest ciągle głośniejsza niż Xone Nie chce X1 chce PS4 ale jak teraz się tak w to wczytać to po failu na premierze X1 to choć nie przepadam za tą firmą to musze przyznać, że Microsoft się od jakiegoś czasu bardziej stara niż Sony. Edytowane 1 września 20159 l przez Guillaume
Opublikowano 1 września 20159 l Pady są od dawna poprawione, te pierwsze wersje były kiepskie, a to i tak tylko część.