Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - rozwój Mother Base, ekwipunku, porady, pytania etc.

Featured Replies

• Odpowiedzi 436
  • Wyświetleń 43,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Powinieneś mieć to opisane. Mi gdzies w okolicach misji 13 pojawiła się ta opcja. Sprawia mase frajdy, najbardziej lubie rozwiązywać side opsy dotycznące likwidowania armored unit lub tank unit przy p

• Ja fabule przeszedlem glownie z nozem i pistolecikiem ktorego uzywalem w sytuacjach kiedy juz mi sie nie chcialo skradac lub robilem rusha na S rank do platyny. W ekstremalnych przypadkach uzywalem je

Opublikowano

Moja Quiet siedzi w celi ciągle. Nie wiem jak ja wziąć na misję.

Opublikowano

Moja Quiet siedzi w celi ciągle. Nie wiem jak ja wziąć na misję.

Musisz ukończyć 14 misje

Opublikowano
  • Autor

Zwerbowalem legend gunsmitha ale nic mi nie poszlo do przodu w kwestii modyfikowania sprzetu, myslalem ze to moze wina tlumacza, ale go tez zwerbowalem. Cos nie tak, czy po prostu sie musze uzbroic w cierpliwosc?

Opublikowano

Na pewno jego, a nie jednego z jego paziów?

Opublikowano

Zwerbowalem legend gunsmitha ale nic mi nie poszlo do przodu w kwestii modyfikowania sprzetu, myslalem ze to moze wina tlumacza, ale go tez zwerbowalem. Cos nie tak, czy po prostu sie musze uzbroic w cierpliwosc?

są 3 questy z legendary gunsmith, dopiero trzeci daje pełną customizacje broni

Opublikowano
  • Autor

Wszystkich łącznie z nim wziąłem ze soba, a questa juz zaliczony, czyli jeszcze muszę czekać aż znajdę dwoch pozostałych w so?

Opublikowano

Najpierw jest quest "find legendary gunsmith", po jakimś czasie pojawia się info że to tylko jego uczeń i odblokowuje się quest "find legendary gunsmith again" i zaraz potem "find legendary gunsmith yet again", dopiero jak przejdziesz ten trzeci to odblokuje się opcja customizacji broni.

Edytowane przez wojnar

Opublikowano

gdzie znalesc specjaliste od transportu bo brakuje mi by moj fulton mogl przenosic pojazdy i kontenery

Opublikowano

gdzie znalesc specjaliste od transportu bo brakuje mi by moj fulton mogl przenosic pojazdy i kontenery

Zdaje się, że misja 10. 

Opublikowano

Jest do zgarniecia w 10 i bodajże 14 misji, jeden z więźniów których można fultonować w tych misjach powinien mieć tą specjalizacje.

W spisie misji w iDroidzie jest info po prawo na górze co można w danej misji znaleźć. 

Opublikowano

W jedenastej misji musisz uratować więźnia (jeden z nich jest specjalistą).

Możliwe, że to zrobiłeś, ale gra wrzuciła go do złego teamu - wtedy musisz go wyszukać i przełożyć do R&D.

Opublikowano

Jeśli was też bez przerwy wywala z serwera po włączeniu gry to mam radę. Włączcie online ręcznie, w opcjach gry. Co prawda w trybie offline iDroid chodzi szybciej, ale tylko w online są dostępne FOBy i coś tam jeszcze.

Edytowane przez aux

Opublikowano

Co prawda w trybie offline iDroid chodzi szybciej, ale tylko w online są dostępne FOBy i coś tam jeszcze.

coś tam? co masz na myśli? (o ile to nie spoiler)

bo ja narazie mam całą konsole w offline żeby  mi szybciej droid chodził, i żebym sie nie musiał martwić o FOBy - w ogole ich nie widzialem)

Opublikowano

Foby są świetne! Założyłem foba i od razu mogę mieć 2 razy więcej żołnierzy a to oznacza szybciej wyższy lvl.

Sprzedawaj śmiało

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Wormhole fulton to zdecydowanie jedno z najbardziej przydatnych usprawnień w grze. 

Opublikowano

Kiedy zaczynają się te misje z legendary gunsmith? Są to side opsy?

Jak rozwijać żołnierzy? Dwóch mi się rozwija ale reszta stoi w miejscu. Tylko ci co wysyłam na misje rozwijają "szermierkę". Czy trzeba zwyczajnie żonglować żołnierzami i wymieniać słabszy?

Opublikowano

Kiedy zaczynają się te misje z legendary gunsmith? Są to side opsy?

Jak rozwijać żołnierzy? Dwóch mi się rozwija ale reszta stoi w miejscu. Tylko ci co wysyłam na misje rozwijają "szermierkę". Czy trzeba zwyczajnie żonglować żołnierzami i wymieniać słabszy?

W Afryce, po chyba 2 misjach tam. Tak to są side opsy i bedziesz musiał zrobić 3.

Edytowane przez qraq_pk

Opublikowano

co do gunsmitha

u mnie pierwszy SO odblokował sie

po pierwszej misji w afryce

i po zrobieniu go narazie drugi sie nie pojawił (a właśnie po zrobieniu poszełem juz spac wczoraj)

podobno drugi sie pojawia ciut później (mam nadzieje że szybko bo nie moge sie doczekać), a trzeci pojawia sie podobno odrazu po zdrobieniu drugiego

ja też mam pytanie - właśnie odblokowałem fultona do ciężkiego sprzętu, narazie ukradłem jeepa i ciężarówke. ale mam pytanie co do pancernych pojazdów i czołgów- czy można je kraść z załogą w środku, odrazu?

czy trzeba wywabić załoge? jeśli tak to jak? zniszczyć troche? bo wcześniej kilka pojazdów zniszczyłem C4 albo RPG i z tego co mi sie wydaje to załoga nie wychodziła

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Yano: faktycznie jest tak ale nie trzeba długo czekać, może jedną misję

Opublikowano

jak możemy skorzystać z battle geara lub użyć atomówki?

Opublikowano

Yano - na pewno możesz porwać ciężarówkę i jeepa z załogą w środku, reszty pojazdów zdaje się, że to nie obejmuje.